Facebook Pixel Ρότσα: "Εγώ, ο Μπορέλι και ο Έκι, χειμώνα ήρθαμε"!
| 2016-02-01 22:45:00

Ρότσα: "Εγώ, ο Μπορέλι και ο Έκι, χειμώνα ήρθαμε"!

του Γιώργου Κτενά
Ρότσα: "Εγώ, ο Μπορέλι και ο Έκι, χειμώνα ήρθαμε"!

Ο μεγάλος Χουάν μιλάει στον Sportdog για τις μεταγραφές των Λέτο και Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό: "Έπιασαν όλοι οι Αργεντινοί τού Δεκέμβρη" - "Είναι πολεμιστές, σκίζονται"!

Για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά... Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να πει τίποτα! Τα έχει πει όλα ο ίδιος με την καριέρα του στον Παναθηναϊκό σαν ποδοσφαιριστής, με τις επιτυχίες που είχε στην άκρη του "πράσινου" πάγκου, με την αγάπη που υπάρχει προς το πρόσωπό του από το σύνολο του οπαδών στην Ελλάδα.

Γι΄ αυτό και ένα τηλέφωνημα, μία κουβέντα μαζί του, έχει πάντα πολύ ενδιαφέρον... Και η αφορμή για τη σημερινή κουβέντα, ήταν το ρεπορτάζ που θέλει τον Σεμπάστιαν Λέτο να επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Το μυαλό μας πήγε, φυσικά, στον Χουάν και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούσαμε, ξανά, την ευγενική φωνή του...

"Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εικόνα για τον Λέτο από τη στιγμή που έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο γόνατο ήταν σοβαρό και το έπαθε όταν ήταν στο καλύτερο σημείο της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Μετά είχε και το άλλο ατύχημα και δεν έχω καθόλου εικόνα της αγωνιστικής του κατάστασης. Η τελευταία επικοινωνία, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ήταν όταν είχε το ατύχημα πέρσι στην Αργεντινή και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Του έστειλα μια ανθοδέσμη, για να του ευχηθώ περαστικά".

Πλην του Λέτο, ένας ακόμα Αργεντινός πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ο Βιγιαφάνιες και, μάλιστα, κάποιες εφημερίδες βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν "νέο Ρότσα"! Τι λέει ο ίδιος...

"Είμαι 40 - 45 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ξέρω το παιχνίδι των εφημερίδων, των περιοδικών κ.λπ. Και όχι μόνο των αθλητικών, ο Τύπος συχνά φουσκώνει τα πράγματα. Θα τον δούμε όταν παίξει στον Παναθηναϊκό. Εδώ έχουμε συνηθίσει να λέμε θα κάνει παπάδες κάποιος, πριν ακόμα φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι η εικόνα του σήμερα, αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο. Είναι πολύ καλός παίκτης ο Βιγιαφάνιες, αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικά. Είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Άρα είναι επιτυχία όταν ένας παίκτης έρχεται στον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή, όμως, αλλάζουν οι συνθήκες, όλα: 200 χιλ. δημοσιογράφοι ασχολούνται μαζί σου, αλλάζουν οι απαιτήσεις, υπάρχει άλλη πίεση. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάει καλά στον Παναθηναϊκό, γιατί οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές ταιριάζουν πολύ στον Παναθηναϊκό".

Του ζητήσαμε να αναλύσει λίγο περισσότερο αυτή την άποψη και, φυσικά, δε μας χάλασε χατίρι... "Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει με τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές και τον Παναθηναϊκό. Του ταιριάζει το στιλ, η ιδιοσυγκρασία τους. Αρχίζοντας από τον Βερόν και φτάνοντας μέχρι τον Λέτο. Δένονται με τον Παναθηναϊκό, τους αγαπάει και ο κόσμος μας γιατί είναι πολεμιστές. Σκίζονται για τον Παναθηναϊκό οι Αργεντινοί, γιατί τιμάνε την ομάδα που τους δίνει την ευκαιρία στην καριέρα τους. Έτσι έχουν μάθει να κάνουν".

Η κουβέντα μας έκλεισε για τις δικές του επαφές στην πατρίδα του, την Αργεντινή και την πιθανότητα να δούμε κάποιον παίκτη από ομάδα της χώρας να έρχεται στην Ελλάδα για τους "πράσινους". Σε αυτό το σημείο παρατήρησε και το φοβερό, ότι όλοι οι συμπατριώτες του (ακόμα και ο ίδιος!) που ήρθαν χειμώνα στον Παναθηναϊκό, έχουν πιάσει. 

"Η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη έχει φτάσει στο τέλος. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, αν ήταν να γίνει κάτι, θα έπρεπε να γίνει πριν από τις αρχές Δεκέμβρη (οι επαφές κ.λπ.). Μόνο τότε πιάνει μία χειμερινή μεταγραφή από την Αργεντινή, μετά είναι δύσκολο γιατί υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα εκεί και χάνεται ο ρυθμός. Το καλοκαίρι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση για τις μεταγραφές από την Αργεντινή. Αλλά οι μεταγραφές Αργεντινών που έγιναν Δεκέμβρη από τον Παναθηναϊκό, έπιασαν όλες. Εγώ αγωνίστηκα για πρώτη φορά με τα πράσινα, στις 23 Δεκέμβρη του 1979. Ο Μπορέλι, επίσης, είχε έρθει Δεκέμβρη, όπως και ο Έκι Γκονζάλες". 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags