Facebook Pixel Ο γρήγορος, ο έξυπνος και το ...αίμα για Φορτούνη!
| 2016-09-21 12:15:00

Ο γρήγορος, ο έξυπνος και το ...αίμα για Φορτούνη!

του Γιώργου Κτενά
Ο γρήγορος, ο έξυπνος και το ...αίμα για Φορτούνη!

Ο τεχνικός διευθυντής τού Απόλλωνα Σμύρνης, που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, Παύλος Μυροφορίδης, αναλύει τους Πασιένσια, Ρομάο. Τι είδε ανάμεσα σε Μπέντο-Φορτούνη;

Άκρως ενθαρρυντικά ήταν τα σχόλια τού Παύλου Μυροφορίδη στο SportDog, για τον Γκονσάλο Πασιένσια και την παρουσία του στο χθεσινό φιλικό τού Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ελαφράς Ταξιαρχίας αναφέρθηκε στον Πορτογάλο φορ και τα στοιχεία του που ξεχώρισε, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη στήριξης τού Κώστα Φορτούνη από τον Ολυμπιακό, ακόμα και με... αίμα.

Αναφέρθηκε στον Πάουλο Μπέντο και τη σχέση του με τον Έλληνα άσο, μίλησε για τους πιτσιρικάδες των Πειραιωτών που πήραν μέρος χθες στο παιχνίδι και είχε μόνο κολακευτικά λόγια για τους Ρομάο και Μπουχαλάκη.

Τέλος, μας μίλησε για τον Απόλλωνα και τους φετινούς στόχους, καθώς η ομάδα έχει ρόστερ που θα μπορούσε άνετα να σταθεί ακόμα και στη Σούπερ Λιγκ.

"Ο Πασιένσια είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αλλά σε ένα φιλικό παιχνίδι όλοι μπορούν να κάνουν ...θαύματα. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει στα επίσημα παιχνίδια. Πάντως, σε γενικές γραμμές από τα στοιχεία του που είδα, πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό, με γρήγορη σκέψη και γρήγορη εκτέλεση. Έχει το πακέτο για να κάνει καλή καριέρα", ήταν το αρχικό σχόλιο του κύριου Μυροφορίδη στο SportDog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν μπορεί ο Πορτογάλος να γίνει ο βασικός επιθετικός τού Ολυμπιακού:

"Ό,τι και να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, θα κάνουμε λάθος. Η καθημερινότητα ενός ποδοσφαιριστή είναι αυτή που θα δείξει τι μπορεί να πετύχει στην καριέρα του. Πολύ περισσότερο για να υποστηρίξουμε ότι μπορεί να αφήσει στον πάγκο αξιόπιστες λύσεις που έχει ο Ολυμπιακός στην επίθεσή του, όπως ο Καρντόσο και ο Ιντέγε. Έχει όλα τα προσόντα πάντως για να εξελιχθεί και να κάνει καριέρα".

Πώς είδατε την παρουσία τού Φορτούνη στο φιλικό;

"Ο Φορτούνης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο τού Ολυμπιακού αλλά και της χώρας. Πρέπει να στηριχτεί με αίμα, να τον βοηθήσουν άπαντες στον Ολυμπιακό. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί, αντίθετα έχει τεράστια ποιότητα και είναι αμαρτία να χάσει και η Εθνική ομάδα τέτοιον ποδοσφαιριστή. Είναι από εκείνους που μπορούν να διαφημίσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό".

Πώς ήταν η σχέση με τον προπονητή του, στη διάρκεια του αγώνα;

"Διέκρινα ότι ο Μπέντο είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής. Ξέρει τη δουλειά του και είναι αξιόλογος, φαίνεται ότι το έχει σαν προπονητής. Δεν ξέρω τι σχέση που είχαν, αν υπήρχαν θέματα μεταξύ τους κ.λπ., αλλά εγώ δε διέκρινα ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα".

Τους μικρούς τού Ολυμπιακού, Μανθάτη, Τσιμίκα, Νικολάου, πώς τους είδατε;

"Γενικά ήταν όλοι καλοί, έχουν ποιότητα. Αλλά το θέμα είναι να στηριχτούν από τον Ολυμπιακό, αυτό είναι το βασικό. Αν στηριχτούν μοιραία θα κερδίσει και ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν στηριχτεί και παίξει ένα Ελληνόπουλο, είναι μεγαλύτερο κέρδος από το να παίζει ένας μέτριος ξένος ποδοσφαιριστής".

Η εικόνα που σχηματίσατε για τον Ρομάο;

"Ένας πάρα πολύ έξυπνος παίκτης, που κάλυψε άψογα τη θέση του και όποιον βαθμό ανετοιμότητας μπορεί να είχε".

Πώς είδατε τον Μπουχαλάκη στη θέση τού αριστερού εξτρέμ;

"Ήταν εξαιρετικός χθες στο παιχνίδι του. Ήταν από τους παίκτες που αγωνίστηκαν και ήταν φανερό ότι το ευχαριστήθηκαν που έπαιξαν".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον Απόλλωνα και τον φετινό του στόχο.

"Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, η άνοδος. Αλλά πέρα από αυτό, μας ενδιαφέρει να μπορέσουμε να έχουμε ομάδα που να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά. Ο στόχος λοιπόν είναι να επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που έρχεται. Το ρόστερ μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνο πολλών ομάδων της Σούπερ Λιγκ, αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Μέσα μου θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ καλή ομάδα και είναι θέμα καθαρά δικό μας το πού μπορούμε να φτάσουμε. Εντάξει, δεν μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις: Στόχος είναι να είμαστε την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λιγκ. Γιατί από αυτό που βλέπουμε ότι έχουμε, δεν υπάρχει κάτι να ζηλέψουμε από τις υπόλοιπες ομάδες. Αρκεί να αρχίσει κάποια στιγμή το πρωτάθλημά μας...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Φταίει ο Κωστής" - "Το πιο ισχυρό σουτ στην Ευρώπη"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags