Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισπανία – Ρωσία: To 2.00 και η φόρα του Ίσκο
| 2018-07-01 09:34:00

Ισπανία – Ρωσία: To 2.00 και η φόρα του Ίσκο

Sportdog Team
Ισπανία – Ρωσία: To 2.00 και η φόρα του Ίσκο

Μπροστά σε 80 χιλιάδες Ρώσους η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, Ισπανία, θέλει να βάλει τέλος στις φιλοδοξίες των διοργανωτών. 

 

Αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί πέναλτι.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο «Λουζνίκι» της Μόσχας χωρητικότητας 81.000 θέσεων. Εκεί έδωσε το εναρκτήριο ματς η Ρωσία (5-0 τη Σαουδική Αραβία).

Αήττητη εδώ και 23 ματς η Ισπανία, φιλικά και επίσημα. Διατηρεί το καλύτερο σερί από τις 32 συμμετέχουσες.

Δέκα γκολ συνολικά έχει πετύχει η Ισπανία στις τρείς τελευταίες συναντήσεις απέναντι στη Ρωσία.

Η Ισπανία έχει σκοράρει στα 11/12 τελευταία ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για πρώτη φορά σε νοκ άουτ αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ενωσης.

Ισπανία: Δεδομένα δεν έχει αποδώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, ωστόσο η νοκ άουτ φάση είναι μια διαφορετική ιστορία. Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν και η «ρόχα» καλείται να αποδείξει από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένη. Σε ένα βαθμό το έκανε πάντως όταν έδειξε να αντιδρά στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία (3-3), ενώ λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η απομάκρυνση του Λοπετέγι από τον πάγκο της ομάδας. Εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου την τελευταία αγωνιστική, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Μαρόκο (ενώ η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη με το Ιράν), σε ένα ματς πάντως που μεσοαμυντικά ήταν αρκετά νωχελική και δέχτηκε κάμποσες ευκαιρίες και τον Ιάγο Ασπας να φέρνει τη λύτρωση στο τέλος. «Πρέπει να βελτιωθούμε, δεν έχουμε αποδώσει το καλύτερό μας ποδόσφαιρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλκάνταρα, «δεν παίζουμε κόντρα σε 11 Ρώσους, αλλά απέναντι σε χιλιάδες σε γεμάτο γήπεδο» συμπλήρωσε στη συνέχεια. Σκιά του εαυτού του για την ώρα ο Νταβίντ Ντε Χέα, που έχει μαζέψει ως τώρα 5 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. «Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στην άμυνα» τόνισε ο Καρβαχάλ. Στο όριο των καρτών ο Μπουσκέτς. Μικροενοχλήσεις ένιωσε ο Ζεράρδ Πικέ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ντε Χέα – Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Αλμπα- Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα, Ισκο- Ντιέγκο Κόστα, Ασπας.

Ρωσία: Την τελευταία αγωνιστική έβγαλε το πραγματικό πρόσωπό της, καθώς υποτάχθηκε δίκαια από την Ουρουγουάη 3-0 χάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την πρωτιά του ομίλου. Μπήκε νωθρά από την αρχή, βρέθηκε από το 10’ πίσω στο σκορ, ενώ από το 36’ έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Σμολνίκοβ ούσα πίσω στο σκορ με 2-0. Μπορεί κόντρα σε Σαουδική Αραβία (5-0) και Αίγυπτο (3-1) να θριάμβευσε, αλλά την ποιοτικότερη ομάδα του γκρουπ δεν κατάφερε να την αντιμετωπίσει στα ίσα. Όπως και να έχει ο βασικός στόχος επετεύχθη για τη διοργανώτρια ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που οι προσδοκίες ήταν χαμηλότερες από μερίδα του κόσμου. Ο Μάριο Φερνάντες αναμένεται να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Σμολνίκοβ στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο όριο των καρτών Γκολόβιν, Σμολόβ και Γκαζίνσκι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ακινφέεβ- Φερνάντες, Κουτιέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ- Ζόμπνιν, Κουζιάεβ- Σαμέντοβ, Γκολόβιν, Τσέρισεβ- Τζιούμπα

Εκτίμηση: Το άγχος στην οικοδέσποινα ήταν μεγάλο, όχι μόνο απέφυγε το κάζο, αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η Ισπανία μπορεί να μην έχει πιάσει δεδομένα υψηλά στάνταρ, αλλά υπερτερεί σ’ όλους τους τομείς έναντι της αντιπάλου της. Δεν περιμένουμε παρόλα αυτά να ξεφύγει το σκορ, το τέμπο των αγώνων της είναι πιο αργό, δεν πιέζει ασφυκτικά σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και στοχεύει για την ώρα στην ουσία. Δύσκολα να ξεφύγει από το εύρος 2-3 γκολ το ματς.  Αξίζει το ρίσκο να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι ο Ισκο. Κάνει καλές εμφανίσεις προς ώρας, παίζει με αυτοπεποίθηση, κουβαλάει την μπάλα, πάει σε ατομικές ενέργειες και διαθέτει το απαιτούμενο ταλέντο για να διασπάσει την εύθραυστη άμυνα των Ρώσων. Αξίζει κιόλας να σημειωθεί πως έχει πετύχει δέκα γκολ στις 15 τελευταίες εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα, μοιράζοντας στο διάστημα αυτό και δυο ασίστ.

17:00 Ισπανία – Ρωσία: 2-3 γκολ (2.00 Stoiximan)
17:00 Ισπανία – Ρωσία: Να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Ισκο (2.85 Stoiximan)

Πηγή: betblog.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags