Facebook Pixel "Μαγκιά Σπανούλη που έβαλε 2 πόντους στον ΠΑΟ"!
| 2016-10-18 12:45:00

"Μαγκιά Σπανούλη που έβαλε 2 πόντους στον ΠΑΟ"!

του Γιώργου Κτενά
"Μαγκιά Σπανούλη που έβαλε 2 πόντους στον ΠΑΟ"!

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση τού Κώστα Φλεβαράκη στον SportDog για την εμφάνιση τού αρχηγού τού Ολυμπιακού στο χθεσινό ντέρμπι! Πώς και γιατί έχασαν οι "πράσινοι" με 25;

Μαγκιά χαρακτήρισε στον SportDog ο Κώστας Φλεβαράκης το γεγονός πως ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε λίγους πόντους, σε ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός κέρδισε με +25 τον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε το παιχνίδι στο ΣΕΦ, αν και όπως είπε χαρακτηριστικά..."από κάποιο σημείο και μετά το ντέρμπι δεν επιδέχεται κριτικής".

Αναφέρθηκε στην απουσία του Τζέιμς από την επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα που είχαν χθες οι "πράσινοι" στην άμυνα.

Χαρακτήρισε μεγάλο όπλο για τον Παναθηναϊκό τον Γιάννη Μπουρούση αλλά, φυσικά, σχολίασε και την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από το "τριφύλλι"...

Ποιo είναι το σχόλιό σας για το ντέρμπι;

"Ήταν τόσο τεράστια η διαφορά στο χθεσινό ντέρμπι, που δεν ξέρω αν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι. Σε ένα τέτοιου είδους ντέρμπι ο τρόπος που έχασε ο Παναθηναϊκός χτυπάει άσχημα. Υπήρχε ανακατανομή των ρόλων που θα ήθελε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά τον τραυτισμό του Τζέιμς, αλλά λειτούργησε περισσότερο αρνητικά από ό,τι θα περίμενε κανείς. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχασε τον Τζέιμς από την επίθεση, αλλά χθες ειχε μεγάλο πρόβλημα και στην άμυνα. Είχε περισσότερη ενέργεια και πάθος ο Ολυμπιακός. Ίσως τον πλήγωσε η ήττα στη Μαδρίτη και ήθελε να αποδείξει πράγματα. Γι΄ αυτό και έδειξε πάθος, ενέργεια, καλή ψυχολογία. Στο καθαρά αγωνιστικό, γρήγορα πήγαν περίπατο τα σχέδια, γιατί ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιτεθεί χωρίς να αξιοποιεί τα μεγάλα του όπλα, αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα με τον Μπουρούση (που είναι μεγάλο όπλο για τον Παναθηναϊκό) και ένα διάστημα με τον Παππά".

Ο κόουτς τού Παναθηναϊκού έκανε λόγο χθες για έλλειψη ενέργειας.

"Αν δούμε την τεράστια διαφορά στο αμυντικό ριμπάουντ, αυτό δείχνει και θέμα ενέργειας και κακές θέσεις των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έβγαζε δύο και τρεις επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά που σκοτώνουν τον αντίπαλο δηλαδή. Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη συνοχή, ήταν συγκροτημένος, ήξερε τι ήθελε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως μόλις άρχισε κάτι να χαλάει, υπήρξαν σημαδία κατάρρευσης. Από κάποιο σημείο και μετά το ντέρμπι δεν επιδέχεται κριτικής".

Τι έλλειψε από τον ΠΑΟ και έχασε με 25 πόντους;

"Η έδρα όπως και να το κάνουμε παίζει ρόλο, αλλά οι συγκεκριμένες ομάδες είναι συνηθισμένες να παίζουνσε τέτοιες συνθήκες. Άρα δεν δίνεις μεγάλη βάση στην έδρα. Όταν βλέπεις ομάδα να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στα ριμπάουντ, πιστεύει πιο πολύ στον εαυτό της και έχει καλύτερη, ψυχολογία γιατί ακολουθεί το δικό της σκεπτικό πάνω στο παρκέ. Όλα αυτά μεταφράζονται σε διαφορά επιθετικότητας και ενέργειας. Του Ολυμπιακού του έβγαιναν εύκολα πράγματα χθες. Δεν ήταν ξεκάθαρος ο Παναθηναϊκός στην επίθεση, εκτός από το μικρό κομμάτι που λειτούργησε με τον Μπουρούση και σε εκείνο με τον Παππά. Αν εξαιρέσεις το μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, που μέτρησε η απουσία του Τζέιμς, δεν υπάρχει δικαιολογία για το αμυντικό κομμάτι στον Παναθηναϊκό".

Ο Σπανούλης είχε άλλον ρόλο χθες: Περισσότερο ετοιμάζε φάσεις και λιγότερο σκόραρε.

"Ο Σπανούλης είναι από τα παιδιά που έχουν μείνει από τη μεγάλη φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ. Ξέρουν πως το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Μαγκιά του Σπανούλη ήταν που κέρδισε ο Ολυμπιακός με 25 πόντους διαφορά τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος σκόραρε λίγους πόντους (σ.σ. 2 πόντους). Ο Βασίλης λειτουργεί εξίσου σημαντικά ακόμα και όταν δεν είναι αιχμή στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό. Λειτούργησε θετικά χθες που υπήρχαν άλλα παιδιά με καλή μέρα. Οι ψηλοί για παράδειγμα και ο Γκριν ήταν σε καλή κατάσταση".

Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ κάποιον από τη μεγάλη φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός όχι. Η απουσία του Διαμαντίδη από τους "πράσινους" ήταν σημαντική στο ΣΕΦ;

"Φυσικά και είναι πλήγμα για τον Παναθηναϊκό η απουσία του Δημήτρη, ακόμα κι αν πέρσι δεν ήταν αγωνιστικά αυτός που ξέραμε όλα τα προηγουμενα χρόνια. Η παρουσία του και μόνο όμως εμπνέει σιγουριά. Κι αυτό είναι κάτι που λείπει από τον Παναθηναϊκό".

Τα δικά σας νέα;

"Είχα προτάσεις από τα Τρίκαλα και τη Δόξα Λευκάδας, αλλά είχα πει από πέρσι ότι το σκεπτικό των ειδικών αποστολών και στόχων παραμονής, μετά από καιρό θέλω να το αποβάλλω. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Το σκεπτικό μου είναι ότι θα πρέπει να συμβαδίζουν οι στόχοι μου με μια ομάδα για να την αναλάβω. Θέλω να είμαι παθιασμένος με τον τελικό στόχο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags