Facebook Pixel Μεγάλο deal με το ΣΕΦ ετοιμάζουν οι Αγγελόπουλοι!
| 2016-06-07 11:15:00

Μεγάλο deal με το ΣΕΦ ετοιμάζουν οι Αγγελόπουλοι!

Μεγάλο deal με το ΣΕΦ ετοιμάζουν οι Αγγελόπουλοι!

Το σχέδιο των μεγαλομετόχων του Ολυμπιακού για ένα ιδιόκτητο, υπερσύγχρονο γήπεδο επιπέδου ΝΒΑ! Tο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τον Γιάννη Παπαγιάννη για τον SportDog. 

Μπορεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του μπασκετικού Ολυμπιακού να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός σχεδιάζουν το μέλλον της ομάδας και στο γηπεδικό.

Οι Αγγελόπουλοι είναι γνωστό ότι λατρεύουν το ΣΕΦ, αλλά πιστεύουν ότι θέλει ανακαίνιση και αναζητούν μια πιο καυτή έδρα. Ένα πιο "στενό" γήπεδο με σύγχρονες προδιαγραφές που θα μπορεί να γίνει πραγματική έδρα για τον Ολυμπιακό.

Παλαιότερα είχαν ξεκινήσει επαφές με την πολιτεία για να την εξαγορά του κλειστού στο Ελληνικό. Είναι γνωστό ότι το γήπεδο ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αν και δεν κατέθεσε τελικά επίσημη πρόταση, το ήθελε να το εκμεταλλεύεται σα να είναι δικό της με μια συμφωνία που θα κρατούσε δεκαετίες, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν και με άλλα γήπεδα της χώρας.

Η λύση εκείνη δεν περπάτησε. Με το πέρασμα των χρόνων οι Αγγελόπουλοι εγκατέλειψαν την ιδέα για ιδιόκτητο γήπεδο. Μέχρι που άλλαξαν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα μέσα από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που υπογράψαμε και μέσα από τα προαπαιτούμενα που ζήτησαν οι δανειστές.

Σήμερα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανήκει στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό την άνοιξη θα γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ενιαία μελέτη του χώρου ώστε να πουληθεί όλο μαζί στον ανοικτό διαγωνισμό που θα γίνει στις αρχές του φθινοπώρου.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, το ΣΕΦ, όπως και άλλα γήπεδα, δεν πρόκειται να μείνουν στον κρατικό έλεγχο. Θα περάσουν μέσω ανοικτών διαγωνισμών σε ιδιώτες γιατί αυτή είναι η μνημονιακή υποχρέωση που έχουμε υπογράψει στην τελευταία συμφωνία.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Αγγελόπουλοι θέλουν να αγοράσουν και να κάνουν ιδιόκτητο γήπεδο το ΣΕΦ. Να το αγοράσουν μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και με ευνοϊκούς όρους που θα συμπεριλαμβάνει μόλις το 30% προκαταβολή και εξόφληση σε πολλά χρόνια.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο μπασκετικό γήπεδο επιπέδου ΝΒΑ, καταστήματα και χιλιάδες θέσεις παρκινγκ μαζί με αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου στην περιοχή του ΣΕΦ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αγγελόπουλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις της τελευταίας συμφωνίας και να αγοράσουν το φιλέτο του ΣΕΦ όπως συνέβη με το Ελληνικό. Στόχος, ο Ολυμπιακός να έχει το δικό του γήπεδο και να το αξιοποιήσει εμπορικά αποφέροντας έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα, με εξαίρεση το εσωτερικό του γηπέδου του ΣΕΦ, ο περιβάλλοντας χώρος είναι πλήρως εγκαταλελειμμένος. Η εγκατάλειψη των εν λόγω χώρων συντείνει μεταξύ άλλων και στην αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Χρήστες ναρκωτικών, εγκληματικά στοιχεία, τσαντίρια αθίγγανων και βρώμα παντού είναι η εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Με τη νέα συμφωνία αυτά τα γήπεδα, όπως θα συμβεί και με το ΟΑΚΑ, θα πωληθούν με διαδικασίες fast track.

Οι Αγγελόπουλοι το σκέφτονται και νομίζω ότι δεν πρόκειται να χάσουν την ευκαιρία. Μια ευκαιρία που μαζί με μια συνολική ανακατασκευή του γηπέδου θα τους αποφέρει με σωστή αξιοποίηση πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Για να δούμε, τι θα δούμε...
 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags