Facebook Pixel "Φωτιές" Κούγια για Καλογερόπουλο, Τίγρη, Πατέρα!
| 2016-02-17 14:45:00

"Φωτιές" Κούγια για Καλογερόπουλο, Τίγρη, Πατέρα!

του Γιώργου Κτενά
"Φωτιές" Κούγια για Καλογερόπουλο, Τίγρη, Πατέρα!

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον γνωστό ποινικόλογο στο SportDog για τα καυτά θέματα! Τι λέει για τον ρέφερι του ντέρμπι, το "ντου" στον Κύρκο και τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό;

Μία κουβέντα με τον Αλέξη Κούγια σπάνια χρειάζεται συγκεκριμένη θεματολογία. Από την άποψη ότι ο γνωστός ποινικολόγος είναι άριστος γνώστης των θεμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και ένας χειμαρρώδης συνομιλητής.

Παρόλα αυτά η θεματολογία των ημερών, με τη διαιτησία του Καλογερόπουλου στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, την παραπομπή από την πλευρά του Κύρκου, την κόντρα του τελευταίου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, μας περιόρισε σε αναφορές στα ρεπορτάζ που κυριαρχούν στην αθλητική επικαιρότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει το μήνυμα που στέλνει στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη μέσω του SportDog, όπως και η αποκάλυψη που έκανε για τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί από το 2004 και μετά, για τα σχόλιά του για την ελληνική διαιτησία.

Ας δούμε αναλυτικά τι μας είπε:

"Θεωρώ ότι δεν ήταν η διαιτησία του Καλογερόπουλου για παραπομπή. Γενικά η παρουσία του στο ντέρμπι έδειχνε έναν καλό διαιτητή, εγώ προσωπικά αν ήμουν παρατηρητής δεν θα τον παρέπεμπα. Αλλά όσα συμβαίνουν στο θέμα του Καλογερόπουλου, αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και πώς την αντιλαμβάνονται ορισμένοι", ήταν το αρχικό σχόλιο του Αλέξη Κούγια για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου στο ντέρμπι, που συμπλήρωσε στη συνέχεια για το αν κινδυνεύει με τιμωρία ο Δημήτρη Μελισσανίδης για το θέμα που προέκυψε με τον Κύρκο:

"Εφόσον αυτά που ισχυρίζεται ο Κύρκος είναι αλήθεια, υπάρχει κίνδυνος για τον κύριο Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. Αλλά κάθε φορά εξαρτάται ποιος κρίνεται. Εγώ για παράδειγμα, από το 2004 και μετά, όταν έκανα δηλώσεις κατά της διαιτησίας αντιμετώπιζα μία πολύ σκληρή στάση από την ΕΠΟ. Τα τελευταία 13 χρόνια έχω πληρώσει 750 χιλ. ευρώ σε πρόστιμα!".

Η επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, έστω και για τη βοήθειά του στην ανακατασκευή της Λεωφόρου, ήταν ένα θέμα που ζητήσαμε την άποψη του Αλέξη Κούγια:

"Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μου με τον Νικόλα Πατέρα δεν είναι καλές τα τελευταία χρόνια. Αποδεδειγμένα είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα, είναι καλό που θέλει να βοηθήσει. Γιατί όλα ξεκινούν σε αυτές τις περιπτώσεις από την οικονομική δυνατότητα που έχει κάποιος, κι ας είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο. Γιατί είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο ο Πατέρας. Αν έχει οικονομική δύναμη, ακόμα κι ως άσχετος γινεται αποδεκτός. Θα είναι πολύ καλό να συνεισφέρει στον Παναθηναϊκό, είτε το κάνει μόνο για το γήπεδο είτε για να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα.

Μόνο που αν αποφασίσει να ασχοληθεί ξανά με τον Παναθηναϊκό, θα τον συμβούλευα να μην το κάνει με το ίδιο περιβάλλον. Κι αν επανέλθει ως διαχειριστής χρημάτων άλλων, να μην τον πιάσουν ξανά κορόιδο. Γιατί την προηγούμενη φορά τον έπιασαν κορόιδο και εξανεμίστηκαν δεκάδες εκ. ευρώ για δύο τίτλους. Και από εκεί και μετά ξεκίνησε όλη η περιπέτεια για τον Παναθηναϊκό. Δεν έφτιαξε μία ομάδα με υποδομές, με πολυετή συμβόλαια κ.λπ., με αποτέλεσμα όταν έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό να φτάσει αυτή η ιστορική ομάδα να βιώνει την τραγωδία που βιώνει σήμερα".

Τέλος, ζητήσαμε από τον Α. Κούγια να κλείσει την κουβέντα μας με τον τρόπο που επιθυμούσε εκείνος: "Θέλω να κάνω έκκληση να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα σε Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Αλαφούζο. Που αποπροσανατολίζει τους οπαδούς από το πραγματικό ποδόσφαιρο. Και να υπενθυμίσω, επίσης, ότι ποδόσφαιρο είναι και η ΑΕΛ, ο Άρης, ο ΟΦΗ και όλες οι μεγάλες ομάδες της Περιφέρειας. Και χωρίς εμάς δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είναι ικανοποιημένοι με το να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτοί οι κύριοι και αδιαφορούν για το τι είναι πραγματικό ποδόσφαιρο, να τους υπενθυμίσω ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Και δεν είναι καλό να παίζουν με ομάδες - σφραγίδες, που δεν γεμίζουν ούτε ένα πούλμαν οι οπαδοί τους, αλλά με ιστορικά σωματεία που έχουν δυναμική".  

 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags