Facebook Pixel Χαμός στον ANT1
Life
| 2015-08-01 15:31:00

Χαμός στον ANT1

Χαμός στον ANT1

Φοβερή αναστάτωση με τις απολύσεις σαράντα τεχνικών και δημοσιογράφων. 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον ΑΝΤ 1 μετά και τις χθεσινές απολύσεις που έφεραν στην έξοδο περισσότερους από 40 εργαζόμενους τεχνικούς και δημοσιογράφους σε συνέχεια και των προηγούμενων μαζικών αποχωρήσεων.

Ήδη για χθες που έγιναν γνωστές οι απολύσεις τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης (18.00-24.00) εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» και στην ιστοσελίδα www.antenna.gr με τις Διοικήσεις των Ενώσεων να ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και να καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο κανάλι του Αμαρουσίου είναι ότι χθες δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων του σταθμού μετά από 26 χρόνια λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην βγουν δελτία ειδήσεων και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά την ακύρωση των απολύσεων στον ΑΝΤ 1.

Πιο αναλυτικά:

«Η ΠΟΣΠΕΡΤ σήμερα μαζί με την ΕΤΙΤΑ και το Νομικό της Σύμβουλο κ. Δ. Περπατάρη, συμμετείχε στην τριμερή με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νεφελούδη, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργοδοτών του ALPHA και του STAR.
Αντικρούσαμε τις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών ενάντια στους εργαζόμενους κάτι που διαφαίνεται από το σκεπτικό των πρακτικών και της απόφασης του Υπουργείου, που δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους. Η απόφαση είναι : η τήρηση της πρόσφατης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που είναι αποτέλεσμα διαιτησίας και όχι των ατομικών συμβάσεων που με πιεστικό τρόπο απαιτούσε η εργοδοσία.
Στη διάρκεια της συζήτησης στην τριμερή, μας έγινε γνωστό ότι ο ANT1 προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων.
Αμέσως εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ κατευθύνθηκαν στον ΑΝΤ1 και μετά από αίτημά μας έγινε παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Νεφελούδης πήγε στα γραφεία του ΑΝΤ1 με σκοπό την ακύρωση των απολύσεων.
Η εργοδοσία του ΑΝΤ1 επιμένει στις απολύσεις των πρώτων 24 συναδέλφων μας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε νέες.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους στα ΜΜΕ θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε είδους προσπάθεια των εργοδοτών – «νταβατζήδων» της ενημέρωσης που θέλουν να εμπλέξουν και να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους για να εκβιάσουν την κυβέρνηση για τις εξαγγελίες της και το νομοθετικό έργο που προωθεί (άδειες, συχνότητες, στελέχωση κλπ) .
Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης όπως διεφάνη και από το συνδικαλιστικό τους ! όργανο την ΕΙΤΗΣΕΕ, απειλούν με απολύσεις και χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους θέλοντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν με αδιαφάνεια και χωρίς καμιά νομιμότητα.
Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ απέναντι στις δολοπλοκίες και τα συμφέροντα των καναλαρχών.
Απαιτούμε νομιμότητα και καθαρές σχέσεις εργασίας, ΜΕ ΜΙΣΘΟ, χωρίς καμία απόλυση και χωρίς εργασιακές σχέσεις «λάστιχο». Όχι στην εκμετάλλευση των απλών και αγνών εργαζομένων στα ΜΜΕ, όχι σε συνθήκες εργασίας «ορχήστρα» για όλες τις δουλειές.
Σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για αγώνες ανυποχώρητους, η περίοδος παραπληροφόρησης και ασυδοσίας είναι παρελθόν. Ο σάπιος μηχανισμός τους είναι σε αποδρομή.
Να ακυρωθούν οι απολύσεις ΤΩΡΑ!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με αφορμή τις χθεσινές μαζικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος , καλούν τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, με κοινή δήλωσή τους να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία.

“Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών. Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας” αναφέρει η κοινή τους δήλωση.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags