Facebook Pixel Sportdog.gr | Α΄ Ιταλίας: Το αφεντικό της πόλης!
| 2017-09-23 10:44:00

Α΄ Ιταλίας: Το αφεντικό της πόλης!

Sportdog Team
Α΄ Ιταλίας: Το αφεντικό της πόλης!

Γιουβέντους εναντίον Τορίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης, που είναι πιο αμφίρροπο από ποτέ.

***Φαβορί στο 1,40 η Γιουβέντους. Το διπλό της Τορίνο ξεπερνά το 8,00.

***Το μεγάλο ντέρμπι του Τορίνο με την έντονη αντιπαλότητα.

***Προϊστορία: 37-19-16. 6/7 τελευταία Over 2,5 και στις δύο έδρες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Εκανε το 5/5 με το 1-0 επί της Φιορεντίνα, επέστρεψε στη λογική της διαχείρισης και του υπολογισμού. Δεν είχε λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα της Φιορεντίνα και έλειψαν οι απειλητικές τελικές, το γκολ ήρθε στο 52’ από τον Μάντζουκιτς και το κράτησε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, αν και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να κινδυνεύσει σε μια στημένη φάση των «βιόλα». Είχε και παίκτη παραπάνω από το 66’ αλλά δεν έψαξε με θέρμη το δεύτερο γκολ, άφησε το ματς ανοιχτό μέχρι τέλους.

Η Γιουβέντους ψάχνει το 6/6 στις νίκες, με τον Μαξ Αλέγκρι να τονίζει ενόψει Τορίνο: «Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς, είναι το ντέρμπι αλλά δίνει τρεις βαθμούς, όπως και τα υπόλοιπα. Και δεν έχει καμιά διαφορά από ένα παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ ή από ένα παιχνίδι που κρίνει τον τίτλο. Θεωρώ την Τορίνο εξαιρετική ομάδα, καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, ενισχύθηκε ποιοτικά ακόμα και στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών με τους Ανσάλντι, Νιάνγκ και Μπουρντίσο, μας περιμένει πολύ δύσκολο ματς».

Εκτός οι χαφ Κεντίρα (2/0), Μαρκίζιο (1/0), ο μπακ Ντε Σίλιο (-), ο μπακ/στόπερ Χέβεντες (-) και ο εξτρέμ Πιάτσα (-). Δεν τίθεται θέμα ροτέισον ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ και Ολυμπιακού, ο Αλέγκρι φρέσκαρε την ομάδα στο μεσοβδόμαδο. Γυρίζουν Μπουφόν (3/-2), Λιχτστάινερ (4/0), Κιελίνι (2/0), Αλεξ Σάντρο (4/0) και Πιάνιτς (4/0), οι Κουαδράδο (5/1), Ντιμπάλα (5/8) και Μάντζουκιτς (5/2) στα νώτα του ντεφορμέ Ιγουαΐν (5/2).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Κιελίνι, Μπενατία, Αλεξ Σάντρο – Πιάνιτς, Ματουιντί – Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς – Ιγουαΐν.

ΤΟΡΙΝΟ: Μεσοεπιθετικά «φυσάει», αν περιορίσει τις αμυντικές «αμνησίες» είναι για μεγάλα πράγματα φέτος. Στο 3-2 στην Ουντινέζε είχε τον έλεγχο και στο φινάλε πήγε να τα χαλάσει όλα, δεχόμενη δύο φάσεις στις καθυστερήσεις, με τον Μιχάιλοβιτς έξαλλο να τα χώνει στους παίκτες του. Προβάδισμα στο 9’ με τον Μπελότι, με αυτογκόλ το 2-0 (30’). Από πέναλτι (48’) η μείωση, έξοχο γκολ του Λιάιτς για το 1-3 (67’), στο 75’ το τελικό 2-3.

Ο Σέρβος τεχνικός εμφανίζεται άκρως αισιόδοξος ενόψει του ντέρμπι, χρησιμοποίησε μια ακόμα διάσημη φράση για να αποτυπώσει τα συναισθήματά του: «Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έλεγε πως αν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς να τα καταφέρεις. Και εμείς ακολουθούμε τα όνειρά μας, θέλουμε τη νίκη. Η Γιουβέντους έχει ένα πνεύμα που τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ομάδες, έχει τη στόφα του νικητή. Αλλά εμείς πέρυσι αποδείξαμε ότι μπορούμε να την κοντράρουμε στα ίσια, ακόμα και παίζοντας για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες».

Στη Γιουβέντους ο Γκονσάλο Ιγουαΐν είναι φέτος σκιά του καλού του εαυτού, ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς είπε εύγλωττα: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πάνω του, δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε το… σκυλί που κοιμάται. Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε για μια στιγμή τη συγκέντρωσή μας».

Εκτός μάχης ξανά ο χαφ Ομπι (3/1), ο μπακ Μπαρέκα (2/0) και ο στόπερ Μπονιφάτσι (-). Επανέρχεται στην αποστολή ο δυναμικός χαφ Ακουα (3/0), ο Μιχάιλοβιτς συνεχίζει στο 4-2-3-1 με τους Νιάνγκ (3/0), Λιάιτς (5/3) και Ιάγο Φαλκέ (5/1) στα νώτα του Μπελότι (5/3) στην επίθεση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σίριγκου – Ντε Σιλβέστρι, Ν’ Κουλού, Μορέτι, Μολινάρο – Ρινκόν, Μπασέλι – Ιάγο Φαλκέ, Λιάιτς, Νιάνγκ – Μπελότι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (G/G): Η Γιουβέντους έχει κρατήσει το μηδέν στα τρία εντός έδρας παιχνίδια με Κάλιαρι, Κιέβο και Φιορεντίνα, ωστόσο δεν εμπνέει την αμυντική εμπιστοσύνη των προηγούμενων ετών και δέχεται φάσεις. Η Τορίνο έχει δεδομένη επιθετική ισχύ και ποιότητα από τη μέση και κάτω, μπορεί να απειλήσει τη Γιούβε. Δέχεται πίεση το G/G, ακόμα και στο 1,75 Betshop διατηρεί την αξία του.

Πηγή: matchmoney. com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags