Facebook Pixel Ατάκα-φωτιά Πράσινου: Στον Ολυμπιακό ο Μπεργκ...
| 2016-04-19 12:15:00

Ατάκα-φωτιά Πράσινου: Στον Ολυμπιακό ο Μπεργκ...

του Γιώργου Κτενά
Ατάκα-φωτιά Πράσινου: Στον Ολυμπιακό ο Μπεργκ...

Δήλωση που θα συζητηθεί από επιθετικό που έχει δοξαστεί στο «τριφύλλι» για τον μεγάλο Σουηδό άσο και τον αιώνιο αντίπαλο! "Σκεφτόταν μεταγραφή φέτος, μένει μέχρι να φύγει"!

Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε στο SportDog ο Χρήστος Δημόπουλος για τον Μάρκους Μπέργκ, καθώς είπε πως αν ο Σουηδός φορ έπαιζε στον Ολυμπιακό, θα είχε ακόμα καλύτερη απόδοση.

Ο παλαίμαχος φορ του Τριφυλλιού είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να σχολιάσουν την εντυπωσιακή απόδοση του Μπεργκ, εναντίον του Πανθρακικού, ενώ είπε γενικότερα μεγάλες αλήθειες για τον Παναθηναϊκό και το ρόστερ του.

Αποθέωσε τον Σουηδό φορ, ερμήνευσε από άλλη σκοπιά τη δήλωση για το μέλλον του και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Σεμπάστιαν Λέτο. Έδωσε μεταγραφικές κατευθύνσεις ενόψει του καλοκαιριού και σχολίασε την παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι στην άκρη του "πράσινου" πάγκου.

Κάθε απάντησή του έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς συνδέεται με τον μοναδικό τρόπο που σχολιάζει τα πράγματα. Διαβάστε τη συνέντευξη... 

Την Κυριακή ο Μπεργκ πέτυχε 5 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Έστω κι αν αντίπαλος ήταν ο υποβιβασμένος Πανθρακικός, πόσο δύσκολο είναι για έναν σέντερ φορ να πετύχει 5 γκολ;

"Δεν είναι δύσκολο, το πιο εύκολο πράγμα είναι. Αρκεί να είναι σε φόρμα και να του βγούνε οι φάσεις. Εντάξει, θα μου πεις ότι έπαιζε με τον Πανθρακικό. Αλλά ο Μπεργκ είναι πολύ καλός παίκτης, παικταράς. Φέτος βέβαια δεν έπαιξε την μπάλα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να σκεφτόνταν και τη μεταγραφή, βέβαια, να ήθελε να φύγει".

Με αφορμή αυτό που είπατε στο τέλος, πώς σχολιάζετε τη δήλωση που έκανε μετά το τέλος ματς... "Ελπίζω να είμαι εδώ και την επόμενη χρονιά";

"Ελπίζω... Αν είναι να ελπίζει, ζήτω που καήκαμε! Για να το λέει σημαίνει ότι μένει... μέχρι να φύγει".

Στη διάρκεια της σεζόν έγινε πολλές φορές σύγκριση ανάμεσα σε Μπεργκ - Ιντέγιε. Πιστεύετε πως αν είχε τον Μπεργκ ο Ολυμπιακός, θα έκανε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη;

"Ναι, σίγουρα. Το πιστεύω αυτό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να φύγει ο Μπεργκ για να πάει στον Ολυμπιακό. Αλλά στον Ολυμπιακό θα έπαιζε καλύτερη μπάλα και ο ίδιος, γιατί θα έβρισκε καλύτερους συμπαίκτες για να τον αξιοποιήσουν. Ο Μπερκ μέσα στη μεγάλη περιοχή είναι... γκολ! Έχει καλό κεφάλι, δεξί και αριστερό πόδι".

Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και ο Σεμπάστιαν Λέτο.

"Αυτό το παιδί είχε βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό και στην πρώτη του θητεία. Μακάρι να μείνει και μετά το καλοκαίρι, να κάνει προετοιμασία με την ομάδα, να έχει την υγεία του και να παίξει ξανά μεγάλη μπάλα".

Με αφορμή την εμφάνιση των Λέτο, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες κ.ά., υπάρχει πάλι στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού η υπόσχεση για την επόμενη σεζόν. Μήπως όμως έχει κουράσει αυτό το "του χρόνου" μετά από κάθε αποτυχημένη σεζόν;

"Για να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, πρέπει να πάρει παιχταράδες στο ρόστερ του. Και όχι μόνο σε μία ή δύο θέσεις: Σε όλες τις γραμμές θέλει ενίσχυση και μάλιστα να είναι παιχταράδες, όχι ελεύθεροι ή τραυματίες που αποθεραπεύονται. Θέλει δύο σέντερ φορ και όχι έναν, ανεξάρτητα από τον Μπεργκ. Θέλει ένα μεγάλο δεκάρι, γενικά χρειάζεται παίκτες που να μην είναι της σειράς".

Πιστεύετε ότι ο Αντρέα Στραματσόνι μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον τίτλο;

"Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη ο συγκεκριμένος προπονητής. Δεν μου αρέσει και είναι κάτι που το δήλωσα και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν είπε ότι κατέβηκε για την ισοπαλία και, τελικά, έφαγε τρία γκολ". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags