Facebook Pixel Sportdog.gr | Ζόρικη έξοδος για Μίλαν, Λάτσιο χωρίς άμυνα!
| 2017-09-24 10:28:00

Ζόρικη έξοδος για Μίλαν, Λάτσιο χωρίς άμυνα!

Sportdog Team
Ζόρικη έξοδος για Μίλαν, Λάτσιο χωρίς άμυνα!

Η Μίλαν παίρνει αποτέλεσμα για 6 χρόνια από τη Σαμπντόρια, οι γενοβέζοι όμως δείχνουν ικανοί να απειλήσουν. Προβάδισμα για Ιντερ με Τζένοα, ξέμεινε από αμυντικούς η Λάτσιο ενόψει Βερόνα.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΜΙΛΑΝ (13:30)

***Στο 3,60 η μέση απόδοση της Σαμπντόρια. Το διπλό της Μίλαν στο 2,00.

***Παίκτης (1996-99, 2007-08) και προπονητής (2015-16) της Σαμπντόρια ο Βιντσέντσο Μοντέλα.

***Προϊστορία: 17-20-23. 0-3-3 στα τελευταία έξι στο «Φεράρις».

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Είχε τις πιο κραχτές ευκαιρίες στη Βερόνα αλλά δεν απέφυγε το 0-0. Το ματς ήταν σκληρό στο πρώτο ημίχρονο, δυνατές μονομαχίες και πολλές διακοπές έκοψαν το ρυθμό, η Σαμπ απειλήθηκε σε δύο καλές αντεπιθέσεις της Βερόνα. Είχε την πρωτοβουλία και περισσότερη ποιότητα, η οποία βγήκε στην επανάληψη με την είσοδο του Ραμίρες. Ο Ουρουγουανός έδωσε «έτοιμα» γκολ για τους συμπαίκτες του, έχασε κι αυτός μια καλή ευκαιρία, στο 93’ ο Ζαπάτα από το μισό μέτρο σημάδεψε το δοκάρι.

Μετά από έναν μήνα η Σαμπντόρια επιστρέφει για εντός έδρας παιχνίδι, έδωσε τρία ματς εκτός ενώ το μοναδικό εντός του προγράμματος (με τη Ρόμα), είχε αναβληθεί. Ο Μάρκο Τζαμπάολο τονίζει ενόψει Μίλαν: «Για εμάς θα δούμε αν είναι παιχνίδι για την Ευρώπη, για τη Μίλαν είναι σίγουρα καθώς ξόδεψε πολλά χρήματα. Θα παίξει η καλύτερη ενδεκάδα, οι παίκτες ξεκουράστηκαν, είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Μίλαν μαζί με τη Νάπολι έχει τη μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, πρέπει να διαβάσουμε σωστά το ματς και να ξεπεράσουμε τα όριά μας».

Από την προετοιμασία βρίσκεται έξω ο πορτιέρε Βιβιάνο (-) και ο μπακ Ντοντό (-), δεν υπάρχει νεότερο πρόβλημα για τον Τζαμπάολο, που παρατάσσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Επανέρχονται ο ηγέτης χαφ Ραμίρες (4/0) και ο φορ Ζαπάτα (2/1) από το πρώτο λεπτό, με έναν εκ των Κουαλιαρέλα (4/4) και Καπράρι (4/1) να συμπληρώνουν την επιθετική τριάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Πουτζιόνι – Σάλα, Σιλβέστρε, Φεράρι, Στρίνιτς – Μπαρέτο, Τορέιρα, Πράετ – Ραμίρες – Κουαλιαρέλα (Καπράρι), Ζαπάτα.

ΜΙΛΑΝ: Χρειάστηκε δύο πέναλτι για την εύκολη νίκη 2-0 επί της ΣΠΑΛ. Το ματς είχε κακό ρυθμό, λόγω και της μαζικής άμυνας της ΣΠΑΛ, που δεν ξεμύτιζε από την περιοχή της. Η Μίλαν έκανε τα απολύτως απαραίτητα, μετά από μια ευκαιρία του Κάλινιτς (17’) ο Ροντρίγκες ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι (26’). Το παιχνίδι «αποκοιμήθηκε» και πάλι, μέχρι το δεύτερο πέναλτι (61’) που εκτέλεσε ο Κεσί, για το τελικό 2-0.

Τέσσερις νίκες σε πέντε ματς για τη Μίλαν αλλά στο μοναδικό ανταγωνιστικό έχασε 4-1 από τη Λάτσιο, οι «ροσονέρι» μπαίνουν πλέον σε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, μετά τη Σαμπντόρια ακολουθούν διαδοχικά Ρόμα, Ιντερ, παρεμβάλλονται Κιέβο και Τζένοα και ο κύκλος κλείνει με τη Γιουβέντους.

Ο Βιντσέντσο Μοντέλα τονίζει σχετικά: «Το παιχνίδι στη Σαμπντόρια είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη. Μας περιμένουν συνεχόμενα ματς κάθε τρεις μέρες, πολύ δύσκολα όπως η Ρόμα, το ντέρμπι με την Ιντερ, η Γιουβέντους και η Νάπολι. Το ματς με τη Σαμπντόρια θα είναι περίπλοκο αλλά είμαστε προετοιμασμένοι. Ευχόμουν αυτό το ξεκίνημα στη σεζόν, με πολλούς νέους παίκτες είναι δύσκολο να βρεις άμεσα τα αποτελέσματα».

Στη Μίλαν τίθενται νοκ-άουτ οι πλάγιοι μπακ, μετά τους Κόντι (2/0), Αντονέλι (1/0) έμεινε έξω και ο Καλάμπρια (2/0). Παραμένει εκτός ο χαφ Μοντολίβο (2/1).

Ο Μοντέλα συνεχίζει με άμυνα των τριών και στο 3-4-2-1 οι Μποναβεντούρα (3/0) και Σούσο (5/2) θα βρεθούν στα νώτα του μοναδικού προωθημένου Κάλινιτς (4/2).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντοναρούμα – Ζαπάτα, Μπονούτσι, Ρομανιόλι – Αμπάτε, Κεσί, Μπίγλια, Ροντρίγκες – Μποναβεντούρα, Σούσο – Κάλινιτς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Χ): Η Σαμπντόρια παρά τη γκέλα στη Βερόνα δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και θα προσφέρει ανταγωνισμό στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» παρά τις νίκες τους δεν ικανοποιούν απόλυτα και απλά έχουν εκμεταλλευτεί το εύκολο πρόγραμμα της αρχής (Κροτόνε, Ουντινέζε, Κάλιαρι, ΣΠΑΛ), έκαναν το αυτονόητο. Ισορροπημένο παιχνίδι, το 2,00 του διπλού δεν προσφέρει εγγυήσεις. Ρίσκο στο καλοπληρωμένο 3,75 Stoiximan της ισοπαλίας.

ΒΕΡΟΝΑ – ΛΑΤΣΙΟ (16:00)

***Στο 5,60 ο άσος της Βερόνα. Το διπλό της Λάτσιο στο 1,60.

***Προϊστορία: 13-10-3. 4 σερί G/G.

ΒΕΡΟΝΑ: Με μαζική άμυνα και τύχη στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε τη Σαμπντόρια στο 0-0. Δεν έχει τη φυσική κατάσταση για να πάει σε γρήγορο ρυθμό και αναγκαστικά περίμενε πίσω, στο πρώτο ημίχρονο πάντως έβγαλε δύο επικίνδυνες κόντρες. Στην επανάληψη περιορίστηκε και η Σαμπντόρια έχανε ευκαιρίες, στο τελευταίο τέταρτο Ρόμουλο και Μπέσα έχασαν δύο καλές αντεπιθέσεις, στο 93’ σώθηκε από το δοκάρι.

Κάπως βελτιώθηκε η Βερόνα στο μεσοβδόμαδο, είχε και την τύχη στο πλευρό της και πήρε το βαθμό, βέβαια από πλευράς δημιουργίας ευκαιριών η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ο Φάμπιο Πέκια, που παραμένει σε καθεστώς αμφισβήτησης, τόνισε ενόψει Λάτσιο: «Κόντρα στη Σαμπντόρια είχαμε τη σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι και ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες. Εχουμε ένα ακόμα δύσκολο ματς, η Λάτσιο είναι ποιοτική, παίζει δυναμικά, πρέπει να είμαστε απαιτητικοί από τους εαυτούς μας. Θεωρητικά υπάρχει διαφορά με τις μεγάλες ομάδες αλλά όλα τα παιχνίδια πρέπει να παιχτούν και ο αγωνιστικός χώρος θα πει την αλήθεια».

Τελευταία απώλεια για τη Βερόνα ο χρήσιμος χαφ Μπέσα (5/0), παραμένει εκτός ο μπακ/στόπερ Φεράρι (4/0) και από την προετοιμασία βρίσκονται στα πιτς ο στόπερ Μπιανκέτι (-), ο μπακ Φελιτσόλι (-) και ο χαφ Φρ. Σουκουλίνι (-).

Επανέρχονται διαθέσιμοι ο μπακ/στόπερ Κάσερες (4/0) και ο χαφ/εξτρέμ Φάρες (3/0). Εξέτισε ο μπακ Σουπραγέν (4/0), δεν είναι στο 100% ο εξτρέμ Βέρντε (5/0), πιθανή η επάνοδος του Τσέρτσι (2/0) στο αρχικό σχήμα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Νίκολας – Κάσερες, Ερτό, Καράτσιολο, Σουπραγέν – Φοσάτι, Μπρ. Σουκουλίνι, Ρόμουλο – Βαλότι, Τσέρτσι – Πατσίνι.

ΛΑΤΣΙΟ: Εξαιρετικά άτυχη στο 1-4 από τη Νάπολι, πέραν από την ποιότητα του αντιπάλου της προέκυψαν και τρεις αλλαγές από τραυματισμούς, τέλειωσε το ματς με δέκα αφού χτύπησε και ο Μπάστα. Το πρώτο ημίχρονο το έκλεισε μπροστά με 1-0 με το γκολ του Ντε Φράι (29’). Στην επανάληψη όλα πήγαν στραβά, το ματς γύρισε γρήγορα (54’ 1-1, 56’ 1-2, 59’ 1-3), το 1-4 με πέναλτι στο 90’.

Πρώτη ήττα στη σεζόν για τη Λάτσιο σε κάθε διοργάνωση, δικαιούνται πάντως οι «μπιανκοτσελέστι» να λένε ότι το παιχνίδι με τη Νάπολι θα μπορούσε να είχε πάει διαφορετικά, αν δεν υπήρχαν οι αναγκαστικές αλλαγές. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι τόνισε σχετικά πως «η Λάτσιο ήταν εξαιρετική για 45 λεπτά, μετά είχαμε τις ατυχίες και συνέβη ό,τι συνέβη. Στο τέλος έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και τους είπα να μην απογοητευθούν. Μας περιμένουν συνεχόμενα ματς και με τις απουσίες που μας προέκυψαν πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

 «Εκατόμβη» λοιπόν στη Λάτσιο, που ξέμεινε από άμυνα καθώς τέθηκαν εκτός οι στόπερ Ντε Φράι (5/1), Μπάστος (3/1) και ο μπακ/χαφ Μπάστα (5/0). Είναι καιρό εκτός και ο στόπερ Γουάλας (3/0), για το λόγο αυτό επανεντάχθηκε άρον άρον στο ρόστερ ο Βραζιλιάνος στόπερ Μαουρίσιο. Τέθηκε εκτός και ο πολύτιμος χαφ Μιλίνκοβιτς (5/1), είναι σταθερά έξω από την προετοιμασία ο εξτρέμ Φελίπε Αντερσον (-) και ο μεσοεπιθετικός Νάνι (-).

Ετσι στην άμυνα οι λύσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες, με τον πιτσιρικά Λουίζ Φελίπε (1/0) και τους περισσότερο μπακ Ράντου (4/0) και Πάτρικ (1/0) να συνθέτουν την τριάδα των μετόπισθεν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Στρακόσια – Πάτρικ, Λουίζ Φελίπε, Ράντου – Μάρουσιτς, Παρόλο, Λούκας Λέιβα, Λούλιτς, Λουκάκου – Λουίς Αλμπέρτο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (No bet): Ακόμα και με τις αμυντικές απουσίες η Λάτσιο είναι το φαβορί, αλλά στο πενιχρό 1,60. Ψαχτήκαμε με τις αποδόσεις στο σκοράρισμα, στο 1,75 το αμφίσκορο αλλά οι παραγωγικές δυνατότητες της Βερόνα μας αποτρέπουν. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει στοιχηματική αξία και μένουμε μακριά.

Πηγή: matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags