Facebook Pixel Αυτόν θα προτείνει ο Ζαρντίμ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-06-11 00:30:00

Αυτόν θα προτείνει ο Ζαρντίμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτόν θα προτείνει ο Ζαρντίμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τις τελευταίες μέρες δεν κάνει μόνο το γύρο της Ελλάδας, αλλά και αυτόν της Πορτογαλίας. Όπου ...ψάχνουν τον αντικαταστάτη του!

Όπως ψάρεψε ο σκύλος από τη χώρα της Ιβηρικής, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης για τον Αβράμη, ο οποίος θα μείνει τουλάχιστον 6 μήνες εκτός δράσης, έχει αρχίσει ήδη να "ψάχνεται" για τον αντικαταστάτη του, έχοντας ήδη ένα συγκεκριμένο παίκτη στο μυαλό του.

Πρόκειται για τον έμπειρο Βραζιλιάνο Άντερσον Πόλγκα, παίκτη που έκανε σπουδαία καριέρα επί 9 χρόνια στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (221 αγώνες). Ο Πόλγκα, ο οποίος πατάει πια στα 34 (γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 1979), έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την πορτογαλική ομάδα, γεγονός που φυσικά θα διευκολύνει τις όποιες διαπραγματεύσεις μαζί του.

Λόγω εμπειρίας και παραστάσεων, βέβαια, περισσότερο ταιριάζει στον Μέλμπεργκ, ωστόσο σίγουρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για την άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ειδικά αν στραβώσουν τελικά τα πράγματα με τον Σουηδό, οπότε ο Ζαρντίμ θα χρειαστεί ουσιαστικά δύο "έτοιμους" σέντερ μπακ στο ξεκίνημα της σεζόν. Ή έναν έμπειρο (π.χ. Πόλγκα) και έναν από τη νέα γενιά των Ελλήνων, τύπου Παπάζογλου, Σιόβα ή Μανωλά.

Τι λένε στην Πορτογαλία; Πως στη συνάντηση που θα έχει ο Ζαρντίμ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσα στην εβδομάδα, ο Πόλγκα θα "πέσει" ως πρόταση στο τραπέζι.

Αξιοσημείωτο για τον Άντερσον Πόλγκα είναι πως στα 34 του έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα μόνο σε δύο ομάδες, παρουσιάζοντας εξαιρετική σταθερότητα στην καριέρα του. Και ο ίδιος δεν φεύγει εύκολα από ομάδες, αλλά και οι σύλλογοι που υπηρετεί, τον εμπιστεύονται για χρόνια.

Πρώτα η βραζιλιάνικη Γκρέμιο, όπου αγωνίστηκε από το 1999 ως το 2003 και μετά η πορτογαλική Σπόρτινγκ, που τον είχε στο ρόστερ της από το 2003 μέχρι το 2012. Ο Πόλγκα ήταν επίσης μέλος της Εθνικής Βραζιλίας που το 2002 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιαπωνία. Συνολικά έχει 11 διεθνείς συμμετοχές και 3 γκολ, αλλά έχει να δει κλήση από τη Σελεσάο από το μακρινό 2003.

Δείτε τον σε μερικές ενδιαφέρουσες στιγμές της καριέρας του στα βίντεο που ακολουθούν...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags