Facebook Pixel "Θέλω Μπεργκ Ολυμπιακό, εκνευρίζει ο Μαζουακού"!
| 2016-03-14 23:00:00

"Θέλω Μπεργκ Ολυμπιακό, εκνευρίζει ο Μαζουακού"!

του Γιώργου Κτενά
"Θέλω Μπεργκ Ολυμπιακό, εκνευρίζει ο Μαζουακού"!

Εξαιρετική ποδοσφαιρική κριτική του Ανδρέα Λοβέρδου στο SportDog για το ντέρμπι! Γιατί τα χώνει στον Σίλβα; Τι τον πειράζει στην ομάδα του; Σχόλιο για Κύζα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κοντονή!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο "Καραϊσκάκη" και σχολίασε για το SportDog το ντέρμπι των αιωνίων.

Ο γνωστός πολιτικός, μιλώντας στον Γιώργο Κτενά, αποδείχθηκε πολύ καλός γνώστης του αθλήματος και εξαιρετικός ποδοσφαιρικός αναλυτής.

Αρχικά, εξήγησε πώς και γιατί απογοητεύτηκε από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας το μεγάλο φετινό πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού (φυσική κατάσταση), ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ασκώντας κριτική στον Μάρκο Σίλβα για την αρχική ενδεκάδα.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δε δίστασε να εγκωμιάσει τον "αιώνιο" αντίπαλο, χαρακτηρίζοντας "παικταράδες" τόσο τον Μπεργκ (τον οποίο θα ήθελε στον Ολυμπιακό)  όσο και τον Βιγιαφάνες. 

Παράλληλα, αποκάλυψε την γκρίνια που ακούγεται στο Καραϊσκάκη για τον "αδιάφορο" Μαζουακού, έπλεξε το εκγώμιο του διαιτητή Κύζα, ενώ έκανε και ένα μικρό σχόλιο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. 

Όσο για τον Σταύρο Κοντονή και τις τελευταίες του αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η γνώμη που εξέφρασε μόνο θετική δεν ήταν...  

Κύριε Λοβέρδο, χθες ήσασταν στο γήπεδο, στη θύρα που πηγαίνεται πάντα και είδατε το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Μετά το ματς με την Άντερλεχτ είχα παγώσει. Και είχα μία απροθυμία σχετικά με το να πάω στο γήπεδο. Ο λόγος είναι ότι με ενόχλησε το γεγονός πως από το 65ο λεπτό οι παίκτες μας έδειξαν σα να μην έχουν καλή φυσική κατάσταση. Κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο για μία ομάδα που θέλει να κάνει ευρωπαϊκή πορεία. Με είχε ενοχλήσει και με ενοχλεί το γεγονός, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ, ότι ο Ολυμπιακός μετά το Νοέμβριο πέφτει. Κερδίζει το πρωτάθλημα πολύ νωρίς, δεν έχει εγχώριο ανταγωνισμό και ενώ θέλει να ετοιμαστεί και να αποδώσει για την ευρωπαϊκή πρόκληση, δεν τα καταφέρνει. Με το στανιό πήγα χθες, αλλά αποζημιώθηκα με την απόφαση να μείνω και να μη φύγω από το γήπεδο.

Το σχήμα που παρέταξε ο Σίλβα ήταν λάθος. Δεν είχαμε άμυνα και επίθεση, γιατί δεν είχαμε εξτρέμ να βοηθάνε στην άμυνα και την επίθεση. Από την αριστερή πλευρά που κατέβαινε ο Παναθηναϊκός, ήταν μόνος του στο γήπεδο. Ένας Σαλίνο τι να σου κάνει; Με την είσοδο του Πάρντο όμως άλλαξε το ματς, ενώ βοήθησαν πολύ και οι δύο άλλες αλλαγές. Κερδίσαμε με καθαρό τρόπο και το χθεσινό είναι ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε γιατί η νίκη ήρθε με ανατροπή. Από το κρύο στη ζέστη πήγαμε χθες. Ένας Ολυμπιακός μέτριος, χωρίς στόχους και χωρίς κάτι να μας έχει ζεστάνει, ξαφνικά κέρδισε ξανά την αγάπη των οπαδών του. Όχι ότι την είχε χάσει, αλλά με τέτοια παιχνίδια γινόμαστε ξανά περήφανοι".

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο χθες...

"Δεν ήταν γεμάτο για τους λόγους που σας εξήγησα. Προσωπικά γνωρίζω πολύ κόσμο που δεν ήρθε στο γήπεδο χθες. Έβρεχε κιόλας. Κοιτάξτε, δεν μας πείραξε ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ, αλλά ο τρόπος που αποκλειστήκαμε. Υπάρχει μία διοίκηση που πληρώνει πολλά εκ. ευρώ για ποδοσφαιριστές, δεν είναι δυνατόν να τους βλέπουμε να σέρνονται μετά το 65ο λεπτό".

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για κάποιες φάσεις, ειδικά για το πρώτο γκολ του Καμπιάσο.

"Δεν ισχύει αυτό, πρόκειται για ένα πεντακάθρο γκολ. Και στην τηλεόραση που το είδαμε μετά, δεν επηρεάζει ο Τσόρι τη φάση. Μάλιστα, κάνει κίνηση ανάποδα, προς τα πίσω, άρα δεν σχετίζεται με τη φάση. Δεν έχει δίκιο ο Παναθηναϊκός να φωνάζει γι΄ αυτή τη φάση".

Η άποψή σας για τη διαιτησία του Κύζα;

"Ήταν καλός. Σε αρκετές φάσεις, μάλιστα, μας εκνεύρισε με την ευαισθησία των σφυριγμάτων του στα φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού. Προσωπικά δεν ακολούθησα τις ύβρεις τις κερκίδας, γιατί δεν συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο έκφρασης. Αλλά γενικά ήταν καλός και θέλουμε τέτοιες διαιτησίες, ακέραιες".

Μπεργκ και Λέτο έδειξαν από την αρχή κινητικοί. Τους φοβηθήκατε; Ειδικά μήπως κάνει ζημιά ο Λέτο, που έχει και "ερυθρόλευκο" παρελθόν.

"Η αλήθεια είναι πως τρόμαξα με τον Μπεργκ. Είναι ο παίκτης που θα τον ήθελα πολύ στον Ολυμπιακό, είναι παιχτάρα και μην ξεχνάμε ότι είναι ο δίδυμος του Ιμπραΐμοβιτς στην εθνική ομάδα της Σουηδίας. Μας έβαλε χθες γκολ, όπως μας έχει βάλει κι άλλες φορές. Μάλιστα, στο μέτρο που έβλεπα το στήσιμο της ομάδας και ότι δεν προσφέρει ούτε αμυντικές ούτε επιθετικές αρετές, φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Κάποιος που ξέρει μπάλα και βλέπει, τα καταλάβαινε αυτά. Η κίνηση να βάλει στην ίδια 11άδα Φουστέρ, Φορτούνη και Τσόρι ήταν παράλογη, όχι απλώς λάθος. Όσον αφορά τον Λέτο, έχουμε ξεχάσει το ερυθρόλευκο παρελθόν του. Αλλά μαζί με τον Μπεργκ ήταν οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, που απασχολούσαν τρεις δικούς μας".

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές; Δείχνουν, ως έναν βαθμό και την ποιότητα του ρόστερ, του πάγκου τους.

"Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάθος στον πάγκο. Οι μεταγραφές που έκανε το Γενάρη, βέβαια είναι καλές. Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο ο προπονητής του έβγαλε τον Βιγιαφάνες, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Και έβαλε στη θέση του τον Εσιέν, ο οποίος νομίζω ήταν ανύπαρκτος. Και ο Μέστο ήταν καλός χθες. Ο Ολυμπιακός έχει δύο - τρεις ομάδες. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι όταν κάνεις ένα λάθος και το διορθώνεις, είσαι έξυπνος. Ήταν λάθος το σχήμα που άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός, αν ήμασταν έτσι όπως τελειώσαμε το ματς από την αρχή, θα τους είχαμε εξαφανίσει. Ήταν παράλογο να χρησιμοποιήσει Φουστέρ, Τσόρι και Φορτούνη μαζί. Κάνω ευθύτατη κριτική στον Μάρκο Σίλβα για τα λάθη που κάνει. Όπως λάθος ήταν που κράτησε στον πάγκο με την Άντερλεχτ τον Κασάμι και χρησιμοποίησε τον Ζντίελαρ. Επίσης, πάλι στον αγώνα εναντίον της Άντερλεχτ, δεν γίνεται να έχεις αυτόν τον απαθή Μαζουακού και να μην τον κάνεις αλλαγή. Η κερκίδα, για να ξέρετε, δεν θέλει να τον βλέπει. Μας εκνευρίζει η απάθεια του, η οποία εκτιμάται ως αντιπάθεια για τον σύλλογο. Το χθεσινό ματς πάντως μας ξαναζέστανε - Oλυμπιακός for ever!".

Η ποδοσφαιρική κυριαρχία που έχει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός, πιστεύετε ότι τον επηρεάζει;

"Δεν είναι καλό αυτό που γίνεται, δηλαδή να μην υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται να είμαστε αξιόμαχοι και δεν είμαστε. Δεν γίνεται από τον Δεκέμβρη να έχεις πάρει το πρωτάθλημα, γιατί μετά πώς θα είσαι ανταγωνιστικός στην ευρωπαϊκή διοργάνωση; Να βρούνε τι φταίει οι άνθρωποι του αθλήματος και να το φτιάξουν. Δεν είναι δυνατόν μία ολόκληρη χώρα να έχει μόνο μία ομάδα".

Το σχόλιό σας για τους τρεις άλλους μεγάλους, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

"Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή. Αλλά χρειάζεται χρήματα, που για την ώρα δεν τα βάζει ο πρόεδρός της. Αν τα βάλει μπορεί να φτιάξει μία περισσότερο ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός μετά τις μεταγραφές που έκανε τον Γενάρη έχει δυναμική, αυτή την ομάδα πρέπει να μην την παρατήσουν. Ο Ζέκα και ο Μπεργκ είναι πολύ καλοί παίκτες, ο Βιγιαφάνες είναι παιχτάρα. Στα σέντερ μπακ δεν ξέρω αν ο Μολέδο μπορεί να βοηθήσει, εκεί ίσως χρειάζεται δουλειά. Πιστεύω στο χτίσιμο σε αυτή την ομάδα, γιατί υπάρχουν παίκτες για να χτίσουν πάνω σε αυτούς.

Στον ΠΑΟΚ δεν ξέρω τι φταίει. Υπάρχουν χρήματα, υπάρχει σταθερή διοίκηση, δεν ξέρω. Πέρσι οι σοβαροί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, όταν ήταν ακόμα μπροστά στη βαθμολογία, έλεγαν ότι θα ξεφουσκώσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει σε αυτή την ομάδα. Θετική έκπληξη για εμένα είναι ο Πανιώνιος".

Τέλος, θα ήθελα να κάνετε ένα σχόλιο για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα ο Σταύρος Κοντονής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Ανήκω σε εκείνους που θέλουν ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οπότε πιστεύω ότι χρειάζεται να καθίσουν κάτω να τα βρούνε οι ομάδες, για να φτιάξουμε καλύτερο πρωτάθλημα. Αλλά είναι κωμικά αυτά τα πράγματα που κάνει ο κύριος Κοντονής, τον οποίο περιβάλλαμε με συμπάθεια όταν ανέλαβε. Αλλά από τις πρώτες του ενέργειες φάνηκε ότι δεν μπορεί. Ανέλαβε καθήκονται αθλητικού δικαστή, είναι δυνατόν; Το πρόβλημα είναι προσωπικότητά του, γιατί είναι εγωκεντρικός άνθρωπος. Δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, αλλά για τα θέματα της αθλητικής πρωτοβουλίας θα μιλήσουμε άμεσα στη Βουλή". 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags