Facebook Pixel Sportdog.gr | Αούστρια-ΑΕΚ: Στο 2,80 από το 2,65 ο άσος...
| 2017-12-07 11:26:00

Αούστρια-ΑΕΚ: Στο 2,80 από το 2,65 ο άσος...

Sportdog Team
Αούστρια-ΑΕΚ: Στο 2,80 από το 2,65 ο άσος...

Τι παίζουμε απόψε;

*** Ανοδικά ο άσος, στο 2,85+ από τα αρχικά 2,60. Αντίθετα το διπλό υποχώρησε πλέον σε τιμές φαβορί στο 2,40 από το 2,60.

*** «Ερνστ Χάπελ Στάντιον» (50.865 θ.), Βιέννη. Η προσέλευση των φιλάθλων της Αούστρια αναμένεται να ξεπεράσει τις 25.000. Με 2.000 κόσμο στο πλευρό της η ΑΕΚ.

*** Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία).

*** Η Αούστρια προκρίνεται σίγουρα με νίκη ακόμη και σε τριπλή ισοβαθμία. Η ΑΕΚ χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία.

*** Η ΑΕΚ σε τέσσερα ματς επί αυστριακού εδάφους, έχει μία ισοπαλία (1994/95) και μία ήττα (2007/08) κόντρα στη Σάλτσμπουργκ και μία ήττα (1997/98) και μία νίκη (2011/12) απέναντι στην Στουρμ Γκρατς.

*** H Αούστρια κόντρα σε ελληνικές ομάδες εντός έδρας έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό (1982/83), έχει φέρει ισοπαλία με τον Αρη (2010/11) και έχει χάσει από τον Πανιώνιο (2007/08).

ΑΟΥΣΤΡΙΑ (Νο. 84): Αναμενόμενη η συντριβή στο Μιλάνο με 5-1, παρότι μάλιστα προηγήθηκε στο 21'. Επιτυχία πάντως ότι διεκδικεί την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική, σε αυτό βέβαια βοήθησε και η Ριέκα, που δεν έχασε στο ΟΑΚΑ.

Σε πολύ μέτρια αγωνιστική κατάσταση εδώ και 1,5 μήνα λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών, ενδεικτικό είναι ότι μετράει δύο νίκες στα τελευταία 12 επίσημα (2-2-8), έχοντας δεχθεί σε όλα γκολ!

Την Κυριακή πήρε ηθικό εν όψει ΑΕΚ κάνοντας την έκπληξη στο εντός έδρας ντέρμπι με την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ, αφού ισοφάρισε σε 1-1 στο 93'. Υπερβολικά αμυντική η τακτική της, ο Φινκ άφησε στην άκρη το 4-2-3-1 και έπαιξε με τρεις στόπερ, γυρίζοντας τον ηγετικό χαφ Χολτσχάουζερ στην άμυνα. Κορυφαίος ο νεαρός γκολκίπερ Πεντς που έκανε αλλεπάλληλες αποκρούσεις στις κατά κύματα επιθέσεις των «ταύρων».

Επιθετικά άγγιξε μία φορά το 1-0 στο 60' με τον ταχύτατο εξτρέμ Πιρές, δέχθηκε στο 79' το 0-1, αλλά ο φορ Μουντσάιν που είχε σκοράρει και στο ΟΑΚΑ της χάρισε τελικά έναν ανέλπιστο βαθμό όπως εξελίχθηκε το ματς.

Πάντως η Αούστρια είναι χωρίς ευρωπαϊκή νίκη στη Βιέννη εδώ και επτά αγώνες (0-2-5)! Τελευταία ομάδα που κέρδισε στο «Ερνστ Χάπελ» ήταν η Ρόζενμποργκ την περσινή σεζόν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Εξέτισε ο βασικός στόπερ Καντίρι και θα επιστρέψει φυσικά στην ενδεκάδα έχοντας δίπλα του τον κατά βάση αμ. χαφ Τσέρμπεστ. Ο κάπτεν/οργανωτής αλλά δυσκίνητος Χολτσχάουζερ θα επανέλθει λογικά στους χαφ και θα έχει ως δίδυμο τον ψηλό, δυναμικό αλλά εξίσου αργό Αλχασάν. Στην επίθεση το πιθανότερο είναι πως θα προτιμηθεί ο βαρύς Φριζενμπίχλερ αντί του πιο κινητικού Μουντσάιν, που είναι καλύτερος στην κόντρα. Από τον πάγκο μάλλον θα επιστρατευθούν οι γρήγοροι εξτρέμ Τατζούρι, Βενούτο, ο δεύτερος επέστρεψε από ρήξη χιαστού.

Πάγια έξω ο πολύπειρος στόπερ Βέστερμαν, οι βασικοί μπακ Κλάιν, Μαρτσίνκο και ο καλός επιτελικός Γκρίνβαλντ. Λείπουν επίσης καιρό οι στόπερ Ρουά, Μπόρκοβιτς και ο διεθνής γκολκίπερ Αλμερ. Δεύτερος γκολκίπερ είναι ο 21χρονος Χάτζικιτς και ξεκίνησε βασικός τη σεζόν, όμως στην πορεία λόγω τραυματισμού και λαθών έχασε τη θέση του από τον 20χρονο Πεντς, που είχε παίξει και στο ΟΑΚΑ. Στην ενδεκάδα του Φινκ αναμένονται οχτώ παίκτες από 23 χρονών και κάτω!

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πεντς – Γκλουχάκοβιτς, Καντίρι, Τσέρμπεστ, Σάλαμον – Αλχασάν, Χολτσχάουζερ – Ντε Πάουλα, Πρόκοπ, Πιρές – Φριζενμπίχλερ.

ΑΕΚ (Νο. 209): Τρελό ματς το εντός έδρας 2-2 με τη Ριέκα, πριν συμπληρωθούν τα πρώτα είκοσι πέντε λεπτά της αναμέτρησης είχε... προλάβει να δεχθεί δύο γκολ, να σωθεί και σε δύο δοκάρια. Εκτοτε όμως σαν να ξύπνησε, ισορρόπησε, μείωσε πριν από το ημίχρονο, ισοφάρισε νωρίς στην επανάληψη, πίεσε για το τρίτο γκολ, που θα σφράγιζε την πρόκρισή της στη επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως δεν τα κατάφερε, μένοντας στην τέταρτη διαδοχική ισοπαλία.

Πάει τώρα για τελικό στη Βιέννη, αν δεν ηττηθεί θα πανηγυρίσει την παρουσία της στους 32 του θεσμού και θα δώσει συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό αήττητο των επτά αγώνων (2-5-0). Τονωμένο πάντως το ηθικό, πέρασε αλώβητη από τη Λιβαδειά κερδίζοντας με 2-0 και σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο της τοπικής ομάδας, παρέμεινε στην κορυφή και βαδίζει ολοταχώς προς τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Διαθέσιμος ο Σιμόες, δεν τα κατάφερε τελικά ο Τσόσιτς, εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Λαμπρόπουλος. Χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν Γιόχανσον, Μάνταλος, πάει για ευρωπαϊκό ντεμπούτο ο κίπερ Τσιντώτας, αν και ο Ανέστης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Τσιντώτας - Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης - Γκάλο, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Λόπες - Λιβάγια, Αραούχο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η ΑΕΚ μπορούσε να κλειδώσει την πρόκριση με τη Ριέκα, δεν το έκανε και τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Οι δεύτερες ευκαιρίες όμως συνήθως προσθέτουν άγχος καθώς πιθανός αποκλεισμός θα θεωρηθεί αποτυχία.

Στον αντίποδα πιθανή πρόκριση για την Αούστρια θα θεωρηθεί υπέρβαση. Επομένως ψυχολογικά συμφωνούμε με τον Φινκ πως οι Αυστριακοί ξεκινούν μάλλον από καλύτερη αφετηρία.

Αγωνιστικά όμως η Αούστρια είναι μία άπειρη/νεανική ομάδα με πολλά αμυντικά κενά, δέχεται κατά κανόνα τουλάχιστον ένα γκολ ανά παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρει να διαχειρίζεται αγώνες που χρειάζεται μόνο το νίκη. Οσο λοιπόν περνάει η ώρα και το ματς μένει στο Χ, το άγχος θα αρχίζει να μεταφέρεται στους «βιολετί», οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν.

Η ΑΕΚ είναι πιο συγκροτημένο σύνολο, μπορεί να βγάλει κόντρα επιθέσεις για να πληγώσει την αντίπαλό της και συνολικά αξίζει περισσότερο την πρόκριση. Για αυτό λοιπόν θα πάμε με το μέρος της αν και οι αποδόσεις του 2,40 δεν έχουν πλέον το ίδιο ενδιαφέρον με τα αρχικά 2,60.

Matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags