Facebook Pixel Επιβεβαίωσε ο ΟΤΕ το ενδιαφέρον για Nova
Life
| 2014-06-24 20:58:00

Επιβεβαίωσε ο ΟΤΕ το ενδιαφέρον για Nova

Επιβεβαίωσε ο ΟΤΕ το ενδιαφέρον για Nova

"Οι τηλεπικοινωνίες είναι μία δυναμική αγορά που εξελίσσεται συνεχώς. Προφανώς και εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δεν θα κάναμε την δουλειά μας καλά, εάν δεν διερευνούσαμε και τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων", δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

"Σε αυτά τα πλαίσια αξιολογούμε και κάνουμε επαφές με διαφορετικούς παράγοντες της αγοράς, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε, να συγκεκριμενοποιήσουμε και να δούμε τι σημαίνει αυτό για εμάς" προσέθεσε ο Μιχ. Τσαμάζ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ.

Ετσι φαίνεται πως διευρύνονται οι μνηστήρες για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας Forthnet, καθώς πέραν των Wind και Vodafone που από κοινού πλέον διεκδικούν τον έλεγχό της, ο ΟΤΕ φέρεται με την σειρά του να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι.

Φήμες θέλουν τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τράπεζα του εξωτερικού, να έχει προσεγγίσει τον κύριο μέτοχο με 44% της εταιρείας, την Emirates International Telecommunications (EIT), για την εξεύρεση της βέλτιστης για τον ΟΤΕ πρότασης συνεργασίας.

Ο ΟΤΕ φέρεται να ενδιαφέρεται κυρίως για την πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης της Forthnet (Nova), της οποίας οι συνδρομητές ξεπερνούν τις 450 χιλιάδες στα τέλη του 2013 (σε σχέση με 256 χιλ. για την OTE TV).

Το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη Nova υπάρχει από το 2008 που η δραστηριότητα ήταν υπό πώληση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και δεν προκαλεί έκπληξη με δεδομένο ότι η συνδρομητική τηλεόραση αποτελεί τον κύριο παράγοντα διαφοροποίησης στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών που βοηθά τους λειτουργούς να προσεγγίσουν νέους πελάτες.

Έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Vodafone και της Wind, οι δύο εταιρίες θα καταλήξουν με ποσοστό 20% εκάστη στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Η EIT ελέγχει το 44% της Forthnet. Υπενθυμίζεται ότι η Forthnet είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος (πάνω από 30% μερίδιο αγοράς) με 630 χιλιάδες συνδρομητές (α΄ τρίμηνο 2014)σε σχέση με 525 χιλ. για τη HOL, 433 χιλ. για τη Wind και 315 χιλ. για τη Cyta Hellas.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags