Facebook Pixel "Τραγικό για Τιμούρ, Έλληνας στον πάγκο της ΑΕΚ"!
| 2016-10-18 16:00:00

"Τραγικό για Τιμούρ, Έλληνας στον πάγκο της ΑΕΚ"!

του Γιώργου Κτενά
"Τραγικό για Τιμούρ, Έλληνας στον πάγκο της ΑΕΚ"!

O Βαγγέλης Βλάχος σχολιάζει στο sportdog τις τελευταίες εξελίξεις στην Ένωση και την αλλαγή προπονητή! Τι λέει για τον Γεωργιανό τεχνικό και τι για τον αντικαταστάτη του!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, καθώς παρά τη νίκη επί της Λάρισας, ο Τιμούρ Κετσπάγια αποχώρησε από την ομάδα και ήδη γίνονται διεργασίες για τον αντικαταστάτη του.

Την ώρα, λοιπόν, που στην Ένωση ψάχνονται για τον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ο SportDog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Βλάχο και του ζήτησε τη γνώμη για όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη του ομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός διαφώνησε ανοιχτά με την αποπομπή τού Γεωργιανού κόουτς, ενώ τόνισε πως ο επόμενος προπονητής τής Ένωσης πρέπει να είναι Έλληνας.

Πώς είδατε τις εξελίξεις στην ΑΕΚ με τον Κετσπάγια;

"Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τους προπονητές στην Ελλάδα. Σε άλλα πρωταθλήματα στηρίζουν τούς προπονητές και τους δίνουν χρόνο, τους αφήνουν να τελειώσει η σεζόν.Τότε γίνεται σύσκεψη και αποφασίζουν τι θα συμβεί με τον προπονητή. Στεναχωριέμαι γι' αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ, όχι μόνο γιατί είναι συνάδελφος ο Κετσπάγια. Έχασε ένα ματς που όλοι θα μπορούσαν να χάσουν, δύσκολο ματς. Ο Ολυμπιακός είτε το θέλουμε είτε όχι είναι πρωταθλήτρια ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Προερχόταν από ανεπτυχή αποτελεσμάτα, ήθελε τη νίκη πολύ και την πήρε".

Η ΑΕΚ ναι μεν δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν παύει να έχει 10 βαθούς και να είναι μόλις 2 πίσω από την κορυφή.

"Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις που βλέπουμε. Είμαι αντίθετος με την απόλυση Κετσπάγια. Την ίδια άποψη είχα εκφράσει και πέρσι με τον Δέλλα, είναι λάθος να μην στηρίζει η ομάδα τον προπονητή της".

Πώς είναι η πίεση σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ; Εσείς έχετε φορέσει τη φανέλα της σαν ποδοσφαιριστή, αλλά και τη φόρμα του προπονητή.

"Οι μεγάλες ομάδες θέλουν αποτελέσματα και το ξέρω καλά από την εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής. Σαν προπονητής πήγα στην ΑΕΚ αλλά δεν ήταν η ΑΕΚ που θέλαμε όλοι. Υπάρχει το "πρέπει" στις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να είσαι μέσα σε όλους τους στόχους και αν κάτι δεν πάει καλά, δεν υπάρχει υπομονή και την πληρώνει ο προπονητής. Τα αποτελέσματα κρίνουν πάντα το μέλλον ενός προπονητή. Ειδικά σε μεγάλες ομάδες, που θα πρέπει να κερδίζεις πάντοτε".

Ο Κετσπάγια φαίνεται ότι απόχωρεί από την ΑΕΚ. Τι στιλ προπονητή χρειάζεται η ομάδα τώρα;

"Έλληνα προπονητή. Να σας πω όμως κάτι: Δυστυχώς ή ευτυχώς οι μεγάλες ομάδες θέλουν και πρέπει να έχουν ξένους προπονητές. Ήταν κάτι που το είχα δηλώσει και όταν ήμουν προπονητής στην ΑΕΚ. Στις υποχρεώσεις που έχουν αυτοί οι σύλλογοι, με τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς πράγματα. Ο ξένος προπονητής μπορεί να μην είναι καλύτερος του Έλληνα, αλλά οι δημόσιες σχέσεις που μπορεί να έχει στο εξωτερικό και το πρεστίζ του, είναι στοιχεία που οι μεγάλες ομάδες τα θέλουν.

Η γνώμη μου πάντως είναι πως στην παρούσα φάση, που δεν συμμετέχει στην Ευρώπη η ΑΕΚ, πρέπει να πάρει Έλληνα προπονητή. Οι παίκτες είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά. Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει, για αυτό βάζει τους καλύτερους. Ο Κετσπάγια δεν έκανε κάτι τόσο αρνητικό από άποψη επιλογής. Αξιοποίησε τους καλύτερους, αν ένα αποτέλεσμα δεν ήρθε όπως το ήθελε, τι να γίνει; Εγώ θα ήθελα να είναι περισσότερο προσκεκτικοί σε αυτόν που θα επιλέξουν στη μετά Κετσπάγια εποχή και εύχομαι να κάνουν το καλύτερο γιατί η ΑΕΚ είναι ιστορία, είναι θεσμός, είναι τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags