Facebook Pixel "Όχι με Καπίνο! Τα ίδια έκανε ο Ζαρντίμ, του τα 'λεγα"!
| 2016-09-14 12:45:00

"Όχι με Καπίνο! Τα ίδια έκανε ο Ζαρντίμ, του τα 'λεγα"!

του Γιώργου Κτενά
"Όχι με Καπίνο! Τα ίδια έκανε ο Ζαρντίμ, του τα 'λεγα"!

Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων των "ερυθρολεύκων", Βασίλης Αλεξούδης, κρούει το καμπανάκι τού κινδύνου με αφορμή την απόφαση τού Πάουλο Μπέντο ενόψει της Ευρώπης!

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού, με αφορμή όσα έχουν γίνει γνωστά για την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να χρησιμοποιήσει εναντίον της Γιουνγκ Μπόις τον Νικόλα Λεάλι κάτω από τα δοκάρια.

Ο Πορτογάλος προπονητής προσανατολίζεται, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από του Ρέντη, να δώσει τη φανέλα τού βασικού στον Ιταλό τερματοφύλακα, στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ. Το οποίο, μάλιστα, γίνεται εκτός έδρας...

Έτσι, ακούγονται πολλά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς η θέση τού τερματοφύλακα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι ένα από αυτά, ίσως το κυριότερο, είναι η σταθερότητα που προκύπτει μέσα από τον αγωνιστικό ρυθμό.

Είναι αρκετά τα παραδείγματα τερματοφυλάκων, που ακόμα κι αν δεν είχαν τεράστιο ταλέντο ή κορυφαίες ικανότητες, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν σπουδαίες σεζόν επειδή ένιωσαν στήριξη και βρήκαν ρυθμό μέσα από τους αγώνες.

Στήριξη που αναμενόταν να υπάρξει φέτος προς τον Στέφανο Καπίνο, καθώς ήταν ο εκλεκτός για να διαδεχθεί τον Ρομπέρτο στη θέση του βασικού. Όπως και έγινε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, με τον νεαρό γκολκίπερ να πιάνει ρυθμό και να έχει σημαντική παρουσία στην 11άδα των "ερυθρόλευκων".

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι ο Πάουλο Μπέντο έχει αποφασίσει να δώσει γάντια βασικού στον Νικόλα Λεάλι, στο παιχνίδι εναντίον της Γιουνγκ Μπόις και ο SportDog επικοινώνησε με τον πεπειραμένο προπονητή τερματοφυλάκων Βασίλη Αλεξούδη, με θητεία στο προπονητικό τιμ τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, για να μας πει την άποψή του...

"Είναι λάθος απόφαση από την πλευρά τού προπονητή, αν γίνει κάτι τέτοιο. Το έκανε και ο Ζαρντίμ με τον Κάρολ και τον Μέγιερι όταν ήμουν στον Ολυμπιακό και ήταν λάθος. Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει ρυθμό, αν τη μία χρησιμοποιεί βασικό τον έναν και την άλλη τον άλλον, πώς θα πιάσουν ρυθμό ο ένας ή ο άλλος; Πώς θα δώσει φανέλα βασικού, αν τελικά το κάνει, σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι σε τερματοφύλακα που δεν έχει ρυθμό; Κι αν το κάνει, δε θα πρέπει μετά να τον βάλει να παίξει ξανά την Κυριακή;", ήταν το αρχικό σχόλιό του.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Ένας τερματοφύλακας, ακριβώς λόγω τής θέσης του, χρειάζεται ειδική διαχείριση. Του κόβει τον ρυθμό μία τέτοια απόφαση του προπονητή, κάτι που είχα πει τότε και στον Ζαρντίμ. Αλλά εκείνος έκανε τού κεφαλιού του, γιατί ήθελε να τα έχει καλά με όλους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags