Facebook Pixel Sportdog.gr | Στο 25,00 φτάνει το «διπλό» του Ολυμπιακού
| 2017-09-27 11:52:00

Στο 25,00 φτάνει το «διπλό» του Ολυμπιακού

Sportdog Team
Στο 25,00 φτάνει το «διπλό» του Ολυμπιακού

Ο Τάκης Λεμονής αναλαμβάνει για τέταρτη φορά τον Ολυμπιακό, με σκοπό να προσδώσει λίγη ηρεμία μετά τη λαίλαπα Χάσι. Τον περιμένει «αγριεμένη» η Γιουβέντους στο Τορίνο, σε ματς που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στην πρεμιέρα του ομίλου στη Μπαρτσελόνα είχε πάντως το άλλοθι των σημαντικών απουσιών και το 3-0 αντιμετωπίστηκε περίπου ως αναμενόμενο. Είχε καλή εκκίνηση στο ματς αλλά το 1-0 στο 45’ ήταν καθοριστικό για την ψυχολογία και στην επανάληψη κατέρρευσε. Καθοριστικό επίσης για τη συνέχεια του ομίλου το ματς με τον Ολυμπιακό, πρέπει να το πάρει για να πάει κατόπιν στους δύο αγώνες με τη Σπόρτινγκ για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση.

Σούπερ ψυχολογία πάντως με το 6/6 στο πρωτάθλημα και το 4-0 επί της Τορίνο στο ντέρμπι της πόλης. Κλασικός Ντιμπάλα (16’) το 1-0, η Τόρο έμεινε με δέκα (24’), σκόραραν ακόμα Πιάνιτς (40’), Αλεξ Σάντρο (57’) και ξανά Ντιμπάλα (90’). Απολαυστικός ο Αργεντίνος επιθετικός, λειτούργησε έξοχα το 4-2-3-1 του Αλέγκρι με τον Μάντζουκιτς σε θέση σέντερ φορ μετά από καιρό και τον ντεφορμέ Ιγουαΐν στον… πάγκο.

Η Γιουβέντους δεν έχει περιθώριο να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο. Ο Μαξ Αλέγκρι τονίζει σχετικά: «Δεν θα υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και δεν έχουμε περιθώριο για κάτι τέτοιο. Τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα δύσκολα, οι ομάδες δίνουν ό,τι έχουν. Ο Ολυμπιακός είναι γρήγορος στην επίθεση και μπορεί να κάνει ζημιά στο ανοιχτό γήπεδο. Εμείς έχουμε μόνο τη νίκη ως αποτέλεσμα, ειδικά μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να κερδίσουμε, σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα γίνει περίπλοκη».

Στο μεταξύ, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το αξίωμά του στον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, για τις αποδειγμένες σχέσεις του με τη μαφία της ‘ndragheta και τις σχέσεις της με τους οργανωμένους οπαδούς. Η εισαγγελία είχε ζητήσει μάλιστα βαρύτερη τιμωρία, ποινή αποκλεισμού 2,5 ετών αλλά και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο ίσχυσε η μικρότερη ποινή.

Δεν υπολογίζονται ο μπακ Ντε Σίλιο και ο μπακ/στόπερ Χέβεντες. Εκτός λίστας ο μπακ Λιχτστάινερ και ο εξτρέμ Πιάτσα. Οι πάντα θεωρητικά βασικοί χαφ Κεντίρα και Μαρκίζιο επανέρχονται διαθέσιμοι, έστω για τον πάγκο, πιθανώς να γυρίσει και ο Ιγουαΐν στην ενδεκάδα, μετά τον πάγκο που έφαγε στο ντέρμπι, με τον Μάντζουκιτς να επανέρχεται στην αριστερή πτέρυγα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπουφόν – Μπαρτσάλι, Μπενατία, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο – Ματουιντί, Πιάνιτς – Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς – Ιγουαΐν (Ντάγκλας Κόστα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Κατάρρευση στο μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι ενάντια στην ΑΕΚ, προηγήθηκε 2-0 στο 46΄, όμως μετά δεν μπορούσε να ξεμυτίσει από την περιοχή του και δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση, δέχθηκε τρία γκολ και υποχρεώθηκε στην ήττα με 3-2 που τον έφερε στο -5 από την κορυφή μετά το κάκιστο σερί του 0-2-1 στο πρωτάθλημα.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ γνωστοποιήθηκε στον Μπέσνικ Χάσι πως αποτελεί παρελθόν. Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Τάκη Λεμονή, στην τέταρτη θητεία του στον Ολυμπιακό, που θα ντεμπουτάρει στον πολύ δύσκολο αγώνα στο Τορίνο ενάντια στη Γιουβέντους.

Κολακευτική η εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Σπόρτινγκ -που ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον Κοσοβάρο τεχνικό- στην πρεμιέρα των ομίλων, έχανε 3-0 στο ημίχρονο με την αντίπαλό του να έχει πολλές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και τρία δοκάρια, μείωσε στο 89΄ και το 92΄, σε ένα ματς που έμοιαζε με τον πρώτο τελικό για την τρίτη θέση του ομίλου.

Υποβιβάστηκε στη β΄ ομάδα για αγωνιστικούς λόγους ο Καπίνο, πάντα εκτός Ανδρούτσος, Βούκοβιτς, στην αποστολή ύστερα από πολύ καιρό ο Μποτία.

«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Τη Δευτέρα έκανα την πρώτη μου προπόνηση, την Τρίτη τη δεύτερη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό στην ένταση και στο ρυθμό σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ. Μίλησα με τους παίκτες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Γιουβέντους πολύ καλύτερα. Η αντίπαλός μας είναι μια σπουδαία ομάδα, αλλά δεν θα μπούμε απλά στο γήπεδο να παίξουμε έναν αγώνα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα αποδυτήρια χαρούμενοι για ό,τι καταφέραμε. Ο Ντιμπάλα αυτή τη στιγμή τα καταφέρνει περίφημα, αλλά επίσης στον πάγκο η Γιουβέντους έχει καταπληκτικούς παίκτες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» η τοποθέτηση του Λεμονή στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Προτό - Φιγκέιρας, Ενχελς, Ρομαό, Κούτρης - Ζντιέλαρ, Οτζίτζα - Σεμπά, Φορτούνης, Πάρντο - Εμενίκε

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Over 2,5): Η Γιουβέντους «αγρίεψε» το Σάββατο στο ντέρμπι με την Τορίνο και για πρώτη φορά στη σεζόν έβγαλε επιθετικότητα με συνέπεια και στα 90 λεπτά. Ευνοήθηκε βέβαια και από την αποβολή αντιπάλου, ωστόσο η νέα διάταξη χωρίς τον Ιγουαΐν στην ενδεκάδα λειτούργησε πολύ καλά. Στον Ολυμπιακό τελείωσε ο Χάσι, ανέλαβε ο Λεμονής, ωστόσο το υλικό των μετόπισθεν παραμένει πολύ αργό και ανεπαρκές για να αντέξει στην πίεση. Ανοίγει το σκοράρισμα, με το 1,45 Stoiximan στο Over 2,5 προσιτό.

matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags