Facebook Pixel Sportdog.gr | Θέλεις να πληρωθείς σήμερα; Το γαλλικό πρωτάθλημα σε στέλνει στο ταμείο
| 2018-05-11 10:55:00

Θέλεις να πληρωθείς σήμερα; Το γαλλικό πρωτάθλημα σε στέλνει στο ταμείο

Sportdog Team
Θέλεις να πληρωθείς σήμερα; Το γαλλικό πρωτάθλημα σε στέλνει στο ταμείο

Ήρθε η ώρα για να τα... τσεπώσεις;

Γκινγκάμπ: Λύγισε στην έδρα της Ντιζόν η Γκινγκάμπ, που παρά την ισοφάρισή της δεν μπόρεσε να περιορίσει τους γηπεδούχους και ηττήθηκε με σκορ 3-1. Ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ μετά από πέντε εκπληκτικά παιχνίδια, από τα οποία ξεχωρίζουν τα δύο πιο πρόσφατα με νίκη επί της Μονακό και ισοπαλία απέναντι στην Παρί Ζεν Ζερμέν, μια ισοπαλία που ήρθε ενώ ήταν μπροστά στο σκορ 2-0. Βρίσκεται στην ισοβαθμία με τη Ναντ, στους 46 βαθμούς, και είναι οριακά εκτός της δεκάδας που είναι και ο στόχος για τον προπονητή της. Αν της πάνε τα αποτελέσματα, ρεαλιστικά μπορεί να τερματίσει μέχρι όγδοη.

Αγωνιστικά Νέα: Εκτός των σταθερά τραυματιών ο κόουτς Κομπουαρέ προχώρησε σε μια αξιοσημείωτη κίνηση μιας και ανακοίνωσε αποστολή με 24 ποδοσφαιριστές, μένοντας αβέβαιο το ποιοι θα μπουν στην τελική 18άδα που αναμένεται να ανακοινωθεί μία ώρα πριν την σέντρα του αγώνα, αν και λογικά δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Φυσικά από εκεί φαίνεται πως δεν υπάρχουν προβλήματα για τον πρώην τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Γιόνσον – Μάρτινς-Περέιρα, Εμποά Εμποά, Σορμπόν, Ικοκό – Ντιντό, Μπλα – Μπενεζέ, Γκρενιέ, Τουράμ – Μπριαν.

Μαρσέιγ: Βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο ντέρμπι με τη Νις λίγα 24ωρα μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Europa League, αλλά με τον κόσμο της να την παρακινεί και να γιορτάζει μαζί της την επιτυχία αυτή ισοφάρισε αμέσως και εν τέλει κατάφερε να το γυρίσει. Η Μαρσέιγ συνέχισε με μία ακόμη μία νίκη στο πρωτάθλημα και παρέμεινε αήττητη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την εντός έδρας ήττα στο άλλο ντέρμπι με την Λυών για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για να τερματίσει πάνω από τους “λιονέ” και την Μονακό στο... μίνι πρωτάθλημα πίσω από την Παρί Ζεν Ζερμέν. Αναφορικά με το ματς με τη Νις, σκόρερς στη νίκη της 2-1 ήταν οι Ζερμέν και Παγιέ.

Αγωνιστικά Νέα: Με θέμα για την άμυνα στο σημερινό παιχνίδι η Μαρσέιγ, που δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Ραμί (Α, 33/1) και Λουίς Γκουστάβο (Μ, 33/5) εξαιτίας τιμωρίας και τον Ρολάντο (Α, 30/1) εξαιτίας τραυματισμού. Είχε παίξει στα στόπερ ο δεύτερος αλλά δεν μπορεί να προσφέρει σήμερα. Σταθερά εκτός παραμένει ο Κώστας Μήτρογλου, που μένει να φανεί εάν θα έχει ελπίδες για συμμετοχή στον τελικό του Europa League στα μέσα της εβδομάδας. Επιστρέφει ο Σακάι (Α, 31/0).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Μανταντά – Σαρ, Σερτίκ, Αμπντενούρ, Αμαβί – Ανγκισά, Καμαρά – Τοβάν, Παγιέ, Οκάμπος – Ζερμέν.

Εκτίμηση

Λίγο το πως έχει παίξει στα τελευταία με τις μεγάλες η Γκινγκάμπ, λίγο ο τελικός που έρχεται για την Μαρσέιγ και είναι το πιο σημαντικό γεγονός στο στρατόπεδό της, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι γηπεδούχοι είναι ικανοί να κάνουν την ζημιά και να πάρουν ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα πάω στο 1DnB.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags