Facebook Pixel "Bόμβα" Βίκτωρα: "Έτσι έγινε η συνάντηση με Θωμά"!
| 2016-03-11 11:30:00

"Bόμβα" Βίκτωρα: "Έτσι έγινε η συνάντηση με Θωμά"!

του Γιώργου Κτενά
"Bόμβα" Βίκτωρα: "Έτσι έγινε η συνάντηση με Θωμά"!

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος επιβεβαιώνει στον sportdog την συνάντηση του Σαββίδη με τον αδερφό του κι ανάβει φωτιές! Φοβερές ατάκες για ΕΠΟ και Κοντονή! Τι λέει για τον Πατέρα;

Άριστος γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε στον SportDog για όσα συμβαίνουν στον χώρο το τελευταίο διάστημα και έχουν προκαλέσει αναστάτωση του Έλληνες φιλάθλους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και νυν εκδότης της εφημερίδας "Άποψη", αναφέρθηκε στις ευθύνες της Πολιτείας, στην ΕΠΟ που "δεν υπάρχει στον χάρτη" και στον Κοντονή που "έχει χάσει τον μπούσουλα"!

Παράλληλα, σχολίασε την επαφή που λέγεται ότι είχε ο αδερφός του, Θωμάς, με τους Μελισσανίδη και Σαββίδη και αποκάλυψε πώς ακριβώς έγινε η συνάντηση, χωρίς, όμως, την παρουσία του Τίγρη, όπως διευκρίνισε με επανατοποθέτησή του στο SportDog. 

Στη συνέχεια, κατάθεσε κάποιες προτάσεις για ένα καλύτερο και πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα, μίλησε για τον Νικόλα Πατέρα και το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό και τέλος, ως παλαίμαχος του "τριφυλλιού", αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Είναι το φυσικό επακόλουθο μίας άρρωστης κατάστασης που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί για τον παραμικρό λόγο μία πλευρά διαμαρτύρεται και επίσης για τον παραμικρό λόγο μία άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με τίποτα από αυτά που την κατηγορούν κ.λπ.

Αυτός που μπορεί να βάλει τα πράγματα σε μία γραμμή, σε μία σειρά, είναι η ΕΠΟ. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στον χάρτη. Κανονικά ελέγχει τα πάντρα γύρω από το ποδόσφαιρο, γιατί η Σούπερ Λιγκ δεν είναι τίποτα άλλο παρά τροχονόμος κονδυλίων που διανέμει στις ομάδες. Δεν έχει αρμοδιότητες. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο της, ο μόνος δρόμος είναι η Πολιτεία που θεσπίζει τους κανόνες και νομοθετεί. Αλλά αυτή τη στιγμή η Πολιτεία κάνει τραγικά λάθη.

Δηλαδή περνάει ένα νομοσχέδιο για τη βία και παράλληλα λέει ότι η αστυνομία πρέπει να είναι εκτός γηπέδων. Άρα το νομοσχέδιο έχει αποτύχει από χέρι. Κι αν είναι να μην μπαίνει η αστυνομία στο γήπεδο, τότε γιατί ήταν η μισή αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα; Άρα μιλάμε για ένα ανεφάρμοστο μέτρο".

Είστε άνθρωπος του ποδοσφαίρου, τι πιστεύετε πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση;

"Το ζήτημα με το νομοσχέδιο και οι παρατηρήσεις που έκανα, είναι το ένα. Κάτι άλλο είναι η κριτική στην απόφαση της Πολιτείας να σταματήσει το Κύπελλο ή για μία αγωνιστική το πρωτάθλημα. Τι καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο; Το μοναδικό που μπορεί να δημιουργήσει είναι επικοινωνιακό θέμα, για να ασχολείται ο κόσμος. Γιατί σε μία Κυριακή το αρχίζουν πάλι το πρωτάθλημα, όπως έγινε πέρσι. Λες και η βία του πρωταθλήματος είναι διαφορετική από τη βία του Κυπέλλου. Έχει χάσει τον μπούσουλα ο Κοντονής και αυτά που κάνει είναι βιαστικές αποφάσεις.

Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Πολιτεία και να δημιουργήσει κανόνες που θα φέρουν την ισονομία. Ένας πρώτος κανόνας είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, για να μην βλέπουμε εδώ και 30 χρόνια τα ίδια πρόσωπα στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Γράφτηκε σα ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει επαφές με τον αδερφό σας και τον Ιβάν Σαββίδη, για θέματα του ποδοσφαίρου. Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

"Κατά καιρούς γίνεται ένα σημαντικό λάθος: Συνδέουν εμένα με τον αδερφό μου. Αυτό γίνεται εδώ γίνεται εδώ και 15 χρόνια. Προσωπικά δεν θέλω να ανακατευτώ. Από όσα μου είπε ο αδερφός μου, έγινε κάποια συνάντηση με κάποιον φίλο και εκεί βρέθηκε και ο Σαββίδης. Ένας παλιός διαιτητής προκάλεσε τη συνάντηση και βρέθηκε εκεί για 10 λεπτά ο Σαββίδης. Αυτά μου είπε ο ίδιος".

Πέρσι, τέτοια εποχή, είχε γραφτεί ξανά κάτι παρόμοιο για τον κύριο Μελισσανίδη και εσάς. Υπάρχει πιθανότητα επιστροφής σας στο ποδόσφαιρο;

"Σε καμία περίπτωση κάτω από αυτές τις συνθήκες. Άλλωστε αν πήγαινα στην ΕΠΟ, θα το έκανα μόνο για την προεδρία. Να δίνω εντολές δηλαδή και όχι να παίρνω. Αλλά όχι για να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη και, όποιος κι αν βρεθεί σε αυτή τη θέση, αν δεν έχει την εμπιστοσύνη όλων θα αποτύχει. Αν κάποιος πάει γιατί θέλει να βγάλει χαρτζηλίκι στην ΕΠΟ, εκεί υπάρχουν πολλά χαρτζηλίκια. Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη, είμαι μία χαρά τακτοποιημένος. Αλλά αν ήμουν στην ΕΠΟ, δεν θα πήγαινα να ρωτήσω τους μεγάλους για τις επόμενες κινήσεις μου. Εκείνοι θα ερχόντουσαν σε εμένα για να μου πούνε τη γνώμη τους και θα αποφάσιζα μόνος μου τι θα κάνω. Έχοντας παράλληλα την ευθύνη για το 50 - 50 στη διαιτησία. Κι ας βρίσκονται στους μεγάλους ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης"

Ποια είναι η άποψή σας γι΄ αυτά τα τέσσερα πρόσωπα που αναφέρατε, τους τέσσερις ισχυρούς άνδρες των μεγαλύτερων ομάδων στην Ελλάδα;

"Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Ο Σαββίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ και έχει βάλει 60 - 70 εκ. ευρώ. Έδωσε όραμα στον ΠΑΟΚ, όταν κινδύνευε να πέσει κατηγορία όπως η ΑΕΚ. Κατά συνέπεια το γεγονός ότι δεν ξέρει μπάλα και δεν είναι ποδοσφαιράνθρωπος, κι αυτό το λέω με την καλή έννοια, είναι ένα θέμα που πρέπει να το καταλάβουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Αν σηκωθεί και φύγει, θα παίζουν μπάλα με τον Μακεδονικό. Στα αρνητικά του είναι ότι πετάει κορώνες χωρίς νόημα, όπως ότι θέλει να εξαφανιστεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Μα είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα; Όταν φύγουν όλοι αυτοί, Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, το ποδόσφαιρο θα συνεχίζει να υπάρχει. Περαστικοί είναι όλοι τους. Αλλά ο Σαββίδης είναι μαχητικός και πρέπει να του δείξουνε εμπιστοσύνη οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

Ο Μελισσανίδης επίσης έδωσε όραμα στην ΑΕΚ, ακόμα κι αν την ανέλαβε στη Γ΄ Εθνική. Με τα Άσπρα Χώματα έπαιζε η ΑΕΚ, αλλά κατάφερε να δώσει όραμα. Αυτό που μπορείς να του καταλογίσεις είναι για τη συμπεριφορά του και για κάποιες δηλώσεις του τύπου "Κερδίσαμε τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες", που δεν του ταιριάζουν.

Ο Μαρινάκης έφτιαξε δύο κλάσεις καλύτερη ομάδα από κάθε άλλη ελληνική, οργανώθηκε στο εξωτερικό, πουλάει παίκτες, έχει ακαδημίες σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, είναι εμφανώς πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Εντάξει, θα πει κάποιος ότι το έκανε με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, ισχύουν όλα τα προηγούμενα.

Ο Αλαφούζος έσωσε τον Παναθηναϊκό από την χρεοκοπία και φέτος έβαλε αρκετά χρήματα στην ομάδα. Αλλά οι συνεργάτες που έχει είναι για τα θηρία. Όταν παίρνεις δύο κουτσούς ποδοσφαιριστές και άλλους δύο που δεν παίζουν ποτέ, τι να λέμε; Ως οπαδός όμως, γιατί έχει ένα οπαδιλίκι μέσα του, ακούει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οποίοι τα έκαναν λαμπόγιαλο στη Λεωφόρο και μετά τους έφταιγε ο Κοντονής. Όχι, η Θύρα 13 έφταιγε! Αλλά αν ήμουν εγώ στη θέση του, δεν θα έκλεινα ολόκληρη τη Θύρα 13, αλλά τη μισή! Πόσο κόσμο χωράει, 5 χιλ. εισιτήρια; Να μπαίνουν τα μισά! Κι αν συμβεί το παραμικρό στη συνέχεια, να την κλείσει ολόκληρη".

Μπορεί να υπάρξει η συμμαχία των Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη και να ανατρέψει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Την επόμενη ημέρα δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ αυτή η συμμαχία, συμμαχίες μεταξύ των μεγάλων γενικότερα δεν υπάρχουν. Το 1999 είχαν προσπαθήσει να κάνουν κάτι παρόμοιο και τους είχα πει, τότε, ότι θα αντέξουν μέχρι να σφυριχτεί το πρώτο πέναλτι. Όπως και έγινε. Είναι δέσμιοι των οργανωμένων οπαδών τους, για αυτό συμβαίνει αυτό. Ας πούμε ότι αδικεί ένας από τους μεγάλους, τότε θα βγει η Θύρα 7 ή η Θύρα 13 κ.ο.κ και θα πούνε τι κάνει ο πρόεδρός μας, δεν μας προστατεύει κ.λπ. Κι εκεί θα τελειώσει η συμμαχία".

Η επιστροφή Πατέρα είναι κάτι που "παίζει", κατά καιρούς, στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Έχετε προσωπική σχέση μαζί του, θέλετε να σχολιάσετε;

"Δεν το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Τον Νίκο Πατέρα, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό, τον έφερνε στο γήπεδο ο πατέρας του. Τον ξέρω τον Νίκο, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ούτε υπάρχει περίπτωση να βγάλει από τη θέση του τον Αλαφούζο. Είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και είναι πικραμένος που αναγκάστηκε να φύγει από την ομάδα. Αυτό ήταν το ευχαριστώ που του επεφύλαξαν για τα 14 εκ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία, το διάστημα που ήταν στην ομάδα. Περισσότερα είχε βάλει μόνο ο Βγενόπουλος. Μετά ανέλαβε ο Γόντικας με την παρεά του, για να πάνε τον Παναθηναϊκό ψηλά. Και, όπως είδαμε όλοι, τον πήγαν ψηλά...".

Έχετε παίξει μπάλα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Θέλετε να πείτε δύο λόγια και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει;

"Έχω παίξει σε τέτοιο ντέρμπι, δεν έχει καμία σχέση η βαθμολογική διαφορά των ομάδων. Σε αυτά τα ματς μπορούν να γίνουν τα πάντα. Σας θυμίζω το 0-3, πριν από λίγα χρόνια. Είναι καλύτερη και πιο μονταρισμένη ομάδα ο Ολυμπαικός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα σε τέτοιο ματς. Την πρώτη μου σεζόν στον Παναθηναϊκό, ήμασταν 15 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και παίζαμε στη Λεωφόρο. Σε εκείνο το ντέρμπι κερδίσαμε 1 - 0 με γκολ του Λουκανίδη. Για αυτό σας λέω, τέτοιου τύπου παιχνίδια έχουν άλλα χαρακτηριστικά". 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags