Facebook Pixel Μήτσι ...χώστα!
| 2013-02-01 19:35:00

Μήτσι ...χώστα!

Μήτσι ...χώστα!

Ο Γιώργος Μητσικώστας μίλησε στον sportdog για όλα τα θέματα γύρω από την ΑΕΚ. "Γήπεδο και Μελισσανίδης στην ΠΑΕ". Τι είπε για Ανάκογλου και τον... σκάουτερ Μαρινάκη!

Ο δημοφιλής ηθοποιός, γνωστός για τα "κιτρινόμαυρα" αισθήματά του, μίλησε με χαρά στον sportdog για την επικαιρότητα της ΑΕΚ και όχι μόνο.

Διαβάστε τι μας είπε:

Στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, η ΑΕΚ έδωσε τα ρέστα της. Πώς σχολιάζεται την ενίσχυση του ρόστερ;
"Όλους τους... Όπουλος έχει η ΑΕΚ! Τον Πετρόπουλο, τον Μητρόπουλο, πήρε και τον Ανάκογλου τώρα... Θα περισσεύουν σε λίγο, θα πρέπει να έχουμε τρεις πάγκους για να κάθονται! Εντάξει, έχει δέσει τώρα η ομάδα. Αλλά και παλιότερα θυμάμαι παίκτες που δεν απέδιδαν τις τελευταίες τους χρονιές σε άλλα σωματεία, όταν ερχόντουσαν στην ΑΕΚ έπαιζαν την μπάλα της ζωής τους. Ο Σαραβάκος ή ο Μητρόπουλος, για παράδειγμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πετρόπουλο. Η ΑΕΚ θυμίζει λίγο τα παλιά καλά ερασιτεχνικά σωματεία, λίγο πριν γίνει επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ΄80. Εκτός αν τα νέα παιδιά που υπάρχουν τώρα, την ψωνίσουν και αρχίσουν να ζητάνε λεφτά που δεν υπάρχουν. Αλλά η ΑΕΚ θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων του '50-'60".

"Για αυτό πήγε στην ΑΕΚ ο Ανάκογλου"

Η ντρίπλα που πήρε μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού τον Ανάκογλου, πάντως, ήταν επαγγελματική...
"Αυτοί που είναι τώρα στη διοίκηση της ΑΕΚ, αυτό που έχουν να δώσουν το δίνουν. Στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, έχουν λεφτά ή δεν έχουν; Κι αν έχουν γιατί δεν τα βάζουν; Δεν ξέρει ο παίκτης, δηλαδή, τι θα συναντήσει. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ θα βρει ένα πιο ωραίο κλίμα, μία παρέα. Κάπως έτσι πιστεύω θα σκέφτηκε ο παίκτης. Στον Παναθηναϊκό είναι τέτοιο κλίμα που δεν ξέρουν ποιος μένει και ποιος φεύγει".

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως υπήρξε πρωτοβουλία του "τίγρη", για να πάει στα Σπάτα ο Ανάκογλου.
"Το θέμα είναι να μπει στην ΠΑΕ ο Μελισσανίδης. Με τον φέρει έναν παίκτη ή να βοηθήσει για να έρθει κάποιος, δεν σώζεται η ομάδα. Προσωπικά πιστεύω πως η ομάδα θέλει χτίσιμο από την αρχή, κι αυτό σημαίνει να φτιαχτεί γήπεδο! Αν τα 18χρονα και 19χρονα που βρίσκονται τώρα στην ΑΕΚ έπαιζαν στο σπίτι τους, στο δικό τους γήπεδο, θα ήταν διαφορετικά".

Πιστεύετε πως μπορεί να ασχοληθεί ξανά με την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης;
"Μπορεί να ασχοληθεί αν θέλει μόνος του ή με συνέταιρο. Ακόμα και να φέρει ένα διεθνές fund για να να επενδύσουν όλοι μαζί και να είναι στην κορυφή ο Μελισσανίδης, γιατί ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα ακούσει πως ήθελαν να φτιάξουν με Κινέζους αρχιτέκτονες το γήπεδο της ΑΕΚ. Αν ίσχυε αυτό, θα ήταν το καλύτερο. Δεν θα της κουνιόταν κανένας αντίπαλος ή διαιτητής της ΑΕΚ μετά. Και να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί ακριβώς που γκρεμίστηκε το παλιό".

"Με λεφτά, όχι ελεημοσύνη"

Μπορεί ο Μελισσανίδης να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τον Μαρινάκη;
"Ο Μαρινάκης βάζει λεφτά, ρίχνει λεφτά στον Ολυμπιακό. Κι ο Μελισσανίδης αν ξαναμπεί στην ΑΕΚ, θα είναι για να ρίξει λεφτά. Το αντίπαλο δέος, η κόντρα σε αυτό το επίπεδο, υπήρχε σε αυτόν τον χώρο από παλιότερα. Ήταν μεταξύ του Νταϊφά και του Βαρδινογιάννη, μετά μεταξύ του Νταϊφα και των Μελισσανίδη-Καρρά, μετά Κόκκαλης-Βαρδινογιάννης κ.λπ. Όποιος έχει λεφτά να βάλει, τα βάζει. Και όχι να έχει λεφτά και να ζητάει ελεημοσύνη από άλλους. Αυτοί που είναι τώρα στη διοίκηση της ΑΕΚ, κάνουν κινήσεις με ό,τι λεφτά έχουν. Αλλά να δούμε: έχει λεφτά ο Βιντιάδης; Είχε λεφτά ο πρίγκιπας του Τσάκα;".

Η ενασχόληση με μία ομάδα, άλλωστε, απαιτεί και μπόλικο χρόνο.
"Βέβαια, για να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο κάποιος, πρέπει να σκεφτεί πέρα από τα ποδοσφαιρικά, να αφιερώσει πολύ χρόνο. Πρέπει να αφουγκράζεται την ομάδα. Ο Μαρινάκης, για παράδειγμα, ξέρω πως ασχολείται πολύ με τον Ολυμπιακό συνεχώς, διαβάζει εφημερίδες, ενημερώνεται, ξέρει καλύτερα από τους σκάουτερ πόσο κοστίζει κάποιος ταλαντούχος παίκτης στην Ισπανία".

"Δεν καίει μαζούτ το γήπεδο"

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι πριν κλείσουμε;
"Θέλω να πω πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Κεφάλαια υπάρχουν, αρκεί να επενδυθούν. Αν χτιστεί ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για παράδειγμα, θα δώσει δουλειά σε οικοδόμους, τεχνικούς κ.λπ. Και μετά σε όσους δουλέψουν στα καταστήματα, στα εστιατόρια, στις καφετέριες που θα δημιουργηθούν. Όσον αφορά τα περιβαλλοντολογικά που λένε, πως το χτίσιμο ενός γηπέδου μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, να τους απαντήσω πως το γήπεδο της ΑΕΚ δεν θα καίει... μαζούτ! Όπως την Κυριακή το πρωί χτυπάνε οι καμπάνες στις εκκλησίες και πηγαίνουν οι πιστοί, έτσι θέλουν και όλοι οι ΑΕΚτζήδες το δικό τους γήπεδο, για να πηγαίνουν τα μεσημέρια της Κυριακής και της Τετάρτης και να βλέπουν την ομάδα τους".

Επιμέλεια: Γιώργος Κτενάς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags