Facebook Pixel Φοβερό ξέσπασμα Αλεξανδρή κατά του Ολυμπιακού!
| 2016-03-04 14:15:00

Φοβερό ξέσπασμα Αλεξανδρή κατά του Ολυμπιακού!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερό ξέσπασμα Αλεξανδρή κατά του Ολυμπιακού!

Φορτωμένος ο Έλληνας τεχνικός με τα αίσχη που γίνονται στο ποδόσφαιρο! "Ας δίνουν τον τίτλο στον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν κι ας παίζουν οι υπόλοιποι άλλο πρωτάθλημα"!

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε, σε όσους δεν ξέρουν την πορεία και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το σχόλιο που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ένας από τους καλύτερους προπονητές μπάσκετ στη χώρα, παλιός αθλητής, που όπως αποκάλυψε στον SportDog παρακολουθεί μπάλα από 8 ετών στο Χαριλάου.

Επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε περισσότερα για τις απόψεις τους, να αποσαφηνιστούν ερωτήματα που προέκυψαν και να αναλυθούν οι θέσεις του. Και η αλήθεια είναι πως όσα μας είπε ήταν πολύ ενδιαφέροντα και αξίζει τον κόπο να τα μοιραστούμε μαζί σας...  

Σε σχόλιο που κάνατε στο Facebook xρησιμοποιήσατε βαριές εκφράσεις για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Aλλά είναι γεγονός ότι απηχούν, σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη που υπάρχει σε επίπεδο οπαδών.

"Είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου από μικρός, από τη δεκαετία του ΄60. Και θυμάμαι ακόμα τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, τον Παντελάκη, που είχε πάρει την ομάδα και αποχώρησε από το γήπεδο. Ο αθλητισμός για εμένα είναι κάτι άλλο, επειδή έπαιξα σε σωματείο που ακόμα και η προμετωπίδα του ήθελε να αγωνιζόμαστε έντιμα. Αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή, γι΄ αυτό δεν μπορώ να δεχτώ αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δε βγάζω απέξω το μπάσκετ. Αλλά στο ποδόσφαρο γίνονται αίσχη. Γιατί να μη γίνει ένα έντιμο πρωτάθλημα και στο τέλος να το πάρει ο καλύτερος; Και, με βάση την εικόνα των ομάδων που έχουμε, πάλι ο Ολυμπιακός είχε τις συντριπτικές πιθανότητες υπέρ του για να κερδίσει και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο".

Μιλήσατε ευθέως για τον Ολυμπιακό, ενώ και στο χθεσινό σας μήνυμα στο Facebook, αναφέρατε ότι είναι σαν να κλέβει τον εαυτό του.

"Μα για ποιον λόγο να αφαιρείς το δικαίωμα από μία μικρότερη ομάδα, όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ, να μπορεί να διεκδικήσει κάτι; Εγώ δεν θα το χαιρόμουν αν είχα τέτοιες νίκες. Έχω κοουτσάρει 13 ομάδες στην Ελλάδα και, μοιραία, μιλάω με οπαδούς όλων των ομάδων. Και πάντα τους λέω αυτή την άποψή μου, αλλά κάποιους δεν τους ενδιαφέρει αν θα κερδίσουν χωρίς να παραπονιέται ο αντίπαλος. Κι αν κάποιος κάνει παράπονο για κάτι που συνέβη σε ένα ματς, οι περισσότεροι αναφέρονται σε κάτι άλλο που είχε γίνει σε άλλο ματς! Αλλά ποτέ δεν εξετάζουν γιατί φτάνουν στο σημείο να αντιδρούν όλοι εναντίον αυτή της συγκεκριμένης ομάδας.

Δεν είμαστε σε άλλη χώρα. Από τον ορισμό των διαιτητών αντιλαμβάνεσαι τι θα γίνει, αφού κάποιον διαιτητή που δεν τον θέλει για τον α ή β λόγο μία ομάδα, πάνε και τον βάζουν να σφυρίξει ένα σημαντικό παιχνίδι της. Έτσι όμως προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα των φιλάθλων. Τους στέλνουν φυτευτούς, αλλά δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο γι΄ αυτό. Ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι γνωρίζουμε και διαιτητές και παράγοντες στην Ελλάδα, είμαι 45 χρόνια στον αθλητισμό. Ας μην κάνουμε όμως και το άσπρο - μαύρο...".

Μιλήσατε για διαφθορά σε όλα τα επίπεδα στο ποδόσφαιρο. Αλλά κάποιος, καλοπροαίρετα, θα ρωτούσε τι γίνεται και στο μπάσκετ.

"Σε όλη την κοινωνική ζωή υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα και, φυσικά, υπάρχει και στο μπάσκετ. Αλλά η κατάσταση στο μπάσκετ είναι διαφορετική και μιλάω επί τη βάση των προϋπόλογισμών. Δεν μπορώ παρά να πω ότι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, που αυτή τη στιγμή στο μπάσκετ έχουν μεγαλύτερο των 10 εκ. ευρώ προϋπολογισμό, θα κερδίσουν κατά 99% τα παιχνίδια με όλους τους αντιπάλους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια δηλαδή".

Υπάρχει η αντίληψη πώς δεν είναι δυνατόν στη χώρα που έπαιξε ο Γκάλης και το μπάσκετ έχει τεράστιες επιτυχίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ο κόσμος να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη μορφή του. Ποια είναι η άποψή σας;

"Εγώ σταμάτησα να βλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορώ πια. Ήμουν από 8 ετών στο Χαριλάου, για τον Άρη, αλλά τώρα έχω σταματήσει. Δεν μπορώ να βλέπω. Μου έχει φέρει αποστροφή. Αντίθετα όμως παρακολουθώ ποδόσφαιρο σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, το αγγλικό πρωτάθλημα (ζούνε και τα παιδιά μου στο Λονδίνο), το ιταλικό, το γερμανικό, το ισπανικό. Αλλά εδώ δεν μπορώ, δεν έχω διάθεση να δω ποδόσφαιρο, το θεωρώ χαμένο χρόνο. Και δεν το λέω από την άποψη του θεάματος, αλλά θα πρέπει να είναι στραβός ένας διαιτητής για να μη δίνει το πέναλτι σε βάρος των μεγάλων ομάδων. Δεν εστιάζω μόνο στον Ολυμπιακό. Βλέπω τον παγκόσμιο αθλητισμό και σε όλα τα αθλήματα γίνονται εκπλήξεις. Κι αυτή είναι η ομορφιά τους κιόλας. Ας δίνουν τον τίτλο στον Ολυμπιακό από την αρχή της σεζόν και ας παίζουν οι υπόλοιποι σε ένα άλλο πρωτάθλημα, για να κερδίζουν κι εκείνοι κάτι".

Οι σκέψεις που καταθέτετε στον SportDog αφορούν ανοιχτά τον Ολυμπιακό. Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι;

"Μα τα λέω όλα αυτά σαν άνθρωπος του αθλητισμού, όχι με εμπάθεια προς κάποια ομάδα. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα, σε όλα τα αθλήματα, γι΄ αυτό και παίρνω δημόσια θέση".  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags