Facebook Pixel "Βρήκε αριστερό μπακ για 5-6 χρόνια"!
| 2013-02-18 14:30:00

"Βρήκε αριστερό μπακ για 5-6 χρόνια"!

"Βρήκε αριστερό μπακ για 5-6 χρόνια"!

Ο Πέτρος Μίχος μιλάει στον sportdog και πλέκει το εγκώμιο του Λυκογιάννη. "Εχει εξαιρετικό σώμα και πολλά τρεξίματα". Τι λέει για Βλαχοδήμο, Μίτσελ, Λεβάντε και ...ΠΑΟ.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον σκύλο για τη χθεσινή εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" εναντίον της Ξάνθης, σχολίασε το υλικό των Πειραιωτών που κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Μίτσελ, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό, με την ελπίδα οι "πράσινοι" να έχουν καταλάβει τα λάθη που έκαναν φέτος.

Πώς είδατε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη; Θύμισε λίγο την περσινή ομάδα του Βαλβέρδε στα Πηγάδια.

"Εντάξει, υπάρχει συγκεκριμένη σχολή για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, για αυτό έχουν ομοιομορφία οι ομάδες των Ισπανών προπονητών. Με επιθετικό προσανατολισμό, που το ξέρουν καλά και το διδάσκουν. Η δυσκολία κάθε προπονητή είναι σε γρήγορο διάστημα να περάσει την καινούργια νοοτροπία στους παίκτες του. Άλλες προπονήσεις είχαν μάθει στον Ολυμπιακό, με τον Ζαρντίμ και άλλες κάνουν τώρα. Αλλά οι παίκτες για να γίνει πιο επιθετικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού υπήρχαν στο ρόστερ. Για αυτό βλέπουμε άμεσα αποτέλεσμα στον Ολυμπιακό του Μίτσελ, λόγω του υλικού που υπάρχει στην ομάδα είναι πιο εύκολο".

Λυκογιάννη και Βλαχοδήμος δικαίωσαν την επιλογή του Μίτσελ να τους επιλέξει;

"Βλέπουμε με τον Μίτσελ να δοκιμάζονται και άλλοι παίκτες, κι όταν αυτοί οι παίκτες είναι μικροί και Έλληνες ακόμα καλύτερα. Με γεμίζει σαν Έλληνα, σαν προπονητή, αλλά και σαν φίλαθλο του Ολυμπιακού. Γιατί η ομάδα χτίζει κορμό που δεν θα τον αλλάζει κάθε καλοκαίρι και Ιανουάριο, αποκτάει συνοχή, αποκτάει βαρύτητα και ο προπονητής χρειάζεται λιγότερες διορθωτικές κινήσεις.

Πάντα έλεγα καλά λόγια για τον Βλαχοδήμο, αρκεί κάποια ατομικά λάθη να διορθώσει, κι έχει όλα τα θετικά για να προχωρήσει. Ο Λυκογιάννης μου άρεσε πολύ και δε νομίζω ότι άρεσε μόνο σε εμένα αλλά και στον προπονητή του. Εξαιρετική σωματοδομή και τρεξίματα, όσο του δίνουν χρόνο για να παίζει, μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ηρεμία για πέντε-έξι χρόνια από εκείνη την πλευρά. Αλλά θα πρέπει το διαφοροποιημένο περιβάλλον που θα ζήσουν τώρα οι μικροί αυτοί παίκτες, να τους βοηθήσει να δομήσουν προσωπικότητα αθλητή, να μη σκέφτονται αυτή τη μία εμφάνιση, αλλά τις υπόλοιπες 400-500 εμφανίσεις στις καριέρες τους".

Η χθεσινή νίκη αλλάζει και την ψυχολογία ενόψει της Λεβάντε;

"Ο Ολυμπιακός κάθε μέρα μπορεί και πρέπει να γίνεται καλύτερος. Πρέπει να πνίξει τη Λεβάντε από το πρώτο λεπτό. Κι αν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο είναι 2-0, που μπορεί να το έχει σαν σκορ, θα πάρει πρόκριση. Θα πνίξει τη Λεβάντε στη συνέχεια. Δεν το συζητάμε ότι οι κόντρα επιθέσεις των Ισπανών πρέπει να σταματάνε στο κέντρο".

Θέλετε να πείτε δύο λόγια για τον Παναθηναϊκό;

"Τι να σχολιάσω για τον Παναθηναϊκό; Θα είναι υποτιμητικό, κρίμα ή και άσχημο να θίξω μία μεγάλη ομάδα. Νομίζω πως τουλάχιστον οι άνθρωποι του έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει φέτος".

Επιμέλεια: Γιώργος Κτενάς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags