Facebook Pixel Προέδρικο ροτέισον και διάδοχος Πιλάβιος
| 2011-02-15 23:24:00

Προέδρικο ροτέισον και διάδοχος Πιλάβιος

Προέδρικο ροτέισον και διάδοχος Πιλάβιος

Ο Μανόλης Γαβαθιώτης αποκαλύπτει στο katimagiko.gr ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού μετά τον Δημήτρη Γόντικα…

Καλό είναι, εν όψει ντέρμπι να συζητάμε για τα αγωνιστικά θέματα. Καλύτερο όμως είναι, να ρίχνουμε και καμιά ματιά στα μη αγωνιστικά, πού έχουν πάντα το δικό τους ενδιαφέρον – και κάποιες φορές είναι αλληλένδετα με τα αγωνιστικά.

Διαβάσαμε λοιπόν τις δηλώσεις του κ. Αδαμάντιου Πολέμη, εκ των φερομένων ως υποψηφίων για την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τι είπε ο κ. Πολέμης;

Πρώτον, ότι δεν θα ήθελε ποτέ να είναι «άφραγκος πρόεδρος». Η φράση προκαλεί σίγουρα περιέργεια. Τι να εννοεί ο… ποιητής;

Πρόκειται, άραγε για σπόντα προς τον προηγούμενο πρόεδρο, τον κ. Νίκο Πατέρα; Η μήπως, πρόκειται για μία προειδοποίηση προς τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, στο γνωστό μοτίβο, του «πλήρωνε εσύ, να κάνω τον πρόεδρο εγώ», που είναι και της… μόδας στον Παναθηναϊκό;

Προτιμώ το δεύτερο. Όμως, αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, (συνταγή προεδρίας Πατέρα) γιατί να είναι πρόεδρος ο κ. Πολέμης και όχι κάποιος άλλος; Είναι τόσοι πολλοί οι… ενδιαφερόμενοι, άλλωστε. Να πούμε για τον κ. Νίκα; Για τον κ. Ξυλά; Για τον κ. Μαυροκουκουλάκη; Η μήπως, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες θα έλεγε όχι κάποιος από τους τρανούς βετεράνους, όπως ο Αντωνιάδης, ο Δομάζος, ο Κωνσταντίνου κ.λ.π.;

Νομίζω ότι αν αποφασίζονταν αυτό το μοντέλο διοίκησης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι μεγαλομέτοχοι θα αναγκάζονταν να προκηρύξουν διαγωνισμό στο… ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιλεγεί ο καταλληλότερος για πρόεδρος.

Όμως, υπάρχει και μία άλλη μέθοδος, ώστε να μην μείνει κανείς εκ των υποψηφίων προέδρων δυσαρεστημένος. Θα μπορούσε δηλαδή ο Παναθηναϊκός να θεσπίσει την «εναλλακτική» ή «διαδοχική» προεδρία. Δηλαδή, η θητεία του προέδρου να είναι εξάμηνη και μόλις τελειώνει, να αναλαμβάνει άλλος. Εξι μήνες ο Αντωνιάδης, έξι μήνες ο Σαραβάκος, έξι ο κ. Νίκας και πάει λέγοντας.

Το δεύτερο πού είπε ο κ. Πολέμης (και μας… καράφλιασε) είναι η αποκάλυψη πως «στενοχωρήθηκε που κέρδισε ο Ολυμπιακός γιατί… είναι και λίγο Αρης»! Καταλαβαίνετε πόσο με συγκίνησε η αποκάλυψη. Τόσο που να αρχίσω να αναθεωρώ όσα γνωρίζω από την μυθολογία μας: Τελικά, ο Αρης δεν ήταν ο θεός του πολέμου. Ο θεός του… Πολέμη ήταν!

Επιλογή Πιλάβιου

Μια και ο λόγος όμως, να πούμε και κάτι σοβαρό. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τις εδώ και καιρό έρπουσες φήμες, ο άνθρωπος στο πρόσωπο του οποίου έχουν καταλήξει οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, λέγεται Σοφοκλής Πιλάβιος και είναι ο γνωστός πρόεδρος της ΕΠΟ. Οι σχετικές φήμες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ιδίως μετά τις αλλεπάλληλες άστοχες αντιολυμπιακές παρεμβάσεις της ΕΠΟ.

Κυκλοφορεί πλέον ευρύτατα, ότι ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος έχει πάρει ήδη το «χρίσμα» για να αναλάβει πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Στο πρόσωπό του έχουν συμφωνήσει όλοι οι μεγαλομέτοχοι, που σημαίνει ότι θα είναι πρόεδρος κοινής αποδοχής, αυτό δηλαδή πού είναι και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά, προηγουμένως θα αποχωρήσει από την ΕΠΟ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αποχώρησή του να είναι «ηρωϊκή», πάντα πιάνει αυτό το κόλπο.

Σίγουρα, με την παραπάνω είδηση, εξηγούνται ΠΟΛΛΑ πράγματα, εξ αυτών που συμβαίνουν στην Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό. Κάτι ορισμοί διαιτητών, κάτι αποφάσεις της Πειθαρχικής, πολλά και διάφορα, δηλαδή.


Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags