Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπεσίκτας - Πόρτο: Συμμα«Χ»ία για την δυάδα
| 2017-11-21 11:39:00

Μπεσίκτας - Πόρτο: Συμμα«Χ»ία για την δυάδα

Sportdog Team
Μπεσίκτας - Πόρτο: Συμμα«Χ»ία για την δυάδα

Το διπλό στο 2,50, ο άσος στο 3,10...

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ : Θέλει άλλο ένα βαθμό για να σιγουρέψει την πρώτη θέση, προκρίνεται και με ήττα αν δεν κερδίσει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λειψία.  

Στο 1-1 με τη Μονακό βρέθηκε να χάνει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, στο δεύτερο μπήκε πιο δυναμικά και ισοφάρισε με πέναλτι (54’), δεν είχε διάθεση να ρισκάρει για το 2-1.

Στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να διευρύνει το σερί που ξεκίνησε με δυο διπλά, την Παρασκευή κόλλησε στο 0-0 εντός με την Ακισάρ. Εχασε πέναλτι ο Κουαρέσμα (11’), είχε την υπεροχή όμως δεν βρήκε τη λύση.

Όπως συνηθίζει πριν και μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μπέρδεψε πάλι την ενδεκάδα ο Γκιουνές: «Χάσαμε δυο βαθμούς, ενώ μπορούσαμε να κερδίσουμε. Η ζωή συνεχίζεται…». 

Δεν έπαιξε για προληπτικούς λόγους την Παρασκευή ο Πέπε, θα πάρει κανονικά τη θέση του στο κέντρο της άμυνας κόντρα στην Πόρτο. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος έμειναν στον πάγκο ο χαφ Οζγιακούπ, ο εξτρέμ Μπάμπελ και ο φορ Τοσούν, ο πρώτος μάλλον θα ξεκινήσει ως αλλαγή και σήμερα, οι άλλοι δύο αναμένονται στο αρχικό σχήμα.

«Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες ομάδες του ομίλου. Η Πόρτο θα θελήσει να κερδίσει, το ίδιο κι εμείς. Αν πάρει βαθμό η Μονακό στο άλλο ματς, μπορεί να περιπλέξουν τα πράγματα. Προς το παρόν έχουμε εξασφαλισμένη την πρώτη τριάδα αλλά όχι τη δυάδα», παρατήρησε ο Γκιουνές.

Με την Πόρτο είχε κληρωθεί άλλες δυο φορές, έχασε και τα δυο  προηγούμενα παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη, (0-1 το 2008 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1-3 το 2011 στο Γιουρόπα). 0-2-3 το συνολικό της εντός έδρας ρεκόρ με πορτογαλικές ομάδες, πέρυσι ήταν στον ίδιο όμιλο με τη Μπενφίκα (1-1 εκτός, 3-3 εντός),  έχει παίξει ακόμη με Μπράγκα (2012) και Σπόρτινγκ (2016).  

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φάμπρι – Γκιονούλ, Πέπε, Τόσιτς, Αντριάνο – Χάτσινσον, Αρσλάν (Οζγιακούπ) – Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Μπάμπελ – Τοσούν.

ΠΟΡΤΟ Εδειξε χαρακτήρα, κέρδισε 3-1 τη Λειψία στο κρίσιμο ματς, πήρε και το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Στις καθυστερήσεις έβαλε το τρίτο, δεν ήταν εύκολη νίκη, βρήκε λύσεις από στημένες φάσεις, αν και στο δεύτερο γκολ της υπάρχει οφσάιντ.

Στο πρωτάθλημα έχει ήδη αποσπαστεί στο +4, με μοναδική βαθμολογική απώλεια να παραμένει το 0-0 στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ. Την Παρασκευή δεινοπάθησε στο κύπελλο να αποκλείσει τη… θρασύτατη Πορτιμονένσε (3-2). Εκανε ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ είχε παίκτη παραπάνω. Εγιναν αλλαγές, είχαν λείψει τις προηγούμενες μέρες πολλοί διεθνείς.

Χτύπησε κόντρα στη Λειψία ο επιθετικός Μαρέγκα και παραμένει έξω, μαζί με τον φορ Σοάρες και τον εφεδρικό χαφ Οτάβιο. Επιστρέφει ο σημαντικός χαφ Ερέρα, που ξεπέρασε έναν τραυματισμό από την εθνική. Λόγω της απουσίας του Μαρέγκα είναι πιθανότερο το 4-2-3-1 (ή 4-3-3 ανάλογα με την ανάγνωση) με τον Αμπουμπακάρ (πέρυσι στην Μπεσίκτας δανεικός) στην κορυφή και τους Κορόνα και Μπραΐμι στα άκρα, ενώ ο Αντρέ Αντρέ θα πάρει θέση δίπλα στον Ντανίλο.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όλοι οι προπονητές προετοιμάζουν τα παιχνίδια για να τα κερδίσουν. Αυτό που μπορεί να δώσει το κάθε παιχνίδι είναι η νίκη, οπότε αυτό θα κυνηγήσουμε. Αυτή μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη Μπεσίκτας των τελευταίων ετών, μία ομάδα έμπειρη και με ποιότητα ατομική και ομαδική», δήλωσε ο Κονσεϊσάο στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζοσέ Σα – Ρικάρντο, Μαρκάνο, Φελίπε, Αλεξ Τέγες – Ντανίλο Περέιρα, Αντρέ Αντρέ – Κορόνα, Ερέρα, Μπραΐμι – Αμπουμπακάρ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Χ): Η Μπεσίκτας χρειάζεται ένα βαθμό για να τελειώσει με την πρόκριση, στο προηγούμενο με τη Μονακό φάνηκε ότι δέχεται… συμβιβασμούς. Η Πόρτο έχει αποκτήσει το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση στον όμιλο, δεν θα την χαλάσει καθόλου το «Χ» στην Τουρκία, όπου έχει εξαιρετική παράδοση (3/3 διπλά). Περιμέναμε πιο ισορροπημένο το σετ, η ισοπαλία μοιάζει βολικό αποτέλεσμα και για τις δυο ομάδες, την βρίσκουμε με 0% γκανιότα στο 3,40 στη Novibet.      

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags