Facebook Pixel Θωμαϊδης: «Η εισαγγελέας ήρθε να με συλλάβει με φρουρό του Μαρινάκη»
Life
| 2016-06-14 19:30:00

Θωμαϊδης: «Η εισαγγελέας ήρθε να με συλλάβει με φρουρό του Μαρινάκη»

Θωμαϊδης: «Η εισαγγελέας ήρθε να με συλλάβει με φρουρό του Μαρινάκη»

Στην καταγγελία ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που τον αναζήτησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, ήταν κι αστυνομικός που είναι αποσπασμένος στην φρουρά του Βαγγέλη Μαρινάκη προχώρησε με δηλώσεις του ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης! 

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο παρουσιαστής της «ΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ» αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν στο κανάλι του Φαλήρου, με την είσοδο εισαγγελέα, η οποία την αναζητούσε και τόνισε:

«Αν δείτε προσεχτικά το video η εισαγγελέας συνοδεύεται από έναν κύριο, ο οποίος φοράει κόκκινη μπλούζα. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κρασιανάκη, ο οποίος είναι αστυνομικός, αποσπασμένος νομίμως στη φρουρά του κ. Μαρινάκη. Πώς, λοιπόν, ένας κύριος που είναι στη φρουρά του κ.Μαρινάκη, συνοδεύει την κα. Εισαγγελέα; Και πώς η κα. Εισαγγελέας αποδέχθηκε να συνοδευτεί από έναν άνθρωπο που είναι στη φρουρά του κ. Μαρινάκη και άρα, εκτός υπηρεσίας.

Το ερώτημα είναι από πού έλαβε την εντολή;. Διότι η εισαγγελέας Πειραιά δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, όταν της έγινε τηλεφώνημα χθες το βράδυ. Το ερώτημα είναι: Από πού έλαβε την εντολή η αντιεισαγγελέας Ελευσίνας να έρθει στο Φάληρο και μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι είναι μαζί της ένας άνθρωπος της ασφάλειας του κ. Μαρινάκη;». 

Για την... επιχείρηση που στήθηκε κατά την διάρκεια προβολής της εκπομπής του, ο Κυριάκος Θωμαϊδης ανέφερε:

«Η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη. Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε από τις 22:30 μέχρι και τις 24:00, στις δώδεκα και πέντε εγώ εξηλθα από το κτίριο του ΣΚΑΪ και η εκπομπή επρόκειτο να μεταδοθεί στις δώδεκα και τέταρτο. Παρόλα αυτά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά επικαλέσθηκε μήνυση του κ.Μαρινάκη απέναντί μου, που αφορούσε την εκπομπή που δεν είχε παίξει. Έμεινα άναυδος. Τον ρώτησα «πως είναι δυνατόν να μηνύσει ένας άνθρωπος έναν άλλο για κάτι που δεν έχει μεταδοθεί καν. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει, ο κ.Λαζάρου, ο διοικητής, και συνοδευόμενη από δύο ένστολους αστυνομικούς και έναν τέταρτο κύριο με πολιτικά με μια κόκκινη μπλούζα και μούσι, ο οποίος φαινόταν ότι ήταν αστυνομικός με πολιτικά. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έδωσε σε εμένα. 

Ο κ.Λαζάρου επέμενε πάρα πολύ να με συνοδεύσουν στο αστυνομικό τμήμα, εκεί που με περίμενε ο ταξίαρχος ο κ.Φώσκολος. Του έδωσα να μιλήσει με τους δύο δικηγόρους, τον κ.Αποστολίδη, τον δικο μου και τον κ.Δημητρακόπουλου του ΣΚΑΪ. Τελικώς, καταλήξαμε ότι είναι σε αδιέξοδο, γιατί δεν έχει να μου δείξει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είχε στα χέρια του δικογραφία του κΜαρινάκη. Μάλιστα με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ο πταισματοδίκης που έχει τα έγγραφα τράκαρε στο δρόμο και είναι στο νοσοκομείο. Είπα ότι από την στιγμή που η κα. πταισματοδίκης έχει κάποιο ατύχημα ας έρθει να την αντικαταστήσει κάποιος άλλος έστω από το δικαστικό σώμα για να μου προσκομίσουν κάποια σχετικά έγγραφα και πολύ ευχαρίστως να τους ακολουθήσω στα δικαστήρια. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, οι άλλοι αστυνομικοί προχώρησαν στο ΣΚΑΪ, έβρεχε κιόλας δεν ήταν οι συνθήκες να μένουν έξω. Βέβαια είχαν μπει ήδη σε έναν χώρο που είναι ιδιωτικός και δεν είχαν κανένα δικαίωμα να συλλάβουν κανέναν, αλλά και έπρεπε να απομακρυνθούν από τον ιδιωτικό χώρο αυτό. Έπρεπε να απομακρυνθούν από τον χώρο αυτό, όπως και έκαναν. 

Εκείνη την ώρα είχα μόνο την πληροφόρηση από τον κ.Λαζάρου. Και μια πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπηση της εκπομπής η οποία προήρχετο είτε από μηνύματα στο κινητό μου είτε από δημοσιεύματα από ιστοσελίδες φιλικά προσκείμενες προς την πλευρά του κ.Μαρινάκη. Δεν είχα άλλη πληροφόρηση. Ο κ.Λαζάρου επέμενε ότι έχει καταθέσει μήνυση ο κ.Μαρινάκης. Στο εύλογο ερώτημά μου «πώς κατέθεσε μήνυση για κάτι που δεν έχει δει», πόσω μάλλον εάν το έβλεπε να διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του, παρά μόνο μια αναφορά ενος Βαγγέλη τον οποίο και επικαλείται ο κ.Θεοδωρίδης. 

Άρα πώς ειναι δυνατόν να προβλέπει τι θα πει η εκπομπή και να έχει κάνει μήνυση για κάτι που δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Υπήρχε ένα θέμα εκεί. Η απορία μου ήταν απολύτως λογική και για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, κατά την άποψή μου και για αυτό και ο άνθρωπος ήταν αμήχανος και δεν ήξερε πως να το αντιμετωπίσει. Μου είπε ότι θα καλέσει την κα.Εισαγγελέα από την Ελευσίνα να έρθει στις 2 τη νύχτα. Πράγματι. Υπήρξε μια κινητοποίηση των Αρχών. Εγώ θα ήμουν ευτυχής εάν η κινητοποίηση αυτή συνέβαινε σε όλα τα επίπεδα και υπήρχαν τέτοια αντανακλαστικά. Εγώ πάντως τα βλέπω πρώτη φορά και νομίζω ότι είναι επιλεκτικά. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags