Facebook Pixel «Άλλος αυτός ο Μπουρούσης από του Ολυμπιακού»!
| 2016-10-06 15:15:00

«Άλλος αυτός ο Μπουρούσης από του Ολυμπιακού»!

του Γιώργου Κτενά
«Άλλος αυτός ο Μπουρούσης από του Ολυμπιακού»!

Ο παλαίμαχος παίκτης τού Τριφυλλιού, Απόστολος Κόντος, αποθεώνει στον Sportdog την "καλύτερη φετινή μεταγραφή τού Παναθηναϊκού" - "Αυτή η ομάδα πάει για τρεις τίτλους"!

Ως την καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι, που έχει ήδη αρχηγικά καθήκοντα και υπάρχει στόχευση από την πλευρά του Πεδουλάκη να περνάει η μπάλα από τα χέρια του, χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουρούση στον SportDog ο Απόστολος Κόντος.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού σχολίασε ακόμα τη σχέση του Μπουρούση με τους οπαδούς του "τριφυλλιού", αλλά και το γεγονός ότι είναι πιο ήρεμος και μεστός στο παιχνίδι του, σε σχέση με το διάστημα που φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ακόμα αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια στον Νίκο Παππά και αποκάλυψε ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού περιμένει φέτος να κάνει καλή σεζόν.

Πώς είδατε τη χθεσινή εμφάνιση του Μπουρούση; Σε 24 λεπτά πέτυχε 23 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ, κέρδισε 7 φάουλ και έδωσε 4 ασίστ.

"Για εμένα ο Γιάννης Μπουρούσης είναι η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Είναι ένας πλήρης παίκτης, ο οποίος έχει ωριμάσει πολύ. Παίζει με μεγάλη ευκολία μέσα και έξω από τη ρακέτα και έχει ήδη αρχηγικά καθήκοντα".

Είναι ο παίκτης που έλειπε από τον Παναθηναϊκό για να γίνει κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια και να επιστρέψει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη;

"Αυτός ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι ικανός να διεκδικήσει και τα τρία τρόπαια. Παρατηρώ ότι στο χρονικό διάστημα που συμμετέχει ο Μπουρούσης, γιατί βλέπω ότι ο χρόνος που παίζει είναι 25 - 30 λεπτά, εκείνη τη στιγμή υπάρχει εντολή ότι πρεπει να παίζουν τον Μπουρούση. Υπάρχει στόχευση πάνω του, να του περνάνε την μπάλα. Και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ παραγωγικός".

Ο Μπουρούσης του Παναθηναϊκού είναι καλύτερος από εκείνον του Ολυμπιακού; Από την άποψη ότι ναι μεν έχουν περάσει λίγο τα χρόνια, αλλά έχει περισσότερες εμπειρίες.

"Εγώ παρατηρώ ότι είναι πολύ πιο ήρεμος και μεστός σε σχέση με τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Στο παιχνίδι πάνω χρησιμοποιει τα προσόντα του και το μυαλό του και γίνεται σπουδαίος παίκτης. Συν τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το διάστημα που έπαιξε στην Ισπανία, που για εμένα είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη αν όχι το κορυφαίο".

Τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δείχνουν πως μπορούν να συνυπάρξουν ευκολότερα ίσως από ό,τι θα περίμενε κανείς.

"Τα συναισθηματικά που υπήρχαν στο παρελθόν δεν υπάρχουν τώρα. Μετράει πλέον η οικονομική ικανοποίηση ενός αθλητή. Ο Μπουρούσης είναι επαγγελματίας, συνεπέστατος, είναι λες και παίζει χρόνια στην ομάδα. Τον αγκάλισαν με τον καλύτερο τρόπο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, είναι αρκετά ώριμοι για να κάνουν κάτι τέτοιο".

Ο Νίκος Παππάς ήταν, επίσης, πολύ καλός χθες.

"Ο Παππάς είναι θρασύς, έμφυτος σκόρερ, μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα και έχει μεγάλη επαφή με το καλάθι. Έχει βελτιώσει και το σουτ του. Χθες έβαλε 18 πόντους, σε 25 λεπτά που αγωνίστηκε".

Πώς περιμένετε φέτος τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός έχει να πάρει πράγματα από τον Σίγκλεντον, έχει να πάρει από τον Τζέιμς και τον Φώτση περισσότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη θετικότατη παρουσία του Καλάθη στο χθεσινό παιχνίδι. Χθες ο Παναθηναϊκός είχε ένα εκρητικό 10λεπτο και έδειξε ένα πειστικό πρόσωπο, κάνοντας στο τέλος μία νίκη με σκορ θετικό και ενθουσιώδες. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πολλά θετικά, αλλά είναι νωρίς για να πουμε ότι έχει φτάσει στο πικ της η ομάδα. Πρέπει να περιορίσει τα λάθη του, αν και αυτό είναι και θέμα προσαρμογής. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα, με 6 νέους παίκτες. Από αυτόν που περιμένω πολλά φέτος, είναι ο Χαραλαπόπουλος. Τον πιστεύω πολύ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags