Facebook Pixel Sportdog.gr | Για το γόητρο οι «ερυθρόλευκοι»
| 2017-12-05 09:51:00

Για το γόητρο οι «ερυθρόλευκοι»

Sportdog Team
Για το γόητρο οι «ερυθρόλευκοι»

Τελευταίο ματς για φέτος στην Ευρώπη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε στη Λισσαβώνα, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και κάπως έτσι ήρθε η λογική ήττα. Δεδομένα στην τελευταία θέση οι πρωταθλητές Ελλάδας, δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί, αν και η αντικειμενική δυσκολία του ομίλου (λόγω κλήρωσης) δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Στο πρωτάθλημα νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα εντός. Με ιταλικές ομάδες εντός έχει 3-4-4, αλλά κέρδισε μόνο τρία ματς από τα 13 τελευταία στο Φάληρο. «Βόμβα» πριν το ματς με την Γιουβέντους. Οπως έγινε γνωστό από τον Ολυμπιακό οι Καπίνο, Καρσελά, Ζντιέλαρ και Μίλιτς δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους με την ερυθρόλευκη φανέλα και θα προπονούνται ατομικά μέχρι να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους  .Τιμωρημένος είναι ο βασικός ακραίος μπακ Φιγκέιρας, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο επιθετικός Εμενίκε. Εκτός λίστας οι φορμαρισμένοι Σισέ (στόπερ) και Ανσαριφάρντ (φορ).

Η Γιουβέντους το πάλεψε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά πρόσεξε και την άμυνα απέναντι σε μία άκρως επικίνδυνη ομάδα, λογικό το 0-0. Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι εξασφαλίζει την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης με νίκη ή αν δεν νικήσει η Σπόρτινγκ, δεν έχει... καθαρίσει. Σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα, νίκησε 1-0 στην έδρα της Νάπολι και πλησίασε την κορυφή στους δύο βαθμούς. Στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις και ο απολογισμός είναι ισορροπημένος (4-3-4). Εκτός λίστας ο ακραίος μπακ Λιχτσάινερ, αμφίβολος δίνεται ο εξαιρετικός επιθετικός Μάτζουκιτς, εκτός ο βασικός στόπερ Κιελίνι, θα λείψει καιρό ο στόπερ Χέβεντες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ Λ.


Οι μπλαουγκράνα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Παραμένει πρώτη και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά πέταξε βαθμούς στο 2-2 με την Θέλτα. Παραμένει αήττητη φέτος σε είκοσι-ένα παιχνίδια με δεκαέξι νίκες και πέντε ισοπαλίες! Νέα απώλεια ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ουμτιτί (18 ματς) ο οποίος υπέστη μυϊκό τραυματισμό με την Θέλτα. Στο ματς ζήτησε αλλαγή και ο Ινιέστα που λόγω κόπωσης μένει εκτός με την Σπόρτινγκ. Τραυματίες και οι Ματσεράνο (10 ματς), Ντεμπελέ (3 ματς/1 ασίστ), Τουράν Αρντα.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζεζούς έχει εξασφαλισμένη θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν νικήσει στο Καμπ Νόου μπορεί να τερματίσει δεύτερη αν δεν νικήσει η Γιουβέντους τον Ολυμπιακό εκτός έδρας! Δύσκολο σενάριο αλλά οι παίκτες του Ζεζούς έχουν αρκετή ποιότητα μέσο-επιθετικά. Στο πρωτάθλημα νίκησε την Μπελενένσες δύσκολα και είναι στην κορυφή παρέα με την Πόρτο. Επιστρέφει από τιμωρία ο βασικός στόπερ Κοάτες (20 ματς/2 γκολ/2 ασίστ). Τραυματίες και εκτός αποστολής είναι ο αριστερός μπακ Σίλβα (13 ματς) και ο επιθετικός Ντούμπια (13 ματς/2 γκολ/1 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

Πηγή: tostoixima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags