Facebook Pixel Απόφαση - τρελό ρίσκο από Σφαιρό στον Ολυμπιακό!
| 2016-10-15 14:00:00

Απόφαση - τρελό ρίσκο από Σφαιρό στον Ολυμπιακό!

Απόφαση - τρελό ρίσκο από Σφαιρό στον Ολυμπιακό!

Ο κόουτς τού Ολυμπιακού διάλεξε το δύσκολο μονοπάτι και παίζει κορώνα γράμματα την παραμονή του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο! Ρεπορτάζ - σχόλιο Γ. Κογκαλίδη στο SportDog!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τα έβαλε κάτω, τα είδε από εδώ, τα είδε από εκεί και αποφάσισε ότι η χρονιά βγαίνει με τους ψηλούς που έχει. Σταμάτησε έτσι την αθρόα προσφορά παικτών, που είχε ξεκινήσει από τους μάνατζερ κι έκλεισε (προσωρινά;) το κεφάλαιο ενίσχυση. Η αλήθεια είναι πως ο κόουτς του Ολυμπιακού παίρνει τεράστιο ρίσκο, καθώς δεν γνωρίζουμε αν βγαίνει η χρονιά με αυτούς που υπάρχουν, αλλά ούτε και αν θα βγει με εκείνον στην άκρη του πάγκου.

Ο Ολυμπιακός φωνάζει ότι θέλει ενίσχυση στη ρακέτα. Ο Γιανγκ δεν είναι έτοιμος κι είναι ρίσκο η επιμονή κι η υπομονή ότι σε εύλογο (πόσο αλήθεια;) χρονικό διάστημα θα είναι σε… εξαιρετική κατάσταση. Ιατρικώς είναι "ΟΚ" κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι, όμως, παίκτης που παίζει με την ταχυδύναμή του, που στηρίζεται στα αλτικά του προσόντα, στα γρήγορα πλάγια βήματα.

Όσο δείχνει να "φοβάται" να πατήσει καλά το πόδι του, δεν θα μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά την ομάδα του. Φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς με τη Ρεάλ, όπου πάντως έχει δικαιολογητικά, καθώς έμεινε (για άσχετους με το πρόβλημα στο πόδι λόγους) αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Αν ο Γιανγκ δεν βελτιωθεί άμεσα, ο Ολυμπιακός είναι "γυμνός" στο "ζωγραφιστό". Αν δείξει κάτι από αυτά που είχαμε δει πριν τον τραυματισμό του, οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα "πενταριών" στην Ευρωλίγκα, καθώς ο Μπιρτς δείχνει να ανταποκρίνεται (και με το παραπάνω) στον ρόλο του.

Ο Μιλουντίνοφ είναι σέντερ… παλιάς κοπής. Καμία σχέση με τους "mobile ψηλούς", καθώς είναι αργός στις αλλαγές, στην αντιμετώπιση του πικ & ρολ, πράγματα απαραίτητα όχι μόνο στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά και στην αμυντική κατεύθυνση του Ολυμπιακού. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί, ή θα αλλάξει αμυντική φιλοσοφία ο Σφαιρόπουλος; Θαρρώ αδύνατα και τα δύο.

Βεβαίως, υπάρχουν παιχνίδια που θα βοηθήσει με τον όγκο και τον δυναμισμό του, ειδικά όταν απέναντι υπάρχουν βαριά κορμιά (Τόμιτς, για παράδειγμα). Υπάρχουν αντίπαλοι που θα δυσκολευτούν να τον αντιμετωπίσουν στην άμυνα, όμως κι εδώ το ρίσκο είναι μεγάλο.

Από εκεί και πέρα, πόσο χρόνο μπορεί να κερδίσει με τον Αγραβάνη στο "5" σε χαμηλό σχήμα (κάτι που είναι μόδα -ου μην κι αναγκαιότητα- στο σύγχρονο μπάσκετ) θα φανεί στα αποτελέσματα. Και βέβαια πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα υπάρχουν διδακτικές για τον νεαρό διεθνή βραδιές (όπως αυτή της Μαδρίτης), όπου όμως θα υπάρχει αρνητικό πρόσημο για την ομάδα (όπως στη Μαδρίτη).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παίζει τη… ζαριά του. Το "είμαστε πλήρεις" έχει αποδειχθεί κατά καιρούς καταστροφικό για προπονητές (όχι μόνο του μπάσκετ). Αν δικαιωθεί θα είναι πρώτος μάγκας, καθώς θα του πιστωθεί ότι πίστεψε (όσο κανείς) στο υλικό του, ότι έκανε… οικονομία, ότι πήρε τη σωστή απόφαση. Αν δεν δικαιωθεί, μακάρι να μην το πληρώσει με τη δουλειά του…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags