Facebook Pixel Έξαλλος Τίγρης για Διαμαντίδη: Δεν είδαν τον Κόμπε;
| 2016-05-10 13:45:00

Έξαλλος Τίγρης για Διαμαντίδη: Δεν είδαν τον Κόμπε;

του Γιώργου Κτενά
Έξαλλος Τίγρης για Διαμαντίδη: Δεν είδαν τον Κόμπε;

Ξέσπασμα του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο Sportdog για όσα έγιναν στο Άρης - Παναθηναϊκός! Τι λέει για την εξέδρα και τι για τον αρχηγό του Τριφυλλιού; "Δεν έχουμε παιδεία στην Ελλάδα".

Με τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς καμία περιστροφή ή φόβο μίλησε στο SportDog ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό και όσα έγιναν εκεί.

Ο πεπειραμένος προπονητής, που δήλωσε ευτυχισμένος που βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Ηρακλή και εργάζεται υποδειγματικά, αναφέρθηκε στην αλητεία λίγων οπαδών εναντίον του Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας ότι ο μεγάλος άσος του Τριφυλλιού έπρεπε να είχε την αντιμετώπιση του Κόμπε Μπράιντ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ήττα των "πράσινων", χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τελείως άσχετους εκείνους που έβλεπαν "σκούπα" του Παναθηναϊκού στη σειρά με τον Άρη.

Ακόμα, σχολίασε την επιστροφή των Πεδουλάκη και Παππά στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας τον Άρτζι ατού για τους "πράσινους", ενώ δεν δίστασε να χρίσει τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθήματος.

Πώς είδατε το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό χθες; Κάποιες φωνές, στην αρχή της σειράς, μιλούσαν για "σκούπα" από την πλευρά των "πράσινων".

"Αυτοί που λένε για σκούπες και διάφορα άλλα τέτοια όσον αφορά τον Άρη, πρέπει να είναι τελείως άσχετοι από μπάσκετ. Σαφώς έχει πληρέστερο ρόστερ ο Παναθηναϊκός, αλλά μέσα στην έδρα του ο Άρης είναι δυνατός και ανταγωνιστικός. Περίμενα τη νίκη του Άρη και το είχα δηλώσει πριν από το ματς. Αλλά και τον Παναθηναϊκό τον περίμενα καλύτερο, δεν ξέρω πόσο επηρέασε την ομάδα η απουσία του Καλάθη και του Γιάνκοβιτς αλλά και ο Άρης είχε τρεις σπουδαίες απουσίες. Μάλιστα, αν βάλουμε σε αντιπαραβολή τις απουσίες των δύο ομάδων, του Άρη μετρούσαν περισσότερο γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πιο δυνατή ομάδα.

Δεν αντέδρασε σωστά ο Παναθηναϊκός, γιατί ο Άρης τη νίκη του τη στήριξε πολύ στο γεγονός ότι έπαιξε καλή άμυνα, επιθετική, με αλλαγές, βοήθειες κ.λπ. Περίμενα να αντιδράσει πιο σωστά ο Παναθηναϊκός και να παίξει κοντά στο καλάθι. Κάτι που δεν έκανε και του στοίχισε το ματς. Θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τον Ραντούλιτσα.

Θα είναι πολύ δύσκολο το επόμενο ματς, γιατί ο Παναθηναϊκός θα δει τι δεν πήγε καλά και θα ψάξει να βρει λύσεις. Δεν θα είναι εφησυχασμένος από την εικόνα που είχε ο Άρης στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο του Άρη δίνει πολύ μεγάλη ενέργεια στην ομάδα και, κυριολετικά θα μπορούσα να πω, επηρεάζει σε πολύ σημαντικό βαθμό την αντίπαλη ομάδα".

Το γήπεδο του Άρη δίνει όντως ενέργεια και ώθηση στην ομάδα, αλλά χθες είδαμε σε αυτό το ίδιο γήπεδο κάποιες συμπεριφορές από τους οπαδούς, που δεν τιμούν κανέναν.

"Αυτή την ερώτηση δεν θα έπρεπε να την κάνετε σε εμένα, γιατί είναι γνωστό ότι είμαι κάθετος σε αυτά τα θέματα. Δεν ταιριάζουν σε κανένα γήπεδο, δεν ταιριάζουν τέτοιες συμπεριφορές στον αθλητισμό. Σε κανέναν αθλητή και πολύ περισσότερο στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει τεράστια προσφορά, έχει τιμηθεί και τον έχουν κατατάξει στους μύθους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχουμε τις εικόνες από τον παγκόσμιο αθλητισμό, που δείχνουν τον δρόμο: Τόσο στο ποδόσφαιρο με την Τσέλσι, αλλά και με την αποχώρηση του Κόμπε Μπράιαντ από την ενεργό δράση. Που όπου κι αν πήγε, σε όποιο γήπεδο, έφυγε με βραβεία και αποθεώση. Αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε στην Ελλάδα και όχι την αλητεία που προσπαθούν να επιβάλλουν οι λίγοι, χωρίς να υπάρχουν μέτρα για να αποτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές και καταστάσεις".

Πιστεύε ότι θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη ο Άρης, επίσημα, για όσα συνέβησαν;

"Δε νομίζω ότι έχει υιοθετηθεί αυτή η συμπεριφορά από τον επίσημο Άρη, ούτε από το σύνολο του κόσμου. Αλλά αυτό που πάσχει η ελληνική κοινωνία είναι η παιδεία. Κι αυτό νομίζω πως τα λέει όλα".

Στον Παναθηναϊκό, το τελευταίο διάστημα, έγιναν αρκετές αλλαγές. Για παράδειγμα η επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη.

"Χάρηκα με την επιστροφή του Αργύρη, γιατί ένας ακόμα Έλληνας προπονητής επανήλθε σε μεγάλη ομάδα. Η επιλογή του προηγούμενου προπονητή και όλου του επιτελείου του, δεν ήταν σωστή για τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό αποδείχτηκε τόσο από τις επιλογές όσο και από τα αποτελέσματα".

Επιστροφή Παππά στον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλη επένδυση σε κάποια ελληνόπουλα τα τελευταία χρόνια και θα έπρεπε να τους δοθούν οι απαραίτητες ευκαιρίες. Κι αυτός νομίζω πως είναι ο στόχος, από τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω για ποιον λογο παροπλίστηκε ο Παππάς, αν και είναι ένας από τους καλούς Έλληνες παίκτες, που έχει φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα. Εκτιμώ ότι και αγωνιστικά θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και είναι μία πολύ χρήσιμη λύση, γιατί σε σχέση με Πάβλοβιτς που πήρε 100 ευκαιρίες, ο Παππάς δεν πήρε σχεδόν καμιά".

Στους τελικούς τι βλέπετε; Αν υποθέσουμε ότι θα βρεθούν εκεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

"Για τους τελικούς είναι ακόμα νωρίς. Η πρώτη εκτίμηση, γιατί έχω το θάρρος της γνώμης χωρίς ιδιοτελή κριτήρια, είναι ότι το προβάδισμα και λόγω έδρας και λόγω αγωνιστικής κατάστασης, το έχει ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ένα πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε ο Αργύρης, που έχει πάρει πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, με το υλικό που έχει, την αγωνιστική του παρουσία και με το πλεονέκτημα έδρας, έχει το αβαντάζ. Αν προσέξει μπορεί να τα καταφέρει". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags