Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιράν – Πορτογαλία: Κεϊρόζ vs Κριστιάνο Ρονάλντο
| 2018-06-25 10:23:00

Ιράν – Πορτογαλία: Κεϊρόζ vs Κριστιάνο Ρονάλντο

Sportdog Team
Ιράν – Πορτογαλία: Κεϊρόζ vs Κριστιάνο Ρονάλντο

Μόνο νίκη θέλει το Ιράν, κάνει η ισοπαλία στην Πορτογαλία.

 

Αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ.

Η βαθμολογία του ομίλου: Ισπανία 4 (4-3 γκολ), Πορτογαλία 4 (4-3 γκολ), Ιράν 3 (1-1 γκολ) και Μαρόκο 0 (0-2).

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο «Μορντόβια Αρένα» χωρητικότητας 44.440 θέσεων που εδρεύει στο Σαράνσκ.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και στους ομίλους του Μουντιάλ του 2006 με την Πορτογαλία να επικρατεί 2-0 και τον νεαρό τότε Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα.

Ο Κάρλος Κεϊρόζ αποτελεί μέντορα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την εθνική ομάδα της πατρίδας του αντιμετωπίζει ο εκλέκτορας του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ. Διατέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων για μια διετία, ενώ υπό την καθοδήγησή του η ομάδα προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ του 2010.

Τα 5/7 τελευταία παιχνίδια του Ιράν έληξαν με σκορ 1-0, στα 3 εξ αυτών κέρδισε.

 Κριτήρια διαβάθμισης:

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου. 
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου. 
3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου. 
4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. 
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν 
7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.
Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος
Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι
Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι
Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι
8. Κλήρωση από τη FIFA

Ιράν: Εκανε ο,τι καλύτερο μπορούσε κόντρα στην Ισπανία τη δεύτερη αγωνιστική, αλλά λύγισε από την ανωτερότητα της «ρόχα» και ηττήθηκε με το ισχνό 1-0. Βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους, δεν πτοήθηκε, κυνήγησε το γκολ και είχε 2-3 καλές στιγμές μέχρι το τέλος. Τα όνειρα της πρόκρισης δεν έχουν σβήσει ακόμα, ωστόσο το σύνολο του Κεϊρόζ καλείται να κερδίσει, αφού η ισοπαλία δεν βολεύει, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία. Παρόλα αυτά φαντάζει δύσκολο ο πολύπειρος κόουτς να πάει σε πιο επιθετικό σχήμα. Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις, κάτι που έκανε και τη δεύτερη αγωνιστική που άφησε εκτός του Μασούντ. Δεδομένα δεν θα πέσει αμαχητί η ομάδα ενώ ο ίδιος ο Πορτογάλος τόνισε σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα: «Γνωρίζω πως πολλοί φίλοι θα δουν το ματς και θα είναι με την Πορτογαλία. Υπάρχει όμως μια έκφραση στα πορτογαλικά που λέει ότι η φιλία είναι καλή και τη σεβόμαστε, αλλά το ποδόσφαιρο είναι κάτι διαφορετικό». Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις πολύτιμος Χατζί Σαφί.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Μπεϊρανβάντ- Ρεζαγιάν, Πουραλινγκάτζι, Μονταζέρι- Σοτζαΐ, Εζατολάχι,  Χατζι Σαφί,  Εμπραχίμι – Αμίρι, Αζμούν, Γκοντούς

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ιράν - Πορτογαλία με 300+ ειδικά στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι στο Stoiximan.gr!

Πορτογαλία: Προβλημάτισε σε ένα βαθμό η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κέρδισε με το συνηθισμένο σκορ το Μαρόκο, ήτοι με το 1-0, αλλά το γεγονός πως δέχεται αρκετές φάσεις θα πρέπει να ανησυχήσει τον Φερνάντο Σάντος. Ο ίδιος πάντως προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και να επισημάνει πως  αυτό που κρίνεται σημαντικό είναι το τρίποντο, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα αδικεί το Μαρόκο που έκανε καλό παιχνίδι.  Προηγήθηκε μόλις στο 4’ χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (έχει σκοράρει και τα 4 γκολ της ομάδας), αλλά έδειξε να συμβιβάζεται μ’ αυτό το σκορ και δεν απείλησε τόσο όσο θα μπορούσε. Πιέστηκε, αλλά αντίπαλοι υστέρησαν στα τελειώματα των φάσεων και κάπως έτσι το σκορ κόλλησε. Ξεπέρασε την ίωση που τον ταλάνιζε ο πολύτιμος χαφ Ζοάο Μουτίνιο. Δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Σάντος σε ο,τι αφορά στα πρόσωπα και στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ρουί Πατρίσιο- Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο- Γουίλιαμ, Μουτίνιο, Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο- Γκέδες, Κριστιάνο Ρονάλντο

Εκτίμηση: Μετρ της τακτικής αμφότεροι οι τεχνικοί, λάτρεις της ουσίας παρά του θεάματος. Έτσι και αλλιώς σ’ αυτές τις διοργανώσεις η ουσία αποτελεί βασικό μέλημα. Η Πορτογαλία είναι από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες του τουρνουά, καθώς μετράει 4 γκολ σε 5 προσπάθειες που έχει κάνει στο στόχο. Το Ιράν είναι μαχητικό, προσπαθεί να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή, αλλά λείπει το κάτι παραπάνω για να τελειώνει τις φάσεις. Δεν περιμένουμε να ξεφύγει το σκορ και να το πάνε στην υπομονή οι δυο ομάδες. Ετσι και αλλιώς παίζεται η πρόκριση, ενώ η Πορτογαλία απέχει από τα υψηλά στάνταρ της. Δύσκολα να ξεφύγει από το 2-3 γκολ, ενώ το σενάριο να σημειωθεί το πρώτο γκολ του αγώνα με το 28:00 φαντάζει εφικτό, καθώς οι Ιβηρες αργούν να φορτσάρουν και δεν σπαταλάνε δυνάμεις από την πρώτη στιγμή.

21:00 Ιράν – Πορτογαλία: 2-3 γκολ (1.97 Stoiximan)
21:00 Ιράν – Πορτογαλία: Πρώτο γκολ μετά το 28:00 (2.05 Stoiximan)

Πηγή: betblog.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags