Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξανά στην κορυφή η Οσασούνα
| 2017-10-12 09:47:00

Ξανά στην κορυφή η Οσασούνα

Sportdog Team
Ξανά στην κορυφή η Οσασούνα

Πώς θα πάμε ταμείο σήμερα;

ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ

Στην κορυφή της Σεγούντα βρέθηκε η Οσασούνα μετά το μεγάλο «διπλό» στο Κάντιθ. Μάλιστα βρέθηκε στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από 693 μέρες! Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ερέρα που έπιασε τρία πέναλτι! Αήττητοι εδώ και έξι αγωνιστικές οι Βάσκοι, περιμένουν την Αλμπαθέτε στα καλύτερά τους και ψάχνουν ένα ακόμη τρίποντο για να εδραιωθούν ψηλά. Αήττητη και στην έδρα της η Οσασούνα (2-2-0), ενισχύεται με τον μέσο Τορό που εξέτισε την ποινή του.

Βαθμολογική ανάσα για την Αλμπαθέτε, η οποία την περασμένη αγωνιστική κέρδισε την Λόρκα στη μάχη των νεοφώτιστων, αν και ισοφαρίστηκε προσωρινά προς το τέλος του αγώνα. Πήρε τη νίκη χάρη στην απόκρουση πέναλτι του Ναδάλ στο τελευταίο λεπτό! Ντεμπούτο με νίκη για το νέο προπονητή, Ενρίκε Μαρτίν. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Αλμπαθέτε στα τρία τελευταία ματς. Δείχνει σημάδια αντίδρασης η ομάδα του Μαρτίν, αλλά πρέπει να τα δείξει και εκτός έδρας (έχει 0-1-3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΑΛΜΕΡΙΑ


Καταιγιστική η Ράγιο Βαγιεκάνο στο τελευταίο ματς, συνέτριψε τη Βαγιαδολίδ και πήρε μία ακόμη ευρεία νίκη στην έδρα της, την οποία άρχισε πλέον να αξιοποιεί. Το καλό για τους Μαδριλένους είναι πως παίζουν ξανά στο «Βαγέκας», κόντρα στην Αλμερία, και με όπλο την ψυχολογία ψάχνουν τον τρίτο διαδοχικό «άσο» για να αναρριχηθούν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Παραμένει εκτός για άλλες 2-3 εβδομάδες ο επιθετικός Χάβι Γκέρα.

Σοκ για την Αλμερία την περασμένη αγωνιστική, συνετρίβη στην έδρα της από την Ουέσκα. Επιβεβαίωσαν οι Ανδαλουσιανοί ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση: έχουν μόνο μία νίκη στα 4 τελευταία ματς. Πρέπει να αντιδράσει άμεσα για να μην γενικευτεί η κρίση και η γκρίνια, αλλά έχει δύσκολη έξοδο στο «Βαγέκας» τώρα η Αλμερία, η οποία έχει φέτος ένα «διπλό» σε 4 εξόδους. Στα καλά νέα η επιστροφή του αμυντικού Μορθίγιο από τιμωρία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  1

ΛΟΥΓΚΟ-ΚΟΡΔΟΒΑ


Στη Γρανάδα σταμάτησε το τρελό σερί της Λούγκο που είχε 4 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα (για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Σεγούντα). Μετά την ήττα αυτή θα ψάξει την επιστροφή στις επιτυχίες κόντρα στην Κόρδοβα προκειμένου να μη χάσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις. Δεν έπεσε η ψυχολογία της από το αποτέλεσμα στη Γρανάδα και υπάρχει πίστη στην ομάδα, καθώς μάλιστα δείχνει δυνατή φέτος στην έδρα της (έχει 2-1-1).

Αντίδραση από την Κόρδοβα μετά από δύο βαριές ήττες, ξέσπασε στην Αλκορκόν την περασμένη εβδομάδα. Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε μία νίκη που μπορεί να τη βοηθήσει και ψυχολογικά για να πάρει τα πάνω της και να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Σώθηκε και ο προπονητής της, Λουίς Καριόν, που παραμένει στον πάγκο μετά τη νίκη αυτή. Πάει στο Λούγκο τώρα (1-0-3 εκτός). Στα θετικά η επιστροφή του Έντου Ράμος από τιμωρία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: X

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ-ΑΛΚΟΡΚΟΝ


Από βαριά ήττα προέρχεται η Βαγιαδολίδ, η οποία συνετρίβη στο «Βαγέκας» από τη Βαγιεκάνο. Για δίκαιη ήττα μίλησε ο κόουτς Λουίς Θέσαρ Σαμπέδρο, ο οποίος έχασε και τον μέσο Λουίσμι για το επόμενο ματς, αφού αποβλήθηκε. Δεύτερη ήττα στα τρία τελευταία ματς και για να μην αυξηθούν οι αμφιβολίες για την ομάδα είναι απαραίτητο να επιστρέψει στα τρίποντα κόντρα στην Αλκορκόν. Ποντάρει στην έδρα της η Βαγιαδολίδ (έχει 3-0-1 εντός).

Η Αλκορκόν είναι σε κακή κατάσταση και το επιβεβαίωσε και με την «τριάρα» που δέχτηκε από την Κόρδοβα, καταρρέοντας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο κόουτς Χούλιο Βελάθκεθ δεν αισθάνεται άνετα στη θέση του, αλλά προς το παρόν δεν έχει τεθεί επίσημα θέμα προπονητή. Για να μην τεθεί, όμως, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας του και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Τώρα πάντως έχει δύσκολη έξοδο στο «Χοσέ Θορίγια».

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

Πηγή: tostoixima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags