Facebook Pixel Απάντηση ΝΕΡΙΤ στα δημοσιεύματα για «σκάνδαλο» με F1 και Μουντιάλ
Life
| 2015-03-12 20:00:00

Απάντηση ΝΕΡΙΤ στα δημοσιεύματα για «σκάνδαλο» με F1 και Μουντιάλ

Απάντηση ΝΕΡΙΤ στα δημοσιεύματα για «σκάνδαλο» με F1 και Μουντιάλ

Με ανακοίνωσή της η NERIT τοποθετήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα περί «σκανδάλου» με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ και την Formula 1 και για το... φέσι εκατομμυρίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες και ιστολόγια σχετικά με τα δικαιώματα της Formula 1 και του Μουντιάλ 2014, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

  1. Με απόφαση του ΔΣ της πρώην ΕΡΤ είχαν αποκτηθεί από την εταιρεία Asset Ogilvy τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Formula 1 για τα έτη 2013 και 2014, έναντι ποσού 125.000 € σε μετρητά και 1.300.000 € σε διαφημιστικό χρόνο (πλέον ΦΠΑ) για κάθε έτος.

 

Μετά την κατάργηση της ΕΡΤ οι εναπομείναντες αγώνες του 2013 μεταδόθηκαν από τη ΔΤ βάσει σύμβασης που υπεγράφη με την εταιρεία Asset Ogilvy έναντι του ανωτέρω ποσού για το έτος 2013. Τα δικαιώματα για το 2014 δεν αγοράστηκαν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Η σχετική συμφωνία μεταξύ της Ειδικής Διαχείρισης και της AssetOgilvy προέβλεπε επίσης τον συμψηφισμό από τη ΝΕΡΙΤ του τυχόν υπολειπόμενου διαφημιστικού χρόνου μετά τη διακοπή εκπομπής της ΔΤ, ο οποίος εν τέλει ανήλθε στο ποσό των 426.478,80 €. Το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ απεδέχθη με απόφασή του τα ανωτέρω και το ισόποσο θα αφαιρεθεί από οφειλές της ΝΕΡΙΤ προς την Ειδική Διαχείριση.

  1. Σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα μετάδοσης του Μουντιάλ 2014, σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση της ΕΡΤ αυτά περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο τα μεταβίβασε στη ΝΕΡΙΤ. Η τελευταία, προς τον σκοπό αυτό, συνήψε συμφωνία με την EBU για τη μετάδοσή του και επέστρεψε στην Ειδική Διαχείριση τα διαφημιστικά έσοδα.

Η ΝΕΡΙΤ λειτουργεί πάντοτε με διαδικασίες διαφανείς και σύννομες, ως υποχρεούται εκ του θεσμικού πλαισίου που τη διέπει. Οι αστήρικτες αιτιάσεις για δήθεν σκάνδαλα και παρατυπίες δεν εξυπηρετούν επ’ ουδενί το δημόσιο συμφέρον και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags