Facebook Pixel Λεφτά εσείς, μαγκιά εμείς!
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-15 21:49:00

Λεφτά εσείς, μαγκιά εμείς!

Λεφτά εσείς, μαγκιά εμείς!

Δεν μάσησε ο Άρης απέναντι στην πανάκριβη Μάντσεστερ Σίτι. Διατήρησε απόρθητο το φρούριο του "Κλ. Βικελίδης" (43 χρόνια πια!) και με το 0-0 πάει στο Μάντσεστερ (24/2) για το θαύμα!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι Άγγλοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο είχαν κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Μάλιστα, δημιούργησαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 9’, όταν ο Σηφάκης απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Σίλβα, ενώ στο 15’ με διπλή προσπάθεια ο Έλληνας πορτιέρο έσωσε ξανά τον Άρη, αφού τον «γλίτωσε» από το κοντινό σουτ του Τζέκο.

Στα επόμενα λεπτά η Σίτι κυκλοφορούσε τη μπάλα, όμως δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή των «κιτρίνων» και να απειλήσει, καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλά στημένοι στο γήπεδο. Μάλιστα, μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έκαναν αισθητή την παρουσία τους και επιθετικά. Στο 40’ δημιούργησαν και την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν το απευθείας φάουλ του Νέτο έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χαρτ.

Στην επανάληψη ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Πολίτες, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ παρά την πίεση των πρώτων λεπτών. Έτσι λοιπόν, η πρώτη μεγάλη στιγμή της επανάληψης σημειώθηκε στο 63’ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, όταν ο Τζέκο πήρε την κεφαλιά από πολύ κοντά, όμως ο Σηφάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η απάντηση των «κίτρινων» ήταν όμως άμεση, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χαρτ έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Νέτο.

Από το 70’ και μετά οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους, πίεσαν πιο ψηλά και δημιούργησαν κάποιους κινδύνους μπροστά από την εστία της Σιτι, ενώ οι Πολίτες έψαξαν το γκολ μόνο στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει ελπίδες στον Άρη, καθώς με ένα γκολ στην Αγγλία αποκτά πλεονέκτημα για την πρόκριση στους "16" του Γιουρούπα Λιγκ. Αν προκριθούν οι "κίτρινοι" θα παίξουν με κάποιον από το ζευγάρι Μπεσίκτας - Διναμό Κιέβου.

Το live του sportdog:

90+2' Τέλος της αναμέτρησης

90' Καλή στιγμή για την Σίτι.
Από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπαλοτέλι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ

88' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Καστίγιο στην θέση του Νέτο

85' Ωραία σέντρα του Μίσελ, ο Τσέζαρεκ δεν παίρνει όμως καλά την κεφαλιά, μπλοκάρει ο Χαρτ

85' Κρατάει άνετα το μηδέν στην άμυνα ο Άρης

84' Αλλαγή για τη Σίτι. Ο Ζαμπαλέτα στην θέση του Τζέκο

77' Αλλαγή για τη Σίτι που πάει για φουλ επίθεση. Ο Μπαλοτέλι στην θέση του Ράιτ Φίλιπς

76' Κίτρινη κάρτα στον Τζέκο. Η πρώτη στο παιχνίδι

72' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Τσέζαρεκ πέρασε στην θέση του Μπομπαντίγια

70' Φοβερό σουτ του Τζέκο από πολύ μακριά, η μπάλα φεύγει λίγο δίπλα από την εστία του Άρη

67' Νέα καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Μίσελ κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως σταματάει σε αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα

66' Καλή ευκαιρία για τον Άρη. Μακρινό, πολύ καλό σουτ του Νέτο, διώχνει εντυπωσιακά ο Χαρτ σε κόρνερ

63' Μεγάλη απόκρουση από τον Σηφάκη. Από σέντρα του Κολάροφ, ο Ντζέκο παίρνει την κεφαλιά από κοντά, όμως ο πορτιέρο του Άρη πετάγεται και διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ

62' Δυνατό σουτ του Τοχα έξω από την περιοχή, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Χαρτ

59' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο έξω από την περιοχή, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο πορτιέρο της Σίτι

57' Σουτ του Ράιτ Φίλιπς από καλή θέση, μπλοκάρει εύκολα ο Σηφάκης

50'
Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να αιφνιδιάσει τους Πολίτες, ωστόσο δεν τα κατάφερε παρά την πίεση των πρώτων λεπτών

46' ¨Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

40' Καλή ευκαιρία για τον Άρη.
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι

38' Δύο συνεχόμενα κόρνερ για τον Άρη, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα

27' Συρτό σουτ του Ντζέκο
από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Σηφάκης.

25' Η Σίτι έχει την κατοχή της μπάλας, όμως ο Άρης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον Σακάτα

15' Μεγάλη στιγμή για την Σίτι. Από σέντρα του Κολάροφ, ο Τζέκο κάνει το σουτ από πολύ κοντά, όμως ο Σηφάκης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

9' Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σίλβα κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, πέφτει στη γωνία του αποκρούει ο Σηφάκης

1' Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, ο Μπομπαντίγια από σέντρα του Σακάτα γίνεται απειλητικός, όμως ο Χαρτ μπλοκάρει

1' Έναρξη της αναμέτρησης

- Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα κατά την παρουσίαση των ομάδων. Από τους οργανωμένους πετάχτηκαν αμέτρητα χαρτάκια, ενώ σηκώθηκαν και μερικά τεράστα πανό.

Στον Αρη η μεγάλη έκπληξη έχει να κάνει με τον Σέρχιο Κόκε, ο οποίος είναι εκτός αποστολής λόγω πειρθαρχικού παραπτώματος ! Μπομπαντίγια και Σακάτα ξεκινούν στο αρχικό σχήμα. Με όλα τα αστέρια τους οι Άγγλοι, Τέβες και Τζέκο ξεκινούν στην επίθεση.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πρίττας, Σακάτα, Νέτο, Μπομπαντίγια.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κόλο Τουρέ, Μπόατενγκ, Κόλαροφ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Ράιτ-Φίλιπς, Τέβες, Τζέκο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags