Facebook Pixel Sportdog.gr | H ώρα της κρίσης για την Αργεντινή
| 2017-10-10 10:26:00

H ώρα της κρίσης για την Αργεντινή

Sportdog Team
H ώρα της κρίσης για την Αργεντινή

Η μεγάλη μάχη που θα κρίνει την πρόκριση.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Στην πρωτεύουσα Κίτο (υψόμετρο 2.850 μ.). Ο Ισημερινός ισοφάρισε τη Χιλή στο 82', αλλά δέχθηκε άμεσα το 2-1 και ηττήθηκε, στο ντεμπούτο του τεχνικού Σέλικο στον πάγκο. Αποκλείστηκε από τη συνέχεια, παρά το ότι είχε ξεκινήσει με τέσσερις νίκες τα προκριματικά. Προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, προβληματισμός. Το ρόστερ βρίσκεται σε φάση ανανέωσης, γίνεται ήδη ο σχεδιασμός για το μέλλον. Τιμωρημένοι οι Α. Βαλένσια (α. 92/10), Αρόγιο (μ. 31/5), επιστρέφει ο ηγετικός Ε. Βαλένσια (ε. 40/21).

Η Αργεντινή είχε φάσεις απέναντι στο Περού, αλλά το άγχος και η νευρικότητα δεν της επέτρεψαν να σκοράρει, έμεινε στο 0-0. Τρίτο διαδοχικό ματς δίχως νίκη, θέλει νίκη για να περάσει, σε ακραία περίπτωση θα τερματίσει 5η (μπαράζ). Αν φέρει «Χ» μπορεί να τερματίσει από 4η έως 7η, ενώ αν χάσει, για να περάσει θα πρέπει να ηττηθεί και το Περού με ένα γκολ παραπάνω ή να μην κερδίσει η Παραγουάη τη Βενεζουέλα. Τεράστιο άγχος. Εκτός δράσης οι Αγουέρο (ε. 82/34), Ιγκουαϊν (ε. 69/31), Γκάγκο (μ. 61/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΧΙΛΗ

Στην πόλη Σάο Πάουλο. Η Βραζιλία ήταν καλύτερη της Βολιβίας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά κόλλησε στο 0-0 επειδή κυρίως τη σταμάτησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Το σίγουρο είναι ότι έκανε... περίπατο στα προκριματικά και περιμένει εδώ και μήνες την κλήρωση της τελικής φάσης στη Ρωσία. Με τον Τίτε στον πάγκο είναι δεδομένη η βελτίωση της «σελεσάο» (σερί 9-2-0), οι διεθνείς δήλωσαν ότι θα τα δώσουν όλα με τη Χιλή. Εκτός οι Μαρσέλο (α. 48/5), Φ. Λουίς (α. 31/2), Τ. Σίλβα (α. 66/5).

Η Χιλή ισοφαρίστηκε από τον Ισημερινό στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα και το τελικό 2-1 πανηγυρίστηκε δεόντως. Η κάτοχος των δύο τελευταίων Κόπα Αμέρικα θέλει τη νίκη για να είναι άνετη, αν φέρει «Χ» μπορεί να τερματίσει από 3η έως 6η, ενώ αν χάσει, έχει λίγες πιθανότητες για την 4η θέση (απ' ευθείας πρόκριση), αλλά μπορεί να καταλήξει μέχρι κι 7η και αποκλεισμένη. Εκτός οι Βιδάλ (μ. 98/23), Μ. Ντίας (μ. 61/1), αμφίβολοι οι Αράνγκις (μ. 64/7), Ε. Παρέδες (ε. 39/12), Πους (ε. 19/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΒΟΛΙΒΙΑ


Στην πρωτεύουσα Μοντεβίδεο. Η Ουρουγουάη δεν έπιασε καλή απόδοση απέναντι στη Βενεζουέλα, αρκέστηκε στο 0-0. Η «σελέστε» κρατάει την πρόκριση στα χέρια της και θα μπλέξει στα μπαράζ μόνο αν χάσει και ταυτόχρονα νικήσει η Χιλή, υπάρξει νικητής στο Περού – Κολομβία και νικήσει η Αργεντινή, με Περού και Αργεντινή να πρέπει να καλύψουν τη διαφορά τερμάτων. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα, εντός έχει χάσει μόνο από τη Βραζιλία. Τιμωρημένος ο Νάντες (μ. 8/0), εκτός και ο Περέιρα (α. 84/7).

Η Βολιβία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στη Βραζιλία, αλλά ο πορτιέρε Λάμπε έκανε την εμφάνιση της ζωής του και κράτησε το τιμητικό 0-0 για την ομάδα του. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης, όταν απομακρύνεται από την έδρα της (υψόμετρο) απογοητεύει, καθώς στα προκριματικά έχει 0-0-8 εκτός! Εξέτισαν οι Τσουμασέρο (μ. 36/2), Κάμπος (μ. 44/3). Για 2ο ματς τιμωρημένος ο κόουτς Σόρια (στην εξέδρα), θα έχει πέντε αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


Στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν. Η Παραγουάη έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε του ματς με την Κολομβία και πανηγύρισε τη νίκη. Αν χάσει μένει εκτός, αν φέρει ισοπαλία ομοίως, εκτός αν χάσει η Αργεντινή με έξι γκολ και το Περού με επτά, οπότε θα πάει στα μπαράζ. Αν νικήσει, περνάει αν δεν νικήσει η Αργεντινή και χάσει η Χιλή, αν συμβεί το ένα από τα δύο θα παίξει στα μπαράζ. Υπάρχει πίστη. Εξέτισαν οι Ντα Σίλβα (α. 147/3), Αλόνσο (α. 10/1), εκτός οι Ορτίς (μ. 29/5), Ντ. Γκονσάλες (μ. 28/4), Κάσερες (μ. 73/2).

Η Βενεζουέλα περιόρισε σημαντικά την Ουρουγουάη, ενεπλάκη σε κάκιστο ματς και αυτό εν μέρει την ωφέλησε, καθώς κατάφερε να πάρει το 0-0. Όχι μόνο έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό, αλλά δεν γλιτώνει και την τελευταία θέση. Παρά το ότι έχει βελτιωθεί αμυντικά, παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ. Τουλάχιστον υπάρχει διάθεση, όπως μαρτυρούν οι τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία. Τιμωρημένος ο Βιλανουέβα (α. 17/2), εξέτισαν οι Φέλτσερ (α. 18/0), Ερέρα (μ. 4/0) και Φιγκέρα (μ. 22/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΠΕΡΟΥ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ


Στην πρωτεύουσα Λίμα. Το Περού είχε σε μεγάλη μέρα τον πορτιέρε Γκαγιέσε, πήρε το 0-0 στην Αργεντινή. Με νίκη περνάει, αρκεί να μην βελτιώσει τα γκολ η Αργεντινή ή να μην νικήσει η Χιλή. Με «Χ» περνάει αν δεν νικήσουν Αργεντινή, Παραγουάη και χάσει η Χιλή (με την τελευταία πρέπει να αποκτήσει καλύτερη διαφορά). Αν χάσει, παίζει μπαράζ αν χάσει η Αργεντινή και δεν νικήσει η Ουρουγουάη. Τιμωρημένος ο Φαρφάν (ε. 77/22), αμφίβολοι οι Α. Ροντρίγκες (α. 69/0), Φλόρες (μ. 22/8), εξέτισαν τρεις βασικοί παίκτες.

Η Κολομβία μέχρι το 88' νικούσε την Παραγουάη και βρισκόταν στη... Ρωσία, αλλά εν τέλει δεν πήρε ούτε «Χ»! Αν νικήσει περνάει, αν φέρει «Χ» αποκλείεται μόνο αν δεν φέρει χειρότερο αποτέλεσμα η Χιλή, νικήσουν Αργεντινή, Παραγουάη, με την τελευταία να το κάνει με μίνιμουμ επτά γκολ διαφορά. Αν χάσει περνάει μόνο αν χάσει η Χιλή με βαρύτερο σκορ, δεν νικήσει η Αργεντινή (αρκεί αν φέρει «Χ» να μην φτιάξει καλύτερη διαφορά) και δεν νικήσει η Παραγουάη. Τιμωρημένος ο Κ. Σαπάτα (α. 53/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  G

Πηγή: tostoixima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags