Facebook Pixel Sportdog.gr | Έπεσε στο 1,55 ο άσος της ΑΕΚ
| 2017-09-28 10:55:00

Έπεσε στο 1,55 ο άσος της ΑΕΚ

Sportdog Team
Έπεσε στο 1,55 ο άσος της ΑΕΚ

Από πολύ δύσκολα ματς στα εγχώρια πρωταθλήματα έρχονται και οι δύο ομάδες. 

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί ο ενθουσιασμός μετά την επική ανατροπή με 3-2 στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού, βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 46΄ αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα κι εντυπωσιακή απόδοση πέτυχε τρία γκολ και πανηγύρισε το σπουδαίο τρίποντο που την κράτησε στην κορυφή. «Δεν είναι η μεγαλύτερη ανατροπή στην καριέρα μου γιατί είμαι πολύ γέρος κι έχω ζήσει πολλά στην καριέρα μου. Τώρα όμως ξεκινούν τα πολύ δύσκολα για την ομάδα μου» ενθουσιασμένος αλλά κι εγκρατής ο Μανόλο Χιμένεθ.

Επίδειξη ανωτερότητας στη Ριέκα και με τη νίκη της με 2-1 έθεσε βάσεις πρόκρισης από την πρεμιέρα κιόλας, φάνηκε πως είναι σαφώς καλύτερη από την πρωταθλήτρια Κροατίας, έχει τώρα την ευκαιρία με τρίποντο να αναχθεί σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Ετοιμοι Μπακάκης, Μάνταλος, Γκάλο, εκτός έμεινε τελικά ο Κλωναρίδης, απόντες Σιμόες, Λόπες. Πάντα εκτός ο κίπερ Μπάρκας και οι Γιακουμάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος.

«Αν με μία νίκη πιστεύουμε πως τα έχουμε καταφέρει όλα, είναι σαν να λέμε πως έχουμε συμβιβαστεί με αυτό και δεν μπορούμε παραπάνω. Αυτό που κάναμε με τη Ριέκα θα έχει μεγαλύτερη αξία αν κάνουμε το ίδιο και με την Αούστρια. Εχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η αποκατάσταση θα είναι πλήρης. Πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς θα έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες. Δεν δέχομαι ότι υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς έχουμε τα πόδια μας στη γη και ακόμα και αν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό κανείς δεν εγγυάται πως πάμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους αντιπάλους μας εκ των οποίων κάποιοι έχουν και μεγαλύτερο μπάτζετ. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ είναι να δίνουμε τη μάχη και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε είμαστε καταπληκτικοί ούτε θα γίνουμε κακοί αν χάσουμε κάποια στιγμή» η τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ανέστης - Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης - Γιόχανσον, Γαλανόπουλος - Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος - Αραούχο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ : Χαοτική η διαφορά με τη Μίλαν, αναπόφευκτη η συντριβή με 1-5 στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, μέσα στη Βιέννη. Εκδηλη η απογοήτευση για την έκταση της ήττας, η οποία ωστόσο είχε διδακτικό χαρακτήρα για τη συνέχεια.

«Ολα είχαν τελειώσει από το πρώτο δεκάλεπτο», ομολόγησε ο Γερμανός τεχνικός Τόρστεν Φινκ και πρόσθεσε για το κομβικό ματς με την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλή φόρμα. Θα είναι δύσκολο, όμως στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιθανά, δεν παίζουμε άλλωστε απέναντι στην Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τουλάχιστον το Χ για να διατηρήσουμε ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να κερδίσουμε την Κυριακή στο πρωτάθλημα».

Στο τελευταίο ματς, στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα, παρότι παρατάχθηκε με πολλές απουσίες έσπασε ένα σερί έξι ηττών απέναντι στη Σάλτσμπουργκ κρατώντας το 0-0 εκτός έδρας. Επαιξε με μαζική άμυνα, ενώ είχε κορυφαίο τον 20χρονο γκολκίπερ Πεντς, ο οποίος έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο και είδε τον Τύπο της χώρας να τον συγκρίνει με τον Νόιερ...

Αήττητη επτά αγωνιστικές (4-3-0) εντός συνόρων, σερί που της έχει δώσει αυτοπεποίθηση μετά από ένα στραβό ξεκίνημα στη σεζόν όπου υπήρχε μεγάλη γκρίνια. 10/13 αμφίσκορα στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της, 3-5-11 ο απολογισμός της σε ομίλους του Γιουρόπα.

Παραμένει στα πιτς ο βασικός γκολκίπερ Χάτζικιτς και οι στόπερ Μπόρκοβιτς, Βέστερμαν. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει στους σέντερ μπακ ο χαφ Ζέρμπεστ. Επιστρέφει ο φορ Μουντσάιν και μάλλον θα ξεκινήσει βασικός, αφού είναι πιο ταχύς από τον Φριζενμπίχλερ. Πάγια στα πιτς ο διεθνής γκολκίπερ Αλμερ, ο ταχύς εξτρέμ Βενούτο και ο βασικότατος επιτελικός χαφ Γκρίνβαλντ.

Παρόμοια τακτική με αυτή που είχε στο Σάλτσμπουργκ θα εφαρμόσει και στο ΟΑΚΑ ο Φινκ. Μαζεμένη δηλαδή πίσω και με στόχο να βγάλει κόντρα επιθέσεις με τους γρήγορους εξτρέμ Τατζούρι, Πιρές. Ξανά στον άσο ο άπειρος Πεντς, που ξεκίνησε τη σεζόν ως τρίτος και πλέον απειλεί να πάρει τη φανέλα του βασικού από τον Χάτζικιτς. Εγκέφαλος της ομάδας, εκτελεστής των στημένων αλλά αργός ο χαφ Χολτσχάουζερ. Παντελώς άπειρος στην άμυνα ο μοναδικός κανονικός στόπερ, Καντίρι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Πεντς – Κλάιν, Καντίρι, Ζέρμπεστ, Μαρτσίνκο – Χολτσχάουζερ – Τατζούρι, Πρόκοπ, Αλχασάν, Πιρές – Μουντσάιν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (1): Από πολύ δύσκολα ματς στα εγχώρια πρωταθλήματα έρχονται και οι δύο ομάδες, η απόδοση του άσου μαξ στο 1,62 Stoiximan δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, θα τη θέλαμε κατά τι μεγαλύτερη, αλλά σίγουρα αποτυπώνει και το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στην ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags