Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έκρηξη» στο τηλεοπτικό τοπίο - Αγόρασε νέο μεγάλο κανάλι ο Βαρδινογιάννης - Όλες οι λεπτομέρειες!
Life
| 2018-10-30 16:36:00

«Έκρηξη» στο τηλεοπτικό τοπίο - Αγόρασε νέο μεγάλο κανάλι ο Βαρδινογιάννης - Όλες οι λεπτομέρειες!

Sportdog Team
«Έκρηξη» στο τηλεοπτικό τοπίο - Αγόρασε νέο μεγάλο κανάλι ο Βαρδινογιάννης - Όλες οι λεπτομέρειες!

Απίστευτη εξέλιξη, ταράζει τα νερά...

Μία τρομερή... βόμβα «έσκασε» στο τηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας, καθώς ανακοινώθηκε η εξαγορά του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Ο όμιλος εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών από τον Δημήτρη Κοντομηνά και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η διοίκηση του σταθμού θα ασκείται  από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED (θυγατρική της Motor Oil) και  την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED.

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν από τη συνέργεια του STAR και του ALPHA, τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία. Το καλοκαίρι μάλιστα συστεγάστηκαν και τώρα φτάσαμε στην εξαγορά...

Η ανακοίνωση του Alpha:

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μια νέα εποχή.

Σήμερα, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του τώρα και αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο ALPHA κοιτάει μπροστά θέτοντας υψηλούς στόχους για την επόμενη μέρα.

Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (AMG) ανακοινώνει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την SEILLA ENTERPRISES LIMITED (100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.) ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ALPHA») ύψους 19,9 εκατ. Ευρώ.

Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην Ελληνική Τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα  οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του.

Η διοίκηση του ALPHA, θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και  την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED.

Υπενθυμίζεται πως η «άτυπη» σχέση ανάμεσα στους δύο σταθμούς άρχισε το καλοκαίρι του 2018, μετά το «όχι» του ΣΚΑΪ το καλοκαίρι του 2017.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags