Facebook Pixel Γι' αυτό θέλει Ζήση ο Παναθηναϊκός!
| 2016-10-11 19:30:00

Γι' αυτό θέλει Ζήση ο Παναθηναϊκός!

του Γιώργου Κτενά
Γι' αυτό θέλει Ζήση ο Παναθηναϊκός!

O Κώστας Πιλαφίδης σχολιάζει μέσω του SporDog την πιθανή κίνηση του Τριφυλλιού για τον Έλληνα γκαρντ. Μπορεί να καλύψει το κενό του Τζέιμς και πού υστερεί;

Το ενδεχόμενο να καλύψει ο Παναθηναϊκός τη θέση του Μάικ Τζέιμς με τον Νίκο Ζήση, όπως αναφέρει ρεπορταζ - σενάριο που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Goal, σχολίασε μέσω του SportDog ο Κώστας Πιλαφίδης.
 
Ο πεπειραμένος προπονητής τού μπάσκετ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού, αλλά και για το γεγονός πως ναι μεν ο Ζήσης μπορεί να καλύψει το κενό του, αλλά ως ένας διαφορετικός παίκτης που δεν έχει τα στοιχεία του Τζέιμς.
Συμπλήρωσε ότι ο Ζήσης είναι καλός και έμπειρος αθλητής, αλλά δεν έχει την ικανότητα του Τζέιμς στο ένας εναντίον ενός. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει πολλά, πολύπλευρα, από πιθανή έλευση του Έλληνα άσου στην ομάδα.
 
Ακόμα, ο κύριος Πιλαφίδης αναφέρθηκε στην πρώτη αγωνιστική της Α1, στην έκπληξη της Δόξα που νίκησε στη Λευκάδα τον ΠΑΟΚ, αλλά και στα προβλήματα και τις παθογένειες που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια το ελληνικό μπάσκετ.

Πώς είδατε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος;
 
"Είναι πολύ νωρίς και είναι λογικό να παρουσιάζονται κάποια θέματα που στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν και είναι προετοιμασμένες καλά και άλλες που φτιάχτηκαν τελευταία στιγμή και ήρθαν και έπαιξαν απευθείας. Που σημαίνει ότι η εικόνα δεν θα παραμείνει ίδια στη συνέχεια. Πόσες ομάδες πρόσθεταν παίκτες μέχρι τελευταία στιγμή στα ρόστερ τους;".
 
Είχαμε και ήττα - έκπληξη του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα από τη Δόξα Λευκάδας.
Ήταν όντως αποτέλεσμα - έκπληξη. Αν δεν προλάβει μία ομάδα να δείξει τι είναι, δεν μπορεί και ο άλλος να ξέρει τι κάνει, πώς παίζει. Στη Δόξα μέχρι τελευταία στιγμή έψαχναν για παίκτες".

Σημαντικό θέμα στην μπασκετική επικαιρότητα είναι και ο τραυματισμός Τζέιμς στον Παναθηναϊκό.

"Το είδα αυτό το παιδί στο τουρνουά προς τιμήν του Διαμαντίδη. Τον είχα δει και πέρσι φυσικά, πρόκειται για έναν ικανότατο γκαρντ, με αθλητικά προσόντα, πολύ καλή σκέψη. Από ό,τι έδειχνε θα ήταν από τους βασικούς άξονες του νέου Παναθηναϊκού".
 
Το ρεπορτάζ, σήμερα, φέρνει το όνομα του Ζήση στην επικαιρότητα για τον Παναθηναϊκό, παρότι έχει συμβόλαιο με τη Μπάμπεργκ.
 
"Ο Ζήσης είναι έμπειρο παιδί. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ίδιος παίκτης, αν και έχει μεγάλη παρουσία στα γήπεδα, εμπειρία και αν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό θα καλύψει το κενό του Τζέιμς με διαφορετική έκφραση". 

Ταιριάζει στον Παναθηναϊκό ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ζήση; Η ηλικία του μπορεί να παίξει ρόλο στο επίπεδο του Παναθηναϊκού;

"Η ηλικία είναι στην ψυχή ενός αθλητή. Πολλοί αθλητές ξεπερνάνε την ηλικία τους και είναι παραγωγικοί. Απλώς ο Ζήσης είναι διαφορετικός από τον Τζέιμς, η απουσία του οποίου αποτελεί πλήγμα για τον Παναθηναϊκό γιατί έχει δείξει ποιος είναι. Προφανώς στον Παναθηναϊκό πιθανότατα τα έχουν ψάξει όλα και θέλουν μία λύση προκειμένου να μην μπούνε σε περιπέτειες. Για αυτό, αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ για Ζήση και Παναθηναϊκό, μάλλον προτιμάνε να πάνε σε επιλογή που μπορεί να προσφέρει δεδομένα πράγματα. Ο Ζήσης δεν έχει την ικανότητα του Τζέιμς στο ένας εναντίον ενός. Αν τελικά έρθει μπορεί να αναπληρώσει το κενό με διαφορετικό τρόπο. Έχει πράγματα να δώσει ο Ζήσης, είναι έμπειρος και καλός αθλητής. Αν έρθει στον Παναθηναϊκό μπορεί να βοηθήσει και σε άλλους τομείς πλην του αμιγώς αγωνιστικού".
 
Πρωτάθλημα πόσων ταχυτήτων έχουμε στην Ελλάδα και φέτος στην Α1;
 
"Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπήρχε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων εδώ και 10-15 χρόνια. Για να μην πω 20 χρόνια και γίνω κακός. Υπήρχε παραδοσιακά μπάσκετ 2 ομάδων, άντε το πολύ 2,5 ομάδων, μετά υπήρχαν άλλες 2 - 3 που ακολουθούσαν και μετά όλοι οι υπόλοιποι".


Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι μπορεί το φετινό πρωτάθλημα της Α1, να είναι το τελευταίο στη μορφή που το ξέρουμε. Τη συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

"Είναι το ίδιο που συμβαίνει και στην Ελλάδα, στη χώρα δηλαδή: Αν δεν είμαστε ειλικρινείς με όσα συμβαίνουν τόσα χρόνια, δηλαδή να τελειώνουν οι σεζόν και οι ομάδες να κουβαλάνε αμαρτίες, είμαστε υποκριτές! Γιατί αυτά συμβαίνουν πολλά χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά τώρα τα προβλήματα έφτασαν στο ζενίθ τους. Εδώ υπήρχαν ομάδες που έμπαιναν στη σεζόν και δεν ήξεραν το ύψος τής χορηγίας που θα έπαιρναν, για να μπορούν να διαμορφώσουν πραγματική εικόνα μπάτζετ και όχι υποθετική. Όταν ακόμα και στα μέσα της περιόδου δεν ήξεραν το υψος της χορηγίας, τι θα συμβεί με τα τηλεοπτικά κ.λπ., πώς μπορούσε να γίνει σωστός προγραμματισμός; Εκτός από τις ομάδες που είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους, όλες οι υπόλοιπες έκαναν προγραμματισμό του αέρα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags