Facebook Pixel Σούλης στον sportdog: Αυτός ήταν ο στόχος του Άρη!
| 2013-11-13 15:45:00

Σούλης στον sportdog: Αυτός ήταν ο στόχος του Άρη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σούλης στον sportdog: Αυτός ήταν ο στόχος του Άρη!

Αποκαλύψεις και αλήθειες του Σούλη Παπαδόπουλου στον sportdog! Πού θα έπρεπε να βρίσκεται ο Άρης; Γιατί δεν πρέπει να βρίζουν τους παίκτες; Θα επέστρεφε στην ομάδα; 

Πώς εξηγείται τη φετινή πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα;

"Δεν περίμενα από αυτά που πέρασε ο Άρης πέρσι, ότι τα ίδια θα γίνουν και φέτος. Δεν είναι η ομάδα γι΄ αυτή τη θέση (17η). Δεν μπορώ να βρω μία εξήγηση γιατί δεν είμαι μέσα στην ομάδα. Υπάρχει καλό υλικό και οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρούνε μία λύση. Μπορεί να σωθεί. Έχει χρόνο και παιχνίδια μπροστά του. Είναι μεγάλος σύλλογος και με δουλειά θα βρει το δρόμο του. Με τον Παναθηναϊκό παρά την πίκρα ο κόσμος χειροκρότησε. Στο περιστατικό με τον Μαρινάκη έδειξε ότι ότι ανησυχεί για την κατάσταση του αντίπαλου παίκτη, τον οποίο ενθάρρυνε. Αυτό δείχνει μεγαλείο".

Ποιά είναι η γνώμη σας για το ρόστερ;

"Ίσως θα έπρεπε να γίνουν καλύτερες προσθήκες το καλοκαίρι όσον αφορά τους ξένους. Αλλά δεν είναι το πρόβλημα εκεί. Ακούω πολλά για τα παιδιά, ότι είναι άπειρα και διάφορα τέτοια πράγματα. Πάνε να ρίξουν πάνω στους ποδοσφαιριστές τις ευθύνες. Αν αμφισβητείς το υλικό σου δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Ο Πανιώνιος δηλαδή που είναι πιο ψηλά (10η θέση) δεν έχει νεαρά παιδιά με λίγη εμπειρία; Έχουμε δει στο εξωτερικό παιδιά 17-20 χρονών που παίζουν εθνικές ομάδες. Να το καταλάβουν. Αυτό που θέλω να πω, είναι να σταματήσουν να μιλάνε για τους παίκτες. Δεν είναι άπειροι. Το έμψυχο δυναμικό του Άρη θα το ζήλευαν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν έχουν πολλοί Αγκάνθο, Τάτο, Πουλίδο, Ουντότζι, Διούδη, Τριανταφυλλάκο, Αγγελούδη, Κύργια, Μανιά... Αλλά ο Άρης έχει".

Πού εστιάζεται το πρόβλημα;

"Και πέρσι που κινδύνευσε ο Άρης, λέγανε ότι δεν έχει καλό υλικό. Στο τέλος τα κατάφερε κάνοντας μεγάλα παιχνίδια και νίκες. Μάλιστα πολλά παιδιά που έσωσαν την ομάδα πήραν και μεταγραφή, όπως οι Γιανιώτας, Παπαστεριανός, Κασναφέρης, Παπαζαχαρίας. Όπως φαίνεται, τα ίδια προβλήματα που είχε ο σύλλογος πέρσι τα αντιμετωπίζει και φέτος. Τότε τα βάλαμε κάτω, είδαμε τί φταίει, κοιτάξαμε μπροστά, προσπαθήσαμε, δώσαμε το 1000% και με τη βοήθεια αυτού του απίστευτου κόσμου τα καταφέραμε".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Πουλίδο δήλωσε παραίτηση από αρχηγός λέγοντας ότι λόγω απουσίας διερμηνέα αδυνατεί να συνεννοηθεί όπως θα ήθελε είτε με τους συμπαίκτες του είτε με τους διαιτητές. Πέρσι που ζήσατε τον Ισπανό, είχε τέτοια θέματα ...επικοινωνίας;

"Δεν έχω πληροφόρηση τί συμβαίνει, οπότε αυτό το ακούω πρώτη φορά από εσάς. Αυτό που μου λέτε δείχνει κάτι, ότι η ομάδα δεν λειτουργεί καλά. Η λύση είναι να βρεθεί χημεία. Κάθε παίκτη πρέπει να τον διαχειρίζεσαι με τον τρόπο σου. Ο προπονητής είναι αναγκαίο να είναι φίλος και συνάμα αυστηρός με τον ποδοσφαιριστή. Να επιβάλλει την πειθαρχία του τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια. Αλλά να ξέρετε, η πειθαρχία επιβάλλεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι μέ πρόστιμα και τέτοιου είδους αντιδράσεις...".

Αν είχατε μείνει στον Άρη φέτος, πιστεύετε ότι θα είχε καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα;

"Αυτό που είχα να κάνω, το έκανα πέρσι. Ο καθένας κρίνεται για την πορεία και τα αποτελέσματά του".

Όλος ο κόσμος βλέπει ότι ο Άρης θα έχει πρόβλημα παραμονής στο τέλος. Είστε ανοικτός στο ενδεχόμενο επιστροφής αναλαμβάνοντας ξανά επιχείρηση ...καμικάζι, εφόσον κληθείτε;

"Ο Άρης έχει προπονητή. Όταν ανέλαβα πέρσι, η ομάδα είχε 6 παιχνίδια μπροστά της, δηλαδή πολύ λίγο χρόνο. Τώρα έχει καιρό μπροστά του. Μπορεί να διορθωθεί. Αν γίνουν όλοι μια γροθιά, δεν θα κινδυνεύσει να πέσει. Επειδή με ρωτήσατε προηγουμένως πώς θα πήγαινε η ομάδα με εμένα, όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι με τη διοίκηση, ο στόχος που τέθηκε είναι η πρώτη 7άδα. Εκεί πρέπει να βρίσκεται ο Άρης. Δεν είναι δυνατόν να είναι σε αυτές τις θέσεις...".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags