Facebook Pixel Ο άνθρωπος πίσω από τον άνθρωπο
| 2012-05-11 14:58:00

Ο άνθρωπος πίσω από τον άνθρωπο

Ο άνθρωπος πίσω από τον άνθρωπο

Τον κύριο που ξεχωρίζει στη φωτογραφία οι περισσότεροι τον αναγνωρίζετε. Γιόχαν Κρόιφ, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε παιχνίδι εναντίον της Άρσεναλ. Γράφει ο Θανάσης Κελάντώνης.

Τον κύριο που ξεπροβάλει αριστερά, η πλειοψηφία τον αγνοεί. Μαζί κι εμείς, το ομολογούμε, χρειάστηκε να διαβάσουμε ώστε να βεβαιωθούμε για την ταυτότητα.

Είναι ο Πατ Ράις. Πάτρικ Τζέιμς Ράις αν προτιμάτε, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του. Ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ απ' το 1966 ως το 1980, προπονητής των ακαδημιών της απ' το 1984 ως το 1996, υπηρεσιακός προπονητής της πρώτης ομάδας για τέσσερα παιχνίδια το 1996 μετά την απόλυση του Μπρους Ράιοχ και από το καλοκαίρι εκείνου του έτους βοηθός προπονητής του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Βορειοϊρλανδός αποτέλεσε τον άνθρωπο πίσω απ' τον άνθρωπο που φαίνεται. Αυτός που αποτέλεσε τον μέντορα του Αρσέν Βενγκέρ ώστε να καταλάβει τη νοοτροπία του συλλόγου στα πρώτα βήματά του σε αυτήν, αυτός που παρέμεινε στο πλευρό του Βενγκέρ σε όλο το διάστημα της παραμονής του (που συνεχίζεται) στο Λονδίνο.

Χρησιμοποιούμε ήδη παρελθοντικό χρόνο στην αναφορά μας διότι έπειτα από συνολικά σαράντα τέσσερα χρόνια προσφοράς (από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής στις μικρές ομάδες) στους «κανονιέρηδες» ο Πατ Ράις αποχωρεί απ' το ποδόσφαιρο την προσεχή Κυριακή εναντίον της Νόριτς. Θρύλο της Αρσεναλ τον χαρακτήρισε ο Αρσέν Βενγκέρ και δήλωσε παντοτινά υπόχρεος για τη βοήθεια που του έδωσε.

Ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Στιβ Μπουλντ, επίσης πρώην ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ και ως σήμερα προπονητής στις ακαδημίες της. Οπως η Μπαρτσελόνα με τον Τίτο Βιλανόβα, έτσι και ο αγγλικός σύλλογος διάλεξε άνθρωπο που προέρχεται απ' το εσωτερικό της, που γνωρίζει άριστα τη φιλοσοφία της και το DNA της ώστε να καλύψει ένα κενό της. Συνέχεια και συνέπεια, ξεκάθαρο πλάνο και σεβασμός στο παρελθόν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags