Facebook Pixel Ο Βγενόπουλος «στέλνει» φυλακή Βαξεβάνη και εκδότη του «Πολίτη»
Life
| 2015-03-30 16:48:00

Ο Βγενόπουλος «στέλνει» φυλακή Βαξεβάνη και εκδότη του «Πολίτη»

Ο Βγενόπουλος «στέλνει» φυλακή Βαξεβάνη και εκδότη του «Πολίτη»

Ένοχο για συκοφαντική δυσφήμιση του Ανδρέα Βγενόπουλου έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ενώ την ίδια ώρα κατέστη τελεσίδικη η καταδίκη του εκδότη της εφημερίδας «Πολίτης», Γιάννη Παπαδόπουλου σε 10 μήνες φυλάκιση ως «συκοφάντη».

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον Κώστα Βαηεβάνη.

«Η ποινή που αποφάσισε το Δικαστήριο μετά από ακροάσεις 6 ημερών είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα για παρεμφερή αδικήματα, καθώς έγινε πλήρως αποδεκτό ότι τα εγκαλούμενα γεγονότα και ισχυρισμοί του Κ. Βαξεβάνη ήταν ψευδή και εκ δολίας πρόθεσης συκοφαντικά», ισχυρίζεται ο κύριος Βγενόπουλος, που κάνει λόγο σε βαριά καταδίκη του Κώστα Βαξεβάνη, η οποία «έχει μεγάλη σημασία για τα τεκμαινόμενα στην Κύπρο, διότι επί της ουσίας στο πρόσωπο του δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν όλοι εκείνοι στην Κύπρο (δημοσιογράφοι, πολιτικοί και δικηγόροι) που εδώ και 3 χρόνια προσπαθούν, εκτοξεύοντας λάσπη, να μετατρέψουν τραπεζικές πράξεις σε «σκάνδαλα» και ποινικά αδικήματα, για να προστατεύσουν το πολιτικοοικονομικό  κατεστημένο της χώρας και να το απαλλάξουν από τις βαρύτατες ευθύνες του για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας».

Στην ανακοίνωση Βγενόπουλου αναφέρεται ότι «πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Κ. Βαξεβάνης παρουσίασε προς υπεράσπισή του σειρά εμπιστευτικών εγγράφων από την Κύπρο, όπως απόρρητα έγγραφα της Αστυνομίας, της Επιτροπής Θεσμών και της Ειδικής Διαχειρίστριας της Λαϊκής και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τεκμηριώσει όλες τις συνήθεις συκοφαντίες  περί της καταστροφής της Λαϊκής Τράπεζας και της Κύπρου, των δήθεν απατηλών  Ελληνικών δανείων, του Ζολώτα, των MIGοδανείων, του Βατοπεδίου κλπ».

Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορά στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών να καταστήσει τελεσίδικη η καταδίκη του εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλου σε 10 μήνες φυλάκιση ως συκοφάντη.

Η θέση του «Πολίτη»

Η υπόθεση αυτή ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με τον ΠΟΛΙΤΗ και τον εκδότη του, γράφει η πάντως η εφημερίδα, αφού η μία και μοναδική αγωγή Βγενόπουλου η οποία επιδόθηκε στην Κύπρο και εκδικάστηκε και η οποία αφορούσε ένα σχόλιο σε στήλη του αποθανόντα αρθρογράφου του ΠΟΛΙΤΗ Γιάγκου Μικελλίδη έκλεισε τυπικά, προ μίας εβδομάδας!

Όπως αναφέρεται: «Πρωτόδικα, ο ΠΟΛΙΤΗΣ είχε καταδικαστεί. Και στη συνέχεια, όταν εφεσίβαλε την απόφαση τού ελέχθη πως η έφεση κατατέθηκε μία ημέρα εκπρόθεσμα. Έτσι το Δικαστήριο την απέρριψε χωρίς, όπως το ίδιο διευκρίνισε, να εισέλθει καν επί της ουσίας της εφέσεως.

Οι δικηγόροι του ΠΟΛΙΤΗ, πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να στοιχειοθετεί λίβελο κινήθηκαν νομικά και ζητούν αναίρεση ολόκληρης της απόφασης, μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται».

«Φαίνεται πως η απώλεια ψυχραιμίας η οποία διακατέχει τον Ανδρέα Βγενόπουλο, η εμπάθεια αλλά και ο εκνευρισμός του για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κινηθεί και έχει απαγορεύσει την επίδοση των μαζικών αγωγών που ο ίδιος υπέβαλλε προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, τον οδηγεί και στην απώλεια σοβαρότητας, απότοκο της οποίας είναι η διασύνδεση πραγμάτων άσχετων μεταξύ τους», καταλήγει η εφημερίδα «Πολίτης».

Πηγή: cyprustimes.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags