Facebook Pixel 'Να τι μας έκανε ο Τιμούρ στο Ρέντη στην προπόνηση'!
| 2016-10-04 21:45:00

'Να τι μας έκανε ο Τιμούρ στο Ρέντη στην προπόνηση'!

του Γιώργου Κτενά
'Να τι μας έκανε ο Τιμούρ στο Ρέντη στην προπόνηση'!

Ο Γιώργος Κατσικογιάννης, που έχει συνεργαστεί με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον Ολυμπιακό, αποκαλύπτει στον sportdog τι κάνει στις προπονήσεις ο Γεωργιανός και τι άνθρωπος είναι...

Ως έναν εκρηκτικό χαρακτήρα, που ναι μεν είναι δουλευταράς στην προπόνηση, αλλά δεν μπορεί με τις φωνές του και την ένταση που δημιουργεί να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του, χαρακτήρισε τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο Γιώργος Κατσικογιάννης, μιλώντας στο SportDog. 

Ο νυν αρχηγός τής Καλλιθέας, που έχει συνεργαστεί με τον Γεωργιανό προπονητή στην κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ακόμα στο ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης", που ο Τιμούρ έκανε πολλά λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας και θα μπορούσε να είχε χάσει με περισσότερα γκολ.

Ακόμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία των Σιμόες και Αραβίδη από την 11άδα, αλλά και στο γεγονός ότι ο Κετσπάγια δεν έκανε τρίτη αλλαγή.

Τέλος, μας μίλησε για την ομάδα του και το μεγάλο πρόβλημα στη Β' Εθνική, που είναι η αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος.

Πώς είδες το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός ήταν κατά κράτος καλύτερος, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ κακή και έκανε πολλά λάθη ο Κετσπάγια στον σχεδιασμό του για το ντέρμπι. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα, που πρεπει να παίζει επιθετικά. Τώρα με τον Κετσπάγια δεν το κάνει. Φοβήθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό και ήρθε δίκαια το αποτέλεσμα που ήρθε. Αν ήταν πιο τυχερός και προσεκτικός ο Ολυμπιακός, έπρεπε να βάλει κι άλλα γκολ".

Θεωρείς δηλαδή ότι ο προπονητής τής ΑΕΚ πήγε αδιάβαστος στο Φάληρο;

"Εκείνος ξέρει καλύτερα, βλέπει τους παίκτες του και την κατάστασή τους στην προπόνηση. Αλλά είδα παίκτες-κλειδιά για την ΑΕΚ να μένουν στον πάγκο, όπως είναι ο Σιμόες και ο Αραβίδης,. Με τον Χρήστο είχα την τύχη να ήμουν συμπαίκτης στη Δόξα Δράμας και δεν μπορώ να καταλάβω για δεν τον χρησιμοποίησε ούτε ως αλλαγή. Και είδαμε τον Κετσπάγια να κάνει δύο αλλαγές στο ντέρμπι, όχι τρεις".

Ακούγονται πολλά για την προπόνηση που κάνει. Ότι δεν εστιάζει στην τακτική κ.λπ. Τι ισχύει από αυτά;

"Όταν ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό, γιατί για αυτό το διάστημα μπορώ να μιλήσω, δούλευε καλά. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής. Δούλευα καλά μαζί του, αλλά έχω ένσταση στο γεγονός ότι κοιτάζει την αμυντική λειτουργία. Να μη φάει γκολ δηλαδή, κι αυτός θεωρώ ότι ήταν ο λόγος που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος των μεγάλων ομάδων θέλει θέαμα, γκολ, επιθετικό ποδόσφαιρο".

Είναι νευρικός όμως, έτσι δεν είναι;

"Εντάξει, αυτό υπάρχει στον Κετσπάγια.Κάθε προπονητής έχει τον δικό του χαρακτήρα, του Κετσπάγια είναι εκρηκτικός".

Εσύ πώς θα τον χαρακτήριζες;

"Θεωρώ ότι κάθε προπονητής πρέπει να βάλει και καμιά φωνή για να κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά πρέπει να είναι και δίπλα στους παίκτες του για να πάρει από αυτούς το 100%. Αν τον βρίζεις συνέχεια και του φωνάζεις του ποδοσφαιριστή σου, δεν μπορεί κι αυτός μετά να αποδώσει τα μέγιστα. Λογικό είναι".

Εσύ πώς είσαι στην Καλλιθέα;

"Φέτος είναι η πέμπτη μου χρονιά στην ομάδα, είμαι αρχηγός της. Δουλεύουμε πολύ καλά και έχουμε τον Τάκη Γκώνια προπονητή, που είναι αξιόλογος άνθρωπος και τεχνικός. Αλλά το θέμα για εμάς είναι πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθήμα, έχουμε κουραστεί πολύ. Έχουν ξεκινήσει όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, εκτός απο τη Β΄ Εθνική στην Ελλάδα! Για την ώρα περιμένουνε να αρχίσει το πρωτάθλημα".

Στόχος;

"Στόχος είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Τα πέντε φαβορί έχουν βγει ήδη, ενώ μερικοί έχουν βγάλει και τους πρωταθλητές! Εγώ δεν λέω τίποτα άλλο, παρά μόνο ότι θα τα δούμε στο γήπεδο όλα αυτά. Είμαστε καλή ομάδα. Θα το δείξουμε φέτος".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags