Facebook Pixel Sportdog.gr | Θέλεις να πας στο ταμείο σήμερα με το Σταντάρ-Άγιαξ; Να τι πρέπει να παίξεις
| 2018-08-07 10:49:00

Θέλεις να πας στο ταμείο σήμερα με το Σταντάρ-Άγιαξ; Να τι πρέπει να παίξεις

Sportdog Team
Θέλεις να πας στο ταμείο σήμερα με το Σταντάρ-Άγιαξ; Να τι πρέπει να παίξεις

Μπορείς να πληρωθείς καλά.

Σταντάρ Λιέγης: Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της, όπως αναφέρει το foxbet.gr. Στο πρώτο επίσημο ηττήθηκε με 2-1 από την Κλαμπ Μπριζ, χάνοντας το Σούπερ Καπ Βελγίου, ενώ και στις δύο αγωνιστικές για το πρωτάθλημα έδειξε ανέτοιμη. Στην πρεμιέρα επικράτησε 3-2 της Γάνδης, ενώ την Παρασκευή παραχώρησε 0-0 στην Μπέβερεν. Υπάρχουν φιλοδοξίες, στο τρίτο πέρασμα του Μισέλ Πρεντ'όμ από τον πάγκο της. Έγιναν ανακατατάξεις στο ρόστερ, αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν έχει βρει ρυθμό. Το ματς θεωρείται υψηλού κινδύνου από την ΟΥΕΦΑ, λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει (Βέλγιο-Ολλανδία), αλλά και των επεισοδίων που είχαν γίνει πριν δύο χρόνια, στο μεταξύ τους ματς (1-1 εντός, ήττα με 1-0 στο εκτός για το Γιουρόπα). Αν περάσει από τη διπλή αναμέτρηση με τον Αγιαξ, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ το νικητή του ζευγαριού Σλάβια – Ντινάμο Κιέβου. «Ο Άγιαξ είναι σε θέση να αποκτά παίκτες με 10 εκ. ευρώ κι εμείς ο ακριβότερος που πήραμε ήταν ο Καρσελά με 3», δήλωσε ο Πρεντ'όμ, χρίζοντας ως φαβορί του ζευγαριού τον «Αίαντα».

Αγωνιστικά Νέα: Στο Κατάρ και την Ντουαχίλ συνεχίζει την καριέρα του ο μεσοεπιθετικός Εντμίλσον Τζούνιορ (34/10 πέρσι). Κοντά σε συμφωνία με τη Νάπολι έχει έρθει ο βασικός τερματοφύλακας Οτσόα, αναμένονται εξελίξεις, με τη Σταντάρ να φέρεται να έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Αμφίβολοι ο μέσος Τσίμιροτ (15/1 πέρσι) και ο επιθετικός Ορλάντο Σα (24/10 πέρσι), εκτός αποστολής οι Γκορέ (Α.), Μποκαντί (Μ.), ανέτοιμος ο νεοφερμένος μεσοεπιθετικός Λεστιέν.

Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Οτσόα (ή Ζιλέ) – Καβάντα, Λαΐφης, Λουιντάμα, Φάι – Άγκμπο, Μάριν – Τζενέπο, Μπαστιέν, Μ’Ποκού – Εμόν

Άγιαξ: Καλύτερος και στα δύο ματς από τη Στουρμ, αντιπροσωπευτικό το συνολικό 5-1 (2-0 εντός και 3-1 στην εκτός έδρας ρεβάνς), σύμφωνα με το foxbet.gr. Πέρσι δεν συμμετείχε καν σε φάση ομίλων, ενώ έχασε και το πρωτάθλημα από την Αϊντχόφεν. Η ευθύνη της αποτυχίας έπεσε στον λάθος προγραμματισμό κι όχι στον προπονητή Τεν Χαχ, ο οποίος συνεχίζει. Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, ήρθαν δύο παίκτες επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ (Μπλιντ από Μάντσεστερ Γιουν., Τάντιτς από Σαουθάμπτον), φαίνεται πως κρατάει τα μεγάλα αστέρια του (Ντε Λιχτ, Ζίγεχ) παρά την πολιορκία ισχυρών κλαμπ (Μπαρτσελόνα και Ρόμα, αντίστοιχα), υπάρχει «μαγιά» για την υπέρβαση, σε όλα τα επίπεδα. Αρνητική εξέλιξη καθώς προέκυψε διαμάχη μεταξύ των Ζίγεχ, Τάντιτς, για το ποιος θα φοράει τη φανέλα με το «10», τελικά μέσω διοίκησης δόθηκε στον Τάντιτς, με τον Μαροκινό χαφ να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, μέσω του μάνατζέρ του. Παραφωνία σε μία γενικά ήρεμη κι επιτυχημένη προετοιμασία. Στο τελευταίο φιλικό ηττήθηκε με 3-0 από τη Βόλφμπουργκ, παρατάσσοντας αρκετές αλλαγές.

Αγωνιστικά Νέα: Δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο επιθετικός Ντόλμπεργκ (23/6 πέρσι), θα ξεκινήσει στην κορυφή ο Χούντελαρ, που εντυπωσίασε στη ρεβάνς με Στουρμ (2 γκολ). Εκτός αποστολής και ο μεσοεπιθετικός Σιμ ντε Γιονγκ (21/4). Επανέρχονται ο εφεδρικός κίπερ Φαν Λέιρ και ο αμυντικός Μπλιντ, που ανάρρωσαν από ίωση και τραυματισμό αντίστοιχα. Με 22 παίκτες ταξίδεψε στη Λιέγη ο Άγιαξ, 4 εκ των οποίων θα μείνουν εκτός λίγες ώρες πριν την έναρξη. Μόνιμα εκτός οι Φέλτμαν (Α. 30/1), Τσέρνι (Μ.), Μπαλντέ (Ε, νέος).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Ονανά – Μαζραουΐ, Φ. Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Ταγλιαφίκο (ή Μπλιντ) – Σένε, Ζίγεχ, Άιτινχ – Τάντιτς, Χούντελαρ, Νέρες

Εκτίμηση

Ο Άγιαξ ήταν εξαιρετικός στον προηγούμενο γύρο, αν και άλλο Στουρμ Γκρατς κι άλλο Σταντάρ. Οι Βέλγοι δεν έχουν μπει καλά στη σεζόν, όμως διαθέτουν πολύπειρο προπονητή που ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιου τύπου ματς, δεν είναι τυχαίο πως έσπευσε να χαρακτηρίσει φαβορί την ολλανδική ομάδα. Μια ισοπαλία με γκολ δεν θα... κακόπεφτε στον Αγιαξ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags