Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισπανία – Αλβανία: Ο Πικέ στο επίκεντρο!
| 2017-10-06 11:54:00

Ισπανία – Αλβανία: Ο Πικέ στο επίκεντρο!

Sportdog Team
Ισπανία – Αλβανία: Ο Πικέ στο επίκεντρο!

Τη νίκη που θα τη φέρει στην τελική φάση του Μουντιάλ αναζητά η Ισπανία κόντρα στην Αλβανία.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (21:45)

*** Ο άσος στο 1,05, το διπλό στο 35,00.

*** «Χοσέ Ρίκο Πέρεθ» (29.500), Αλικάντε

*** Διαιτητής: Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

*** Προϊστορία (συνολική): 3-0-0

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νο 11): Βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ιταλία, την οποία κέρδισε 3-0 το Σεπτέμβριο και της αρκεί μία νίκη για να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τη Ρωσία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο Ζεράρ Πικέ, μετά τις δηλώσεις του ότι αν δεν τον θέλουν, σταματάει από την Εθνική. Στην πρώτη συγκέντρωση που έγιν τη Δευτέρα, η πλειοψηφία του κόσμου που βρέθηκε εκεί τον αποδοκίμασε έντονα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Υπήρχαν και πανό τα οποία έγραφαν «Πικέ μπ…δε φύγε από την εθνική» και «Πικέ ξέχασες ότι είσαι Ισπανός».

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα πάντως δεν απάντησε στις προκλήσεις. Σε νέες του δηλώσεις, μάλιστα, τόνισε: «Δεν είναι ωραίο να είναι εναντίον σου οι οπαδοί. Δέχθηκα προσβολές και ύβρεις και αυτό δεν μου αρέσει. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ, κυρίως στο γήπεδο. Τώρα στόχος είναι να προκριθούμε. Είναι αδύνατον κάποιος να αμφισβητήσει την προσήλωσή μου στην εθνική ομάδα. Είναι οικογένειά μου. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω. Είμαι υπερήφανος για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Θέλω να πω στους φιλάθλους να μην αμφισβητούν την αφοσίωσή μου. Δε μετανιώνω για όσα είπα, διότι είπα αυτό που αισθάνομαι. Δεν γίνεται όλοι να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας άνθρωπος που έχω πολιτική άποψη. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να την εκφράζω. Δεν μπορώ να εκφραστώ; Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να το κάνουν. Είναι σεβαστό».

Ο Λοπετέγκι τον υπολογίζει κανονικά, όχι όμως και τους Καρβαχάλ, Ινιέστα και Μοράτα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τέθηκαν νοκ άουτ.

Στις θέσεις τους κλήθηκαν οι Οντριοθόλα, Γιόναθαν Βιέρα και Αντούριθ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ντε Χέα – Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Μονρεάλ – Μπουσκέτς, Σίλβα, Κόκε – Πέδρο, Αντούριθ, Ισκο

ΑΛΒΑΝΙΑ (Νο 47): Στο ντεμπούτο του Κριστιάν Πανούτσι η Αλβανία έμεινε στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 ενάντια στην ΠΓΔΜ, ένα ματς που προσφερόταν για βαθμολογική συγκομιδή εν αντιθέσει με τα δύο που ακολουθούν και ολοκληρώνουν τη συμμετοχή της σε αυτό τον προκριματικό όμιλο. Προηγήθηκε στο 53΄, έκτοτε δέχθηκε πίεση κι εν τέλει την ισοφάριση στο 78΄, το αποτέλεσμα κρίνεται συνολικά δίκαιο.

Η Αλβανία θέλει να κρατήσει την τρίτη θέση σε έναν όμιλο, που ξεχωρίζουν τα δύο μεγαθήρια, Ισπανία και Ιταλία. Κόντρα στην Ισπανία, η Αλβανία έχει τώρα την πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, ενώ ακολουθεί η υποδοχή της Ιταλίας. «Αντιμετωπίζουμε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που έχει και σοβαρό κίνητρο, θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί» υπογράμμισε ο Πανούτσι, που προτίμησε να ασχοληθεί μόνο με το παιχνίδι ενάντια στην Ισπανία, αν και στο επόμενο θα βρεθεί σε πολύ ιδιαίτερη θέση αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους συμπατριώτες του.

Επιστροφή στις κλήσεις για τους Λενιάνι, Κάτσε, Ξάκα, συμπεριλήφθηκε και ο Ντόι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπερίσα - Αλιέτι, Χισάι, Μαβράι, Αγκολι - Λίλα, Κουκέλι - Μεμουσάι, Ρόσι, Λουλάκου - Σαντίκου

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (1 & Under 3,5): Ετοιμη να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας είναι η Ισπανία, αφού έχει την ισοβαθμία με την Ιταλία. Παίζει «σφιχτά» η Αλβανία, συνδυάζουμε τον άσο με το Under 3,5, για να πάμε την απόδοση στο 2,15 Stoiximan.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γ.), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Κέπα Αριθαμπαλάγκα (Αθλέτικ Μπιλμπάο).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ζόρντι Αλμπα (Μπαρτσελόνα), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μαρκ Μπάρτρα (Ντόρτμουντ), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Νάτσο Μονρεάλ (Αρσεναλ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Οντριοθόλα (Ρεάλ Σοσιεδάδ).

ΜΕΣΟΙ: Ισκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν), Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Ασιέρ Ιγιαραμέντι (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Γιόναθαν Βιέρα (Λας Πάλμας), Σαούλ Νίγκεθ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μάρκο Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ιάγκο Ασπας (Θέλτα), Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι), Ροδρίγο Μορένο (Βαλένθια), Αριτς Αντούριθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Πέδρο (Τσέλσι).

ΑΛΒΑΝΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αλμπάν Χότζα (Παρτιζάνι), Ετρίτ Μπερίσα (Αταλάντα), Τόμας Στρακόσια (Λάτσιο).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ιβάν Μπαλίου (Μετς), Αρλίντ Αλιέτι (Κροτόνε), Ελσέιντ Χισάι (Νάπολι), Χιουσέν Μέμολα (Χάιντουκ), Ανσι Αγκολι (Καραμπάγκ), Φρεντερίκ Βέσελι (Εμπολι), Μεργκίμ Μαβράι (Αμβούργο), Μπεράτ Τζίμσιτι (Μπενεβέντο).

ΜΕΣΟΙ: Μπουρίμ Κουκέλι (Σιόν), Αντι Λίλα (ΠΑΣ Γιάννινα), Μιγκιέν Μπάσα (Μπάρι), Οντισέ Ρόσι (Αχμάτ Γκρόζνι), Βαλόν Αχμέντι (Μάριμπορ), Λεντιάν Μεμουσάι (Πεσκάρα), Ερος Γκρέζντα (Οσιγιεκ), Λίριντον Λατίφι (Ακαδημία Πούσκας), Ερμίρ Λενιάνι (Σιόν), Εργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ), Ταουλάντ Ξάκα (Βασιλεία), Εμάνουελ Ντόι (Μπρέσια).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αρμάντο Σαντίκου (Λέγκια), Σοκόλ Τσικαλέσι (Οσμανλισπόρ), Αζντρέν Λουλάκου (Τομπόλ).

Πηγή: matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags