Facebook Pixel Στη Βουλή η δικογραφία για το χαστούκι
Life
| 2012-12-12 21:18:00

Στη Βουλή η δικογραφία για το χαστούκι

Στη Βουλή η δικογραφία για το χαστούκι

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία σε βάρος του βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την υπόθεση της χειροδικίας σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Σε βάρος του κ. Κασιδιάρη ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Κατά του κ. Κασιδιάρη δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου για το νερό που της πέταξε, καθώς η δίωξη μπορεί να ασκηθεί, στην περίπτωση αυτή, μόνο κατόπιν κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς της θιγομένης, κάτι που όμως δεν έγινε.

Στην περίπτωση του κ. Κασιδιάρη ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και καταζητείτο, αλλά μετά την παρέλευση του αυτόφωρου, εμφανίστηκε στην πρώην Σχολή Ευελπίδων και κατέθεσε μήνυση κατά των κυρίων Κανέλλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Η Βουλή πλέον είναι αρμόδια να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags