Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα... ρέστα του στη Λισσαβώνα!
| 2017-11-22 10:33:00

Τα... ρέστα του στη Λισσαβώνα!

Sportdog Team
Τα... ρέστα του στη Λισσαβώνα!

Όλα για όλα απόψε ο Ολυμπιακός.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη Λισσαβώνα το ματς. Η Σπόρτινγκ πέτυχε το βασικό ζητούμενο με τη Γιούβε, ένα γρήγορο γκολ, αλλά στη συνέχεια δεν διαχειρίστηκε καλά την πίεση του αντιπάλου και το 1-1 κρίνεται δίκαιο. Δεν έχει νίκη μετά την πρεμιέρα (3-2 στο Φάληρο), λογικά η πρόκριση στους «16» ξεφεύγει, αλλά θέλει να αποφύγει την ήττα από τους Πειραιώτες ώστε να διασφαλίσει την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο Κύπελλο νίκησε 2-0 εντός τη Φαμαλικάο, στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο «-4» από την πρωτοπόρο Πόρτο. Μία νίκη σε ένα ματς εντός με ελληνική ομάδα (4-1 τον Πανιώνιο, το 2004). Τιμωρημένος ο στόπερ Κόατες, εκτός οι επιθετικοί Ντουμπιά, Ακούνια, Ρουίς και ο αμυντικός Σίλβα.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει κάτι από την Μπαρτσελόνα και τα κατάφερε καλά στο Φάληρο. Αμύνθηκε εξαιρετικά και απέσπασε το 0-0 που του επιτρέπει να κοιτάζει στην 3η θέση. Για να την πιάσει θέλει νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά επί της Σπόρτινγκ ή με ένα, αλλά και σκορ 4-3 και άνω. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα κι ενώ στο τελευταίο ματς νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό εντός έδρας. Στην Πορτογαλία έχει απολογισμό 1-1-4, αν και τα θετικά αποτελέσματα ακολούθησαν τις τέσσερις σερί ήττες που είχε στο ξεκίνημα της πορείας του. Ο επιθετικός Εμενίκε δεν αναμένεται να προλάβει, λογικά έτοιμος ο μέσος Οφόε. Εκτός λίστας ο στόπερ Σισέ και ο φορ Ανσαριφάρντ, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στο πρωτάθλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Στο Τορίνο το ματς. Η Γιουβέντους έπρεπε να δεχθεί το γκολ από τη Σπόρτινγκ να ανεβάσει στροφές. Τουλάχιστον το έκανε κι έφτασε στην ισοφάριση που ήταν το βασικό ζητούμενο. Οι επτά βαθμοί τη φέρνουν στη δεύτερη θέση και με πλεονέκτημα ισοβαθμίας απέναντι στην πορτογαλική ομάδα, τώρα θέλει τη νίκη για να «καθαρίσει» με την πρόκριση. Εντός έδρας με ισπανικές ομάδες έχει 15-8-2, αλλά και σερί 5-3-0. Στο πρωτάθλημα, πάντως, έχασε 3-2 στην έδρα της Σαμπντόρια και βρίσκεται πλέον στο «-4» από την κορυφή. Εκτός λίστας ο αμυντικός Λιχτστάινερ, αμφίβολος ο μέσος Μπεντανκούρ, δεν έχουν προκύψει αξιοσημείωτα προβλήματα.

Η Μπαρτσελόνα δεν... θάμπωσε με την απόδοσή της στην έδρα του Ολυμπιακού, προβληματίστηκε από την άριστη αμυντική συμπεριφορά του αντιπάλου της και αρκέστηκε στο 0-0. Σταθερά στην κορυφή, με έναν βαθμό εξασφαλίζει την πρωτιά. Το μεγάλο προσόν της είναι ότι στον όμιλο έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και με όπλο την άμυνα, μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Στο πρωτάθλημα δεν εντυπωσίασε, αλλά νίκησε 3-0 στην έδρα της Λεγανές και το «+10» από Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης της προσφέρει μία... παράσταση τίτλου. Στην Ιταλία έχει 6-9-6, αλλά και σερί 0-3-2. Εκτός δράσης σταθερά οι μέσοι Γκόμες, Ρομπέρτο και Ντεμπελέ, δεν πρόκειται για απρόοπτα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: X

Πηγή: tostoixima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags