Facebook Pixel "Μίλησαν Πόρτο-Σίλβα, κλείνει σε ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια"!
| 2016-06-01 00:15:00

"Μίλησαν Πόρτο-Σίλβα, κλείνει σε ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια"!

του Γιώργου Κτενά
"Μίλησαν Πόρτο-Σίλβα, κλείνει σε ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια"!

Σημαντικές αποκαλύψεις στο sportdog, από τον Πορτογάλο δημοσιογράφο, Μίγκελ Κορέια, για τον προπονητή του Ολυμπιακού, την καριέρα του Πορτογάλου αστέρα και πολλά άλλα!

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα είπε στο sportdog ο γνωστός Πορτογάλος δημοσιογράφος της "A' Bola", Μίγκελ Κορέια, με αφορμή την απόλυση του Ζοσέ Πεσέιρο από την τεχνική ηγεσία της Πόρτο και τα νέα ρεπορτάζ που θέλουν τον Μάρκο Σίλβα υποψήφιο για τον πάγκο των "Δράκων".

Ο κύριος Κορέια ξεκαθάρισε οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα, αποκαλύπτοντας, πάντως, επαφές των δύο πλευρών, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην πιθανότητα παραμονής του Ερνάνι στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο ελληνικό διαβατήριο του Κάρλος Ζέκα, αλλά και στον Βίτορ και το νέο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Αποκάλυψε ακόμα τι θα γίνει με το μέλλον του Φερνάντο Σάντος, αλλά και πως Αντελίνο Βιεϊρίνια θα κλείσει την καριέρα του στον Δικέφαλο. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην επισημοποίηση της πρόσληψης του Ζοσέ Μουρίνιο από τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, ενώ σχολίασε τόσο την εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και πόσο σημαντική είναι η παρουσία του για την Πορτογαλία στο Euro που πλησιάζει.

Σήμερα διαβάσαμε ότι απολύθηκε, επίσημα, ο Ζοσέ Πεσέιρο και κάποια Μέσα το έχουν συνδέσει με το πρόσφατο δημοσίευμα της Diario Noticias, για Μάρκο Σίλβα και την Πόρτο. Μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο;

"Ο καινούργιος προπονητής της Πόρτο θα είναι, πιθανότατα, ο Νούνο Εσπίριτο που είχε αναλάβει τη Βαλένθια και παλιότερα βρέθηκε σα βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό. Αυτή την εδβοδμάδα αναμένεται να το ανακοινώσουν, μάλλον μέχρι την Παρασκευή. Κάποιοι συνεχίζουν να γράφουν για τον Σίλβα, αλλά νομίζω πως το συγκεκριμένο θέμα έχει κλείσει. Η Πόρτο ήθελε τον Σίλβα, πιστεύω ότι έχουν μιλήσει, αλλά ο Μάρκο έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για έναν χρόνο, ενώ ο Νούνο Εσπίριτο είναι ελεύθερος. Άρα είναι ευκολότερο να υπογράψει συμβόλαιο. Ο Νούνο, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά την Πόρτο γιατί έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της, ενώ πήγε καλά και στη θητεία του στη Βαλένθια".

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει ανοιχτά θέματα έτσι κι αλλιώς με την Πόρτο, δεδομένου ότι υπάρχει η πιθανότητα ανανέωσης δανεισμού του Ερνάνι.

"Ο Ερνάνι ανήκει στην Πόρτο. Άρα πρέπει πρώτα από όλα ο νέος προπονητής της Πόρτο να πει αν τον θέλει ή αν θα τον δώσει ξανά δανεικό. Τότε μπορεί ο Ερνάνι να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, ως δανεικός και τη νέα περίοδο. Από ό,τι ξέρω του άρεσε που έπαιξε στον Ολυμπιακό".

Μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, την περασμένη Κυριακή, ο Κάρλος Ζέκα αποκάλυψε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση ελληνικού διαβατηρίου.

"Δεν θυμάμαι κανένας Πορτογάλος να έχει παίξει σε άλλη εθνική ομάδα. Ο Ζέκα θα γράψει ιστορία αν παίξει στην εθνική Ελλάδας. Για εκείνον είναι καλό γιατί βρίσκεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, πέντε χρόνια, είναι σαν Έλληνας. Και θα είναι πολύ ευχαριστημένος να βοηθήσει την εθνική ομάδα".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και τι θα συμβεί με το μέλλον του Φερνάντο Σάντος...

"Από όσο γνωρίζω το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, αλλά έχει συμφωνήσει με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας και θα συνεχίσει στην εθνική. Ξέρουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο, πολλά θα κριθούν και από την παρουσία της Πορτογαλίας στο Euro. Αλλά μιλάνε ήδη για νέο συμβόλαιο. Υπάρχει η πίστη ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τα ημιτελικά, αν πάνε όλα καλά. Αλλά πρέπει να μάθουμε πώς ακριβώς είναι ο Ρονάλντο, ποια είναι η κατάστασή του. Γιατί το 60% αυτής της ομάδας είναι ο Ρονάλντο".

Η αλήθεια είναι πως στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η απόδοση του Ρονάλντο δεν ήταν η συνηθισμένη. Αλλά πέτυχε το πέναλτι που χάρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης το Κύπελλο.

"Όλος ο κόσμος στην Πορτογαλία είναι ευχαριστημένος από αυτό. Αλλά ξέρουν όλοι ότι δεν είναι στο 100% του επιπέδου που έχουμε συνηθίσει. Τώρα θα έχει χρόνο για να ξεκουραστεί και να πάει καλύτερα μετά από τον τελευταίο τραματισμό. Μέχρι 14 Ιουνίου, που είναι το πρώτο παιχνίδι της Πορτογαλίας εναντίον της Ισλανδίας, όλοι πιστεύουν ότι θα είναι έτοιμος".

Υπάρχει κάποια πληροφορία παραπάνω στην Πορτογαλία, για το μέλλον του Βίτορ; Στην Ελλάδα το όνομά του έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό.

"Ο ΠΑΟΚ τού έχει καταθέσει πρόταση για νέο συμβόλαιο, αλλά ακόμα δεν τους έχει απαντήσει ο Βίτορ. Η ομάδα του δεν είχε τελειώσει ακόμα τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ και το μυαλό του ήταν μόνο πώς θα κερδίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Τώρα, θα τους πει ακριβώς τι θα κάνει. Πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την πρώτη θέση, μάλλον θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη. Αλλά έχει προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού".

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, είπε ανοιχτά ότι θέλει να κερδίσει πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Άρα η επιστροφή του πρέπει να θεωρείται σίγουρη;

"Ο Βιεϊρίνια πέρασε πολύ ωραία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Όπως ξέρετε είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και έχει την Ελλάδα στην καρδιά του. Κανονικά πιστεύω πως όταν φύγει από Βόλφσμπουργκ, θα τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Αλλά πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε αυτό, γιατί έχει συμβόλαιο άλλα δύο χρόνια στη Γερμανία".

Το σχόλιό σας για την, επίσημη πλέον, συμφωνία του Μουρίνιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

"Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και έπρεπε να πάει σε μία μεγάλη ομάδα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη ομάδα, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει μόνο ένα Κύπελλο. Ο Μουρίνιο γνωρίζει πολύ καλά το ποδοσφαιρο στην Αγγλία και είναι ο σωστός άνθρωπος για να κάνει μεγάλη δύναμη ξανά τη Γιουνάιτεντ. Δεν θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θεωρώ ότι είναι φαβορί για να κερδίσει το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags