Facebook Pixel Μεγάλες αποκαλύψεις για το μέλλον Σίλβα - Σάντος!
| 2016-03-16 16:00:00

Μεγάλες αποκαλύψεις για το μέλλον Σίλβα - Σάντος!

του Γιώργου Κτενά
Μεγάλες αποκαλύψεις για το μέλλον Σίλβα - Σάντος!

Θα μείνει ή θα φύγει ο Σίλβα από τον Ολυμπιακό; Τι ισχύει με το φλερτ του ΠΑΟΚ για τον Σάντος; Ο Πορτογάλος ρεπόρτερ της "A' Bola", Μίγκελ Κορέια, αποκαλύπτει στο sportdog!

Ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους τού αθλητικού Τύπου στην Πορτογαλία, ο Μίγκελ Κορέια, μίλησε στον SportDog για όλα όσα σχετίζονται με την πατρίδα του και την Ελλάδα.

Αποκάλυψε τι θα γίνει με το μέλλον του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Ακόμα, μίλησε για το ενδιαφέρον της Πόρτο να αποκτήσει τον Αμπέντ, την πιθανότητα να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας ο Κάρλος Ζέκα, ενώ σχολίασε και τα φετινά κατορθώματα του Κώστα Μήτρογλου με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Πρόκειται για μία συνέντευξη που δίνει απαντήσεις σε πολλά "ανοιχτά" θέματα που υπάρχουν στην ελληνική αθλητική επικαιρότητα, από τον έγκριτο δημοσιογράφο της "A΄ Bola"... 

Γράφονται πολλά στην Ελλάδα για το μέλλον του Μάρκο Σίλβα. Υπάρχει ενδιαφέρον από Πορτογαλία;

"Όχι από όσο ξέρω. Ξέρουμε από παλιά ότι ο πρόεδρος της Πόρτο τον αγαπάει, γιατί είναι νεαρός και μπορεί να φτάσει ψηλά. Αλλά αυτή τη στιγμή η Πόρτο έχει προπονητή, τον Πεσέιρο που είχε έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει είναι για 6 μήνες συν 1 χρόνο και ο πρόεδρος της Πόρτο έχει αποκαλύψει ότι θα συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι μαζί του. Ο προπονητής της Μπενφίκα πηγαίνει, επίσης, πολύ καλά, άρα δεν υπάρχει θέση για τον Μάρκο Σίλβα στην Πορτογαλία". 

Ποια είναι η πληροφόρηση που υπάρχει εκεί, για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό;

"Δεν πιστεύω ότι θα φύγει από την Ελλάδα, είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Από όσο γνωρίζω μάλιστα, δεν έχει πρόταση από κάποια άλλη ομάδα. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή". 

Τελευταία γράφτηκε το όνομα και του Βίλας Μπόας για τους "ερυθρόλευκους". Θα μπορούσε ένα τέτοιο όνομα, με τόσο μεγάλο συμβόλαιο, να έρθει στην Ελλάδα;

"Ο Βίλας Μπόας είναι προπονητής που αν φύγει από τη Ρωσία, θα το κάνει για να δουλέψει σε καλή ομάδα, με καλό συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγάλες ομάδες, οπότε, ναι, μπορεί και να ερχόταν. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με το μέλλον του. Δεν έχουμε ακούσει πού μπορεί να πάει, γιατί είναι νωρίς ακόμα. Θέλει να φύγει πρωταθλητής από τη Ρωσία κα αυτό τον ενδιαφέρει τώρα".

Υπάρχει θέμα για Σάντος και ΠΑΟΚ, όπως γράφει ο Τύπος στην Ελλάδα και την Πορτογαλία;

"Ο Σάντος αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Πήγε πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή το μυαλό του βρίσκεται μόνο στην εθνική Πορτογαλίας. Θέλει να πάει μακριά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας. Το όνειρό του είναι να κερδίσει το ευρωπαϊκό για πρώτη φορά με την Πορτογαλία. Μιλήσαμε μαζί του για τον ΠΑΟΚ, κι εκείνος είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από τον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιό του βέβαια τελειώνει στο τέλος του Euro. Αν τα πράγματα πάνε καλά, πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα του ανανεώσει το συμβόλαιο. Αλλά αν δεν πάει μακριά στο Euro με την Πορτογαλία, μάλλον δεν θα συνεχίσει. Τα αποτελέσματα μετράνε πάντα για έναν προπονητή στο ποδόσφαιρο".

Ένα άλλο θέμα που έχει ενδιαφέρον, είναι η πιθανότητα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα ο Ζέκα. Για να παίξει και στην εθνική ομάδα. 

"Δεν το ξέρω αυτό το θέμα. Για τον Ζέκα είναι δύσκολο να παίξει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, γιατί είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Του αρέσει που βρίσκεται στην Ελλάδα, είναι ευχαριστημένος. Αν θα κάνει αυτό που λέτε, θα είναι καλό για την εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είναι καλός παίκτης και γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί εδώ, στην Πορτογαλία, με τον Ντέκο για παράδειγμα". 

Τα ονόματα των Αμπέντ, Σιμόες και Μακ γράφτηκαν ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι της Πόρτο. Τι μπορούμε να πούμε γι΄ αυτό; 

"Έχουμε γράψει ότι όντως ο Αμπέντ ενδιαφέρει την Πόρτο. Ο Σιμόες ανέβηκε πολύ σαν παίκτης στην ΑΕΚ. Εδώ έπαιζε σε μία μικρή ομάδα. Ξέρω ότι φέτος πηγαίνει πολύ καλά. Αλλά είναι ήδη σε καλή ομάδα, με συμβόλαιο, δε νομίζω ότι θέλει να φύγει ή ότι μπορεί να τον αφήσουν. Πριν από έναν μήνα που μίλησα μαζί του, μου είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος. Ο Μακ είναι επίσης ένας καλός και γνωστός παίκτης, αλλά δεν ξέρω κάτι για ενδιαφέρον της Πόρτο. Η Πόρτο, άλλωστε, έχει λίστα με πολλούς παίκτες που παρακολουθεί".  
 
Πολύ καλή σεζόν φέτος κάνει ο Μήτρογλου με τη φανέλα της Μπενφίκα.

"Ο Κώστας κάνει πολύ μεγάλη σεζόν φέτος. Νομίζω κανένας δεν περίμενε να πάει τόσο καλά, από τον πρώτο χρόνο που ήρθε στην Πορτογαλία. Κάνει πολύ καλό δίδυμο με τον Ζόνας, ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα έχουν πάνω από 40 γκολ οι δυο τους. Πηγαίνει καλά, είναι από τους καλύτερους παίκτες της Μπενφίκα. Ξέρω ότι η ομάδα θέλει να τον αγοράσει. Ο Κώστας είναι ευχαριστημένος και θέλει να συνεχίσει εδώ. Θα δούμε τι θα γίνει". 

Ο Σάμαρης; Φέτος δεν έχει παίξει πολύ.

"Φέτος μάλλον δεν ήταν τόσο σημαντικός για την ομάδα του όσο ήταν πέρσι. Αλλά πρέπει να μετρήσουμε ότι άλλαξε ο προπονητής. Σιγά - σιγά πάει ξανά καλά και στα τελευταία ματς ανέβηκε πολύ. Πιστεύω ότι ο προπονητής του τον βλέπει σαν σημαντικό παίκτη για την Μπενφίκα αυτή τη στιγμή".  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags