Facebook Pixel «Σοκαρίστηκα όταν είδα δύο παίκτες τής ΑΕΚ να...»!
| 2016-10-03 23:00:00

«Σοκαρίστηκα όταν είδα δύο παίκτες τής ΑΕΚ να...»!

του Γιώργου Κτενά
«Σοκαρίστηκα όταν είδα δύο παίκτες τής ΑΕΚ να...»!

Ο διευθυντής τής "Ωρας των Σπορ", Πάνος Λούπος, περιγράφει στον sportdog αυτά που έγιναν στο "Καραϊσκάκη"! Η αποκάλυψη για Κετσπάγια και το πρωτοσέλιδο για Μανωλά!

Δύο προπονητές και όχι έναν χρειάζεται να ψάξει η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Πάνο Λούπο, καθώς πλην του Τιμούρ Κετσπάγια παρελθόν πρέπει να αποτελέσει από την ομάδα Νέων και ο Στέλιος Μανωλάς.

Ο διευθυντής τής «Ώρας των Σπορ» μίλησε στον SportDog για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα και αποκάλυψε για ποιο λόγο παρέμεινε αυτή τη στιγμή ο Γεωργιανός προπονητής, ενώ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό τού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που τον ...σόκαρε!

Λόγια δυνατά, ΑΕΚτζήδικα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν το πνεύμα που υπάρχει στους οπαδούς του συλλόγου αυτό το διάστημα, αλλά και προλογίζουν τις εξελίξεις στην ομάδα.

Πάνο, πώς είδες το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό;

"Το είδα όπως όλος ο κόσμος: Μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε στο γήπεδο, έπαιξε όπως πρέπει να παίζει ομάδα σε ντέρμπι. Η ΑΕΚ δεν κατέβηκε στο γήπεδο. Ήταν τελείως απαράδεκτα και ανεξήγητα φοβισμένη. Κάτι που είναι αδικαιολόγητο, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί να έχει η ΑΕΚ αυτόν τον φόβο. Πολύ περισσότερο σε ένα γήπεδο που όλες οι ομάδες φέτος έχουν δυσκολέψει τον Ολυμπιακό ή και τον έχουν κερδίσει".

Το σχόλιό σου για τον Τιμούρ Κετσπάγια; Μετά το ντέρμπι έφτασε πολύ κοντά στο να φύγει, αλλά τελικά έμεινε.

"Είναι λίγο βιαστικό να βγάλουμε συμπεράσματα από τις συναντήσεις που έγιναν σήμερα. Προφανώς η ΑΕΚ είναι σε δύκολη θέση για να αλλάξει προπονητή. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει εναλλακτική αυτή τη στιγμή. Ο Μανωλάς έχει "καεί" οριστικά και δεν μπορούνε να πάνε στη λύση που έγινε πέρσι με τον Δέλλα. Ακόμα κι αν υπάρχει απόφαση να ψάξουν για προπονητή, αυτός ο προπονητής δεν μπορεί να έρθει αύριο - μεθαύριο. Γι' αυτό και έχει λογική ότι μένει ο Κετσπάγια. Τι θα γίνει στο τέλος δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Αλλά φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι θα πάει με τον Κετσπάγια στη Λάρισα, χωρίς βέβαια να μπορεί να βάλει κάποιος το χέρι του στη φωτιά γι' αυτό".

Πήγε αδιάβαστος στο Φάληρο ο Κετσπάγια;

"Πώς μπορώ να διαφωνήσω με αυτή την άποψη, όταν μέσα στα πρώτα λεπτά πιάνει η κάμερα τον Μάνταλο να του λέει "Δεν μας έχεις πει τι να κάνουμε" και ο Λαμπρόπουλος φωνάζε ότι βγαίνουν 2 - 3 παίκτες πίσω του. Σοκαρίστηκα όταν το είδα. Όσο αισιόδοξος και να ήσουν πριν από τη σέντρα, όταν βλέπεις αυτή την εικόνα καταλαβαίνεις ότι έχει την ομάδα απροετοίμαστη ψυχολογικά και αγωνιστικά".

Πολλά ακούγονται και γράφονται για την παρουσία του στις προπονήσεις, αν κάνει τακτική κ.λπ. Τι παραπάνω μπορούμε να πούμε;

"Όπως ξέρεις οι δημοσιογράφοι δεν παρακολουθούν τις προπονήσεις, γιατί είναι κλειστές. Αλλά κακά τα ψέμματα υπάρχει έντονη αμφισβήτηση που δεν προέρχεται μόνο από τους δημοσιογράφους, αλλά και από την ίδια την ομάδα και την πλειονότητα του κόσμου. Όταν ένας προπονητής αμιφσβητείται τόσο έντονα, δεν μπορεί να σταθεί σε μία ομάδα".

Όταν είχε υπογράψει ο Κετσπάγια στην ΑΕΚ, προβλήθηκε ως ο προπονητής που μπορεί να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι ισχύει ακόμα αυτό;

"Τρία πράγματα χρειάζεται μία ομάδα για να πάρει τον τίτλο: Ισχυρή διοίκηση, την οποία θεωρώ ότι διαθέτει η ΑΕΚ, καλό υλικό το οποίο επίσης πιστεύω ότι διαθέτει η ΑΕΚ (όπως και οι άλλες ομάδες) και έναν αξιόλογο προπονητή. Αλλά η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που εμφανίστηκε στο Φάληρο, θεωρώ ότι ακόμα και ο Ολυμπιακός δεν περίμενε ότι θα βρει τέτοια ΑΕΚ. Άρα το ερώτημα είναι αν η ΑΕΚ έχει το τρίτο στοιχείο: τον προπονητή που μπορεί να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα. Αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση".

Είδαμε ένα ζόρικο πρωτοσέλιδο στην «Ώρα» για τον Στέλιο Μανωλά. Θέλεις να μας πεις κάτι περισσότερο;

"Ζόρικο; Γράψαμε ότι είναι μεγάλη ντρόπη για την ΑΕΚ να χάνει 7-0 στο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, ώστε να μπορεί να μείνει στην ομάδα Νέων ο Μανωλάς. Και εκεί επιβάλλεται να γίνει αλλαγή προπονητή. Δυστυχώς αυτή είναι η ζωή, αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Θέλεις να συμπληρώσεις κάτι πριν κλείσουμε;

"Η ΑΕΚ πρέπει να μην βιαστεί για το νέο προπονητή, πρέπει να ψάξει πολύ καλά το θέμα του επόμενου τεχνικού της. Πρέπει αυτός ο προπονητής να ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ιστορικά αλλά και με το υλικό που διαθέτει. Ο Κετσπάγια είναι προπονητής αμυντικογενούς προσανατολισμού. Οι μεταγραφές που έγιναν φέτος είναι για να είναι επιθετική η ομάδα. Προφανώς αυτά τα δύο παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Να φέρει προπονητή αξιόλογο η διοίκηση, σοβαρό και να έχει επιθετική φιλοσοφία. Χρειάζεται ψάξιμο, δεν μπορεί να γίνει από τη μιά μέρα στην άλλη αυτή η διαδικασία. Γι' αυτό έχει λογική ότι τον κρατάει η ομάδα".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags