Facebook Pixel «Δεν είμαι κατά της Αθήνας, χωριό η Θεσσαλονίκη»!
| 2016-03-19 14:00:00

«Δεν είμαι κατά της Αθήνας, χωριό η Θεσσαλονίκη»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δεν είμαι κατά της Αθήνας, χωριό η Θεσσαλονίκη»!

Δηλώσεις–φωτιά από τον Δημήτρη Σταρόβα στο sportdog για την κόντρα των δύο πόλεων! "Με βρίζουν οι Θεσσαλονικείς, αλλά έχουν κόμπλεξ", "Δίκαια πρωταθλητής ο Ολυμπιακός".

Διαθέτει φοβερό χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Αν έχετε ακούσει τα τραγούδια του, το έχετε σίγουρα διαπιστώσει. Οι ατάκες του τρελαίνουν κόσμο, ενώ η σάτιρά του τσακίζει κόκκαλα.

Χαιρόμαστε να τον βλέπουμε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στον ΑΝT1 και το "2Night Show", παρέα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Παράλληλα, είμαστε τυχεροί που οι "Άγαμοι Θύται" παίζουν (συνεχίζουν από τον Νοέμβριο) στην "Άνοδο" της Πειραιώς και έτσι μπορούμε να τον απολαύσουμε από κοντά.

Ο Δημήτρης Σταρόβας είναι ένας ...μύθος (που λέει και το τραγούδι του) και ο SportDog με πολύ μεγάλη χαρά επικοινώνησε μαζί του για μια απολαυστική συνέντευξη. Βλέπετε, ο "Μήτσος", εκτός από μεγάλος κιθαρίστας, (τον οποίο παραδέχονται ακόμα και μεταλλάδες), είναι και ποδοσφαιρόφιλος, φανατικός Ηρακληδέας (παρότι έχει υποδυθεί επιτυχημένα τον ΠΑΟΚτσή), δηλώνει Γιουβεντίνος και δεν περίμενε ποτέ ότι η Μπάγερν θα έκανε αυτή την ανατροπή την προηγούμενη Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Τον ξενερώνει, όπως φαίνεται, το μονοπώλιο του Ολυμπιακού, αλλά αναγνωρίζει τη διαφορά του από τους υπολοίπους. Γιατί, όμως, ασκεί σκληρή κριτική στους συμπατριώτες του, με αφορμή την αναζωπύρωση της υποφαινόμενης κόντρας Αθήνας-Θεσσαλονίκης; Όλες οι "καυτές" απαντήσεις παρακάτω... 

Το παιχνιδι Ηρακλής-Παναθηναϊκός πώς το βλέπεις;

"Δεν το έχω σε καλό να κάνω προβλέψεις. Θέλω να κερδίσουμε εννοείται...".

Παρακολουθείς ελληνικό πρωτάθλημα;

"Κοίταξε το πρωτάθλημα το είχα παρατήσει. Θα ακουστεί και λίγο εγωιστικό, από τότε που έπεσε ο Ηρακλής, δεν ασχολιόμουν. Τώρα όμως που ανέβηκε παρακολουθώ, πήγα και γήπεδο, όταν ήμουν στη Θεσσαλονίκη, στα τρία-τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Το κακό είναι ότι δεν πρόλαβα τα μεγάλα ματς. Κατά τ΄ άλλα την ...αποκλειστικότητα την έχει ο Ολυμπιακός. Είναι, όπως θεωρώ εγώ, σαν τον Μάρλον Μπράντο, τον οποίο έχω πολύ ψηλά σε εκτίμηση. Από τη μία είναι αυτός και από την άλλη όλοι οι άλλοι ηθοποιοί. Δεν το λέω αυτό κατά του Ολυμπιακού, δεν είμαι από αυτούς τους Θεσσαλονικιούς που είναι κατά των αθηναϊκών ομάδων, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει άλλη συγχρονη ή προοδευτική ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία μόνο μία ομάδα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Πρέπει να έχει και λίγο ανταγωνισμό ρε παιδί μου. Άμα ξέρεις τον πρωταθλητή από την αρχή, δεν λέει. Δικαίως βέβαια είναι πρωταθλητής. Το ρόστερ του είναι δύο κλάσεις πάνω".

Τη σύγκρουση που προέκυψε μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού πώς τη σχολιάζεις;

"Πρόσφατα μίλησα γι΄ αυτό το θέμα και παρεξηγήθηκα. Με βρίζανε κιόλας οι Θεσσαλονικείς. Εγώ όμως δεν είμαι επαγγελματίας ...συμπαθής. Το έχουμε αυτό, να ξέρεις, για όλα μας φταίει η Αθήνα και εμείς δεν κάνουμε τίποτα".

Τι είχες δηλώσει;

"Είχα πει πράγματα που πιστεύω, ότι εμείς οι Θεσσαλονικείς έχουμε ένα κόμπλεξ απέναντι στους Αθηναίους. Ότι έχει ένα συντηρητισμό η Θεσσαλονίκη που δεν ταιριάζει με το μέγεθός της. Δεν είναι χωριό. Υποτίθεται. Είναι όμως τελικά χωριό...".

Τελικά, υπάρχουν διαφορές στις σχέσεις μεταξύ Αθηναίων και Θεσσαλονικιών;

"Ζω και στις δύο πόλεις από το 2000. Τόσα χρόνια δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν Αθηναίο που να μας μισεί. Δεν μιλάμε τώρα για τους ...καμένους με την μπάλα. Αυτοί είναι οπαδοί, κάφροι. Έχουν το ίδιο καλούπι, είτε είναι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚτσής ή ...Πλατανιάς. Αυτοί είναι κολλημένοι, δεν είναι νοήμονες άνθρωποι. Αυτή η κόντρα από εμάς (τους Θεσσαλονικείς) ξεκινάει. Αν είναι κάποιος κολλημένος βλέπει μπροστά του την αλήθεια και δεν την αντιλαμβάνεται. Αν είσαι εμμονικός δεν μπορεί να σε αλλάξει ο άλλος".

Πάντως στην εκπομπή "ΤwoNight Show" παρατηρείται μία εμμονή με την πρόσκληση οργανωμένων του Ολυμπιακού...

"(γέλια) Αυτό το ανέφερα κι εγώ σαν παρατήρηση. Είπα, αφού έχουν έρθει δύο φορές, ο Τσουκαλάς και ο συνεργάτης του, θα μας χαρακτηρίσουν παράγκα του Γαύρου στο τέλος. Αλλά δεν πάει οπαδικά αυτό. Πιθανόν αν είχε ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αντίστοιχη εκπομπή θα καλούσαμε και εκείνους. Τυχαίνει να είναι γνωστός και ο άλλος με το «άντε γεια». Είναι φυγούρες χαρακτηριστικές".

Ποια προσωπικότητα γουστάρεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Τον Κούδα γνώρισα και εντυπωσιάστηκα. Τον Φυλακούρη επίσης συμπαθώ πολύ. Τα λέγαμε συχνά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Οι παλιοί, της δεκαετίας 60-70 δεν έχουν καμία σχέση. Είναι πιο καθαροί άνθρωποι, έπαιζαν με την ψυχή τους".

Έχεις υποδυθεί επιτυχημένα τον ΠΑΟΚτσή στους "10 Μικρούς Μήτσους". Ως Ηρακληδέας δυσκολεύτηκες να πιάσεις το ...φίλινγκ;

"(γέλια). Όχι μωρέ. Φαντάσου όμως, ακόμα και εκεί, με είχε κράξει ένας στο Καυταντζόγλειο. Μου λέει, «γιατί φοράς φανέλα του ΠΑΟΚ (του Γεωργιάδη), ενώ είσαι Ηρακλής;»«Γιατί είναι πιο πολλοί, ρε, οι ΠΑΟΚτσήδες από εμάς», του απάντησα".

Η δήλωση του Γκλέτσου για το ...διπλοψημένο ψάρι σε παραξένεψε;

"Εντάξει ο καθένας σε ό,τι αναφορά το τομάρι του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει".

Τί πιστεύεις ότι λείπει από την ελληνική τηλεόραση;

"Γενικώς λείπει λίγη αξιοκρατία. Δηλαδή, βλέπεις άτομα σε θέσεις, όχι επειδή ξέρουν τη δουλειά, ή αξίζουν, ή είναι γνώστες του αντικειμένου. Έχουν κάποιο γνωστό. Το κάστινγκ είναι μία περίεργη ιστορία. Όπως συμβαίνει και στην πολιτική. Ο άλλος παίρνει υπουργείο επειδή του το υποσχέθηκε κάποιος ή είναι ξάδερφος κάποιου. Δεν θα γίνεται και αυτό στην τηλεόραση; Τώρα που δεν υπάρχουν και λεφτά, είναι ακόμα χειρότερα".

Στην πολιτική πώς τη βλέπεις την κατάσταση;

"Πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος. Έχω μία άποψη, ότι όποιος και να είναι πάνω, δε θα αλλάξουν τα πράγματα σε μεγάλα ζητήματα. Το ασφαλιστικό ας πούμε. Αυτές είναι αποφάσεις προαποφασισμένες, προυπογεγραμμένες, μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Δεν μπορείς να αντισταθείς. «Αν εσύ μου χρωστάς χρήματα, μια ζωή θα σε γαμάω». Δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι. Οπότε μην έχεις την ψευδαίσθηση, ότι αν αλλάξει κάτι θα γεμίσουμε και λεφτά. Αυτές τις μαλακίες τις κάνανε παλιά. Έπαιρναν και μοίραζαν λεφτά τη δεκαετία του ΄80. Το ΠΑΣΟΚ μοίραζε λεφτά και νομίζαμε ότι ζούσαμε σαν Ελβετοί. Αυτά πληρώνουμε τώρα".

Δεν βλέπεις δηλαδή κάποια στιγμή να ορθοποδούμε;

"Θέλω να είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Κάτι θα γίνει. Η ιστορία έχει αποδείξει, όπως έχω πει και στο παρελθόν, ότι ο θεός πρέπει να είναι μισός Έλληνας. Θα τη βγάλουμε καθαρή, γιατί έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Πήγα βόλτα στο Ηράκλειο τις προάλλες με έναν φίλο μου και είδαμε κόσμο να πλακώνεται μία η ώρα τη νύχτα για να πάρουν αυτά που πετάνε στα σκουπίδια τα σούπερ μάρκετ. Έλεος!".

Ο Έλληνας πεινάει, αλλά βοηθάει τώρα με το προσφυγικό...

"Εντάξει, είμαστε καλοί άνθρωποι. Πέρα από τις μαλακίες και τους εγωισμούς που έχουμε, υπάρχει φιλότιμο. Δεν έχουμε αυτή την ψυχρότητα που έχουν άλλα κράτη. Τώρα δεν ξέρω σε πόσο καλό θα μας βγει αυτό... Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων βέβαια τα έχουμε πληρωθεί. Μη γελιέται ο κόσμος. Έχουμε πάρει λεφτά από την Ε.Ε.".

Για την επίσκεψη της Τζολί, ποια γνώμη έχεις;

"Λέμε τα καλά μας, να λέμε και τα κακά μας. Εμείς είμαστε και λίγο καχύποπτοι. Σου κάνει κάποιος καλό και λες «κουφάλα κάτι θες για αντάλλαγμα». Αυτή έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής σε αυτά τα θέματα, υιοθετεί παιδιά, τρέχει σε χώρες με προβλήματα, στην Αφρική. Το κάνει αυτό, προφανώς γιατί το πιστεύει. Εγώ την εκτιμώ".

Πρώτα την εκτιμάς ως γυναίκα όμως, έτσι;

"Είναι λίγο αδύνατη για τα γούστα μου. Αλλά όχι δεν θα έλεγα...".
 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags