Facebook Pixel Το "Λαμπατέρ" ανάβει στις 30/12
Life
| 2013-12-24 00:49:00

Το "Λαμπατέρ" ανάβει στις 30/12

Το "Λαμπατέρ" ανάβει στις 30/12

Το "Λαμπατέρ" ανάβει στο Novalifε και υποδέχεται ακόμη τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους. Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Ανδρέας Ρουμελιώτης συναντούν στις 30 Δεκεμβρίου τον πατέρα Αντώνιο από το γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου».

Ανήμερα των Φώτων, ο Λάμπης Ταγματάρχης υποδέχεται μαζί με την Μυρτώ Κοντοβά την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ενώ ακολουθεί στις 8 Ιανουαρίου ακόμη μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ.

 

Ο πατέρας Αντώνιος μιλά για την προσφορά της «Κιβωτού του Κόσμου» στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στην φιλοξενία που παρέχεται σε εκατοντάδες οικογένειες. Μιλά επίσης για το νέο σπίτι της «Κιβωτού του Κόσμου» που θα λειτουργήσει στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, αλλά αναφέρεται επίσης και σε ένα έρημο χωριό της Χίου που αποκτά σιγά-σιγά ζωή ως καλοκαιρινό καταφύγιο για τα παιδιά, χάριν στην πρωτοβουλία του οργανισμού.

 

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μιλάει στο Λάμπη Ταγματάρχη και τη Μυρτώ Κοντοβά για τα πρώτα της βήματα από τη Βέροια στην Αθήνα και πως εντυπωσίασε τον τότε πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής με το θάρρος και το «θράσος της νεότητας», κερδίζοντας όχι μόνον την υποτροφία του Μεγάρου αλλά και τη μακροχρόνια στήριξη του Χρήστου Λαμπράκη στις σπουδές και την καριέρα της. Μιλάει για όλους και για όλα στο χώρο της όπερας και εκφράζει την πικρία της που η χώρα, όπως υποστηρίζει, την έδιωξε μακριά της.

 

Ο σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ μιλάει στον Λάμπη Ταγματάρχη και τη Μυρτώ Κοντοβά για την πορεία του στην τέχνη και ειδικότερα το θέατρο, καθώς επίσης για τη συνεργασία του με τη Μαρία Κάλλας και πως αυτή τον σημάδεψε. Αναφέρεται στην αγάπη του για την Ελλάδα που τον κρατά εδώ, παρά τις δελεαστικές προτάσεις να εργαστεί στο εξωτερικό. Τέλος, ο γνωστός σκηνογράφος θυμάται τις πρώτες αντιδράσεις της οικογένειάς του όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη και αποκαλύπτει την προέλευση του επιθέτου του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags